Autors Tēma: Vecās Rīgas servīzes  (Lasīts 11418 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zazū

Re: Vecās Rīgas servīzes
« Atbilde #15 : 2014. gada 08. decembris, 14:25:54 »
Un man ir acis konusiņā un konjaciņā - tak Bromu ar Betonu sajaucu. Piedodiet  :blushing:  :blushing:  :blushing:
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Pieslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2014. gada 08. decembris, 14:51:06 »
60. gadi.  jocīgs dizains, bet noteikti kafijai.

Man ir vaļējs plaukts virtuvē smukajiem šķīvjiem, gribu paplašināties
Un kārtējo reizi varu žēlaboties, ka nav tāda vitrīna, kur īsti smalkos traukus salikt, kā ekspozīciju, nevis visu servīzi. Un vietas tādai  arī nav

Atslēdzies Mango

« Atbilde #17 : 2014. gada 08. decembris, 17:39:21 »
Man ir tāda pati kā Sarmai.
Stāv plauktā smukumam. Vienu atstāju. Jo ko tādos piņģerotos dzert?
Pārējās aizgāja uz konteineru..

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #18 : 2014. gada 08. decembris, 17:47:27 »
tikai lūdzu tējkannas un piena kanninas nemetiet ārā... man ir tāda klusa doma vintage plauktiņu uzrīkot...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2014. gada 08. decembris, 18:39:17 »
Tad vajag nākošo krāmu tirdziņu vaktēt -tur par lētām naudām var šo to ieraudzīt. Un CT arī nesen redzēju -salikti galdiņi pie antikvariāta būdiņas. Vēl viens labdarības veikals ir Āgenskalnā pie tirgus, tur gan vairāk skandināvu

Es šoruden mežā sēņojot atradu superīgu gaiši zaļu kafijkanniņu

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #20 : 2014. gada 08. decembris, 22:04:59 »
Man ir vājība uz veciem traukiem. Viena no vājībām. Emīlijas servīze ir dizainiska, man ļoti patīk, neesmu tādu redzējusi. Prasīties prasās pēc eksponēšanas un lietošanas!
Man ļoti patīk vācu armijas virsnieku (?) virtuves baltie trauki no bieza fajansa. Tāāāds dizains, tāda funkcionalitāte . Ja kādam ir kāds priekšmets, kas nav vajadzīgs , labprāt nopirktu!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #21 : 2014. gada 08. decembris, 22:05:48 »
Reno, kur CT ir antikvariāts?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #22 : 2014. gada 08. decembris, 22:08:04 »
Starp citu , gribu arī alumīnija kafijas kannu ar snīpi uz plīts liekamo!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #23 : 2014. gada 08. decembris, 22:19:46 »
Šitai 60. gadu servīzei vajag mazas smukas kūciņas, kafijgaldiņu un labu kompāniju - ja nemaldos, tad mana tēva pirktā "glaunā" servīze. Tikai cukurtrauka vairs nav starp dzīvajiem.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2014. gada 08. decembris, 23:52:30 »
Maskavas ielas pusē, pretim zivju paviljonam, pirmā rindā, skatoties no ielas, otrā -no paviljona. Noplukusi stiklota, iekšā piepīpēts un ledaini auksts. Labās lietas diezgan dārgas, bet ja meklē inčīgu padomjlaika kanniņu, būs lēti.Un būdiņas priekšā letes ar savvaļas tirgotājiem
Arī Āgenskalnā ir 2 tādas bodītes -viena no ielas, otra pagalmā.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #25 : 2014. gada 09. decembris, 00:12:50 »
;o( es jau gadiem meklēju kādu kafijas dzeršanai  paredzētu komplektu... nu tādu, lai pašai pie sirdz... Joprojām nav paveicies. Svētku brīžos kaut ko   sakombinēju, bet nav tā prieka, gribās ko tādu... nu lai sirdi un acis priecētu reizē... Turpinu meklēt un sapņot ...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #26 : 2014. gada 09. decembris, 08:55:40 »
Savulaik es pēc "karmiskā attīrīsānās principa"  :fubar:  izmetu ārā vienu šitamlīdzīgu Rīgas Porcelāna sīkservīzi, jo kafijas krūziņas bija tik sīkas, ka desmit gadu laikā neviens tām tā arī nepieskārās. Nuu, espresso automātu nopirku vēlāk. Sapratu, ka pasteidzos  :tea:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #27 : 2014. gada 09. decembris, 09:35:21 »
es neizmetu, manai karmai ar nekas, šķiet, nav atgadījies, bet tagad tāds dizainpriekšmets, ka aš plauktu taisos piepirkt, lai šito var eksponēt...:)

Pieslēdzies reno

« Atbilde #28 : 2014. gada 09. decembris, 10:41:52 »
man vislabākās šķiet 60. gadu stilīgās krāsās. Vēlāk sāka ņemties ar pārmērīgu cakināšanu
Vispār viņiem  dizainā bija liela brīvība, žēl tomēr, ka nesaglabāja kaut daļu kādai sīkražošanai. Protams, visas iekārtas droši vien bija baisi vecas, bet vienalga, žēl.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #29 : 2014. gada 09. decembris, 11:59:41 »
Sākotnēji viņi lietoja Kuzņecova fabrikas formas. Man ir dažas kafijas krūzītes ar vecajiem kuzņecova zīmējumiem un tad tādas pašas identiskas formas ar neizteiksmīgiem padomju laika dekoriem.

Man stāstīja, ka tās cakas un arī zelts pārmērīgs bija vajadzīgs tāpēc, ka ražoja visai PSRS, un PSRS austrumos bija cita gaume.

Varbūt tiešām jātaisa ekskursija uz Porcelāna muzeju Rīgā?

Reno, paldies, par CT! Es nekolekcionēju, bet antikvariātam garām paiet nevaru!