Autors Tēma: Vecās Rīgas servīzes  (Lasīts 11433 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Vecās Rīgas servīzes
« Atbilde #30 : 2014. gada 09. decembris, 16:30:43 »
tām, kas kolekcionē -Āgenskalna "Hopen " Rīgasporcfab komplektiņš 2 mazītiņas tasītes un kafijkanniņa , tumši brūnas 4 Eu

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #31 : 2014. gada 18. decembris, 11:30:15 »
PALDIES Reno par iedvesmu apmeklēt CT antikvariāta būdu! Tur viss bija diezgan dārgs. Uz galdiem gan bija daži glīti slīpēta stikla cukurtrauki ar metāla (sudraba krāsā) apdari. Cenu nezinu, man nevajadzēja.

Bet skat , ko atradu Nometņu ielas antikvariātā , tūlīt aiz kafejnīcas "Ciemakukulis". Rīgas Keramikas fabrika. Kaut kāds sevišķi biezs fajanss, 40 gadi. Salātu bļodas, vienkārši eleganti, 2.50 eiro gabalā!

Tagad jādodas inspicēt Āgenskalna tirgus būdas. Un brīvdienās esot tirdziņš kaut kur Spīķeru rajonā, ja kādu interesē sameklēšu info, jeb kāds jau ielika kultūras notikumu sadaļā?

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Pūka

Atslēdzies reno

« Atbilde #33 : 2014. gada 18. decembris, 19:11:35 »
Tas ir būdiņa pie tirgus paviljona, ieeja no ārpuses?
Ja jā, tad tur ir labi trauki, bet īsti vecie neganti  dārgi. Tirgus laukumā ir vēl viena, šmulīgāka. bet ne lētāka. Bet skatoties acis spīd.

Cūcība, es sestdien netieku

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #34 : 2014. gada 18. decembris, 19:23:11 »
uu, mums te ir veco trauku fanu pulciņš? :) kolosāli...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #35 : 2014. gada 18. decembris, 23:14:47 »
Bļodas diktas :)
Man ar acis spīd, bet...
Aj, meklēju vienas dikti konkrētas krūzītes no Colditz ražojuma (VDR līdzīgi kā RPF)...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #36 : 2014. gada 18. decembris, 23:15:50 »
Jā, Emīlij. Fascinējošas formas, ārprātā funkcionāls dizains, gaumīgs dekorējums! Kur tas viss vēlāk pačibēja? Kaut vai šīs bļodas - aizņem mazāk vietas uz galda, ledusskapī, pieliekamajā (galerts piemēram) kā apaļās. Nu ir man daži trauki mūsdienu, bet vecie vairāk pie sirds. 

Tagad meklēju arī visprastākos māla traukus - daļēji glazētus ar gaiši brūnu glazūru - man ir cilindrisks podiņš un divas bļodas. Gribu paplašināt servīzi. Ielikšu bildi vēlāk.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #37 : 2014. gada 18. decembris, 23:18:04 »
Ļoti fanoju par vecajiem traukiem, dažus burtiski acīm apriju, bet, ka mūsdienās nav smuku, gan nepiekrītu. Daža servīze ir tīīīk nu tīīīk skaista :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #38 : 2014. gada 18. decembris, 23:26:43 »
Reno, tu laikam runā par 2 vietām tuvu pie Āgensksalna tirgus. Ir vēl 2 veikali , Nometņu /Slokas ielas krusts. Tuvu pie 2 puķveikaliem un 4.tramvaja sliedēm.

Viens ir izlaizīts veikaliņš ar stikla vitrīnām otrs ir reāla, netīra miskaste ar 3 bandjugāniem. Otrais ir īstais!

Ja es tagad iedomājos KĀDAS mēbeles varēja dabūt pirms 15 -20 gadiem par pāris rubļiem, man kaukt gribas. Nebija toreiz to rubļu. Jā , mēbeles arī interesē....

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #39 : 2014. gada 18. decembris, 23:31:11 »
Zazū, jā ir skaisti mūsdienu trauki, bet dārgi. Bet toreiz arī prastie, lētie ,ikdienas lietošanai bija smuki.  Mūsdienu lētajā galā es maz ko esmu atradusi, kas iet pie sirds...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #40 : 2014. gada 18. decembris, 23:49:53 »
Zazū, ieliec krūzītes bildi, ko tu meklē. Ja nu kādreiz nāk pretī! ;)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #41 : 2014. gada 30. decembris, 02:23:37 »
man prieks,ka Lv kāds arī priecajas par vecajam lietām. nevis tikai attiira karmu un lepojas ar to, ko izmetis vai nolicis pie misenēm.(man jau liekas, ka citreiz tā karma sadir@as no tā, ka nemāk novertēt to kas ir, vai arī to ko pašam nevajag neatdodot tam, kam vajadzētu)
Kad nokljuvu UK pirmais ,kas mani fascinēja šejieniešu ņemšanās ar savu vēsturi, antikvariatu gadatirgi, izsoles  parasti , mazi veikaliņi kuros var nopirkt sazin ko...
varu rakāties, pētīt, salīdzināt...visbiežak jau neko nenopērku, jo nav tādas vietas majās ,kur visadus brīnumus glabāt. Bet jā....dikti patīk  :smile:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Betons

« Atbilde #42 : 2014. gada 30. decembris, 08:27:56 »
es tad labāk sadir@u karmu, nevis ieaugu grabažās. Zinu kā tādās mājās izskatās, kur neko (pat PET pudeles un piena pakas) nemet ārā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #43 : 2014. gada 30. decembris, 09:39:24 »
 lietām vispār nevajag pieķerties... ja jau tā smalki par karmām gribas parunāt...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #44 : 2014. gada 30. decembris, 09:41:36 »
lietām vispār nevajag pieķerties... ja jau tā smalki par karmām gribas parunāt...

Jā, jo pēc tam sāpīgi tās zaudēt