Autors Tēma: mazdārziņš  (Lasīts 3952 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

mazdārziņš
« : 2025. gada 21. maijs, 16:06:45 »
Par kartupeļu torni -kā es to čatā nosaucu.
Mētājās man 8 gab violetie kartupeļi, ar baigiem asniem. Ēst sen vairs nevar,  izsviesti arī nav.  Bet vietu vagai arī netaisos ierīkot. Kaut kur netā ieraudzītās idejas
https://www.aliexpress.com/item/1005004074255893.html?spm=a2g0o.productlist.main.2.34636ff4WFF29X&algo_pvid=d74e8eba-1d41-4ca9-9147-23822ee5d625&

Es saliecu tādu cilindru no diviem drāšu paliktņiem, apm. 80 cm D un tikpat augstumā. Apakšā saplēsts kartons, tad šādi tādi žagari un zāle, tad kādi 20 cm melnzeme, tajā mani dižie kartupeļi un atkal zeme virsū. Kad parādās lapas, tad atkal uzber zemi, nevis aprušina, kā vagās.

Ir pat tādi maisi redzēti ar atveramu lūciņu apakšā, lai varētu izkašāt pāris kartupeļus pusdienām. Tas kā tā cūka uz protēzēm, kad baigi galeriņu sagribējās

Atslēdzies reno

Atb: mazdārziņš
« Atbilde #1 : 2025. gada 02. jūnijs, 09:06:26 »
        Siltumnīca ielikta īstajā vietā. Pēc dižvēja, kad smalkā būve bija augšpēdus, mēs divatā nolikām atpakaļ uz kājām, bet sanāca pretējā virzienā. Vīrs jau tā normāli nespēj. Taisīja baigos pamatus. Toties silikātķieģeļu kaudze beidzot izlietota.
        Vakardien četratā - + meita un znots - pagriezt varēja pavisam viegli. Visi čili sastādīti kastēs un sanesti iekšā. Un mani 7 tomāti. Viena šķirne ir "Geņas dzeltenie". Vēl ir liekas kastes, tur pirks 2 melones un 2 arbūzus.  Čili kādas 6 dažādas šķirnes, no samērā normāliem līdz super hot.
         Vēl  pasūtījām termometru, ko var nolasīt attālināti, no mājas. (nē, aplikāciju man nevajag)
         Šorīt līst, iekšā +15.
         Savā atmiņu grāmatiņā uzrakstīju par vectēva siltumnīcām. Lielā, jaunā bija ar ogļu apkuri. Galvenā fīča -iegremdēta vairākus pakāpienus uz leju. Stiklojums sākās no zemes līmeņa, augu kastes paceltas, zem tām apkures caurules. Atceros, ka jau janvārī kurināja siltumnīcu. Tomātus laikam tirgoja Liepājas tirgū. Kaut kad vēlāk pārmetās uz puķēm -kallas un alpu vijolītes. Kallas bija fantastiskas

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #2 : 2025. gada 02. jūnijs, 10:52:49 »
Vēl  pasūtījām termometru, ko var nolasīt attālināti, no mājas. (nē, aplikāciju man nevajag)
Daudz maz precīza termometra, kura rādījumus var nolasīt attālināti, jautājums man arī aktuāls. Tikai man vajadzība ļoti specifiska - attālums līdz siltumnīcai gandrīz 80m.
Šobrīd izmantoju TFA ražoto bezvadnieku - itkā viss ļoti OK, tikai dažreiz, kad, piemēram no rīta vai vakarā liela migla vai arī ārā spēcīgi līst, signāls nepienāk.
Pirms tam bijām izmēģinājuši vairākus Depo un Ksenukai pirktos - labi, ka izdevās atdot atpakaļ. Bija arī no AliExpress, bet arī tas cauri sienai un tālāk par 50m neko nerādīja, atdevu kaimiņienei, viņai siltumnīca gandrīz pie mājas

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2025. gada 04. jūnijs, 17:34:44 »
Pienāca termometrs. 15 eur ar visu sūtīšanu. Paredzēts 100m. Mums ir kādi 40. Sameklēts internetā

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2025. gada 07. jūnijs, 18:34:15 »
Mēs lēkājam ap to siltumnīcu kā tādi circeņi. Atbildība liela par znota čili pipariem :mrgr: :mrgr:  Labi, ka vismaz ir tas attālinātais termometrs.
 Jau zināju, ka tiem čili nepatīk tieša saule. Atkal problēma, kas jārisina, neiešu tak ar kaļķi smērēt mūsu smalko namiņu :?:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2025. gada 07. jūnijs, 21:03:46 »
Divi kociņi un baltā agroplēve – uztaisiet tieši tiem čili vieglu ēniņu no "buras".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2025. gada 07. jūnijs, 22:22:58 »
tā arī daru, daļēji tā jau ir. Bet meistaram jau vajag smalki

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2025. gada 07. jūnijs, 22:23:34 »
Balto plēvi kaut kā stiprinās

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2025. gada 07. jūnijs, 23:14:43 »
Es šon priecigs, paspēju pirms lietus iebakstīt 4 veidu pupas, salātus un dilles. Izrādās, ka otrpusis pa kluso sadiedzējis gurķus, būs tos arī rīt kaut kur jāiebaksta. Pa kluso sadiedzēja arī kaut kādas puķes. Tie dīguļi bija tik sīki, ka piķēja ar lupu un pinceti. Es skaļi smējos, kad ieraudzīju to 2-metrīgo tēvaini ar ķīķerējamo uz acīm diedzējumu utojot :) .

No siltumnīcas apēdumu ziņā nekāda labuma - vedekla visu okupējusi ar kaut kādiem sīkpodiņiem. Nolemts nākamgad ierīkot atsevišķu mazāku siltumnīcu tieši mazpodiņiem. Jēēēh, tā paiet tā godība un no vēdera vergiem esam pārtapuši skaistumpuķu kultivētājos.
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2025. gada 08. jūnijs, 18:52:38 »
   Man pirmā un vēdervergu siltumnīca. Ar baltajām agroplēvēm viss glauni noēnots. Iestādīju Talsu tomātus(2)  un lauka kastē arbūzus (2). Paldies dievam ka ir termometrs.
   Pašrocīgi ar cimdainu roku esmu noķērusi un nobendējusi 2 zemesvēžus. Man ir aizdomas, ka atvesti ar melnzemi.
   Iestājies brīdis, kad vīrs saka -nu kāds Mums ( :fryingpan: ) skaists dārzs.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2025. gada 08. jūnijs, 19:24:53 »
Nav termometra un ko man tas dotu  :?:  No rīta aizejot, skatototies kāda laika prognoze, atver vai neatver durvis, visas vai pusi lūku, vakarā atnākot aizver. Ko man tas termometrs, vien stresu uzdzītu...  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2025. gada 08. jūnijs, 19:52:27 »
Nu lūk, mums tagad termometra stress. Mākonis -aizveru. Pēkšņi atkal saule sāk vālēt -jāatver.  :mrgr: :mrgr: Gan jau tagad tie čili beidzot būs adaptējušies, varēs no rīta atvērt un miers

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2025. gada 15. jūnijs, 08:23:25 »
Vēl viens stress klāt -palasu FB -vienas šausmas -drātstārpi, (?)zemesvēži, spāņi vienā naktī aprij visus 500 arbūzu stādus. Paldies Dievam, nemaz nezinu, kā tie drātstārpi izskatās. Uz lilijām oranžos kukaiņus var labi ieraudzīt un noķert.
 Puķpodu šķīvji ar iļģuciema alu šonakt labi darbojies. Alkohols ir kaitīgs -visi spāņi sadzērušies un beigti
Tagad vēl kaut kas -
https://www.delfi.lv/campus/56036786/vide/120076461/zemgale-savairojies-rets-cilvekiem-bistams-taurins-zeltvedera-mukene
Spārka, tas tavs reģions, uzmanies

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2025. gada 15. jūnijs, 10:22:42 »

Puķpodu šķīvji ar iļģuciema alu šonakt labi darbojies. Alkohols ir kaitīgs -visi spāņi sadzērušies un beigti

Saki, spāņi apsprāga no Iļģuciema alus? Vot reklāma (vai antireklāma?  :mrgr: ) Iļģuciema alum!
Labi, irgojos, droši vien markai nav nozīmes. Bet, ka spāņi sprāgst no alus, tā ir vienreizēji laba ziņa.  :yes:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2025. gada 15. jūnijs, 15:47:32 »
Nezinu, vai kāds ir mēģinājis, manuprāt, viņi arī buljonā varētu apslīkt, ka tikai kaut kas rijams :mrgr: