Autors Tēma: Kas zied manā dārziņā  (Lasīts 5632 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Kas zied manā dārziņā
« Atbilde #15 : 2025. gada 27. maijs, 21:25:59 »
negribēju taisīt jaunu tēmu - "... kas varēja ziedēt manā dārziņā" jeb "pavasara salnas nokoda..."
man šogad būs ļoti maz ziedošu hibrīdu bildes...  :cry:

Vai jūs nemēdzat apklāt ar agroplēvi kad salnas prognozētas?
Atceros, bērnībā salnu laikā gan ogukrūmi, gan kas cits tika salaistīts un aplklāts gan ar palagiem, gan aizkariem.  :?:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #16 : 2025. gada 28. maijs, 08:00:14 »
Atceros, bērnībā salnu laikā gan ogukrūmi, gan kas cits tika salaistīts un aplklāts gan ar palagiem, gan aizkariem.  :?:
Ja dārzā būtu ...padsmit peonijas, visticamākais, ka mēģinātu kaut ko "iepakot" ...
Paļāvos uz augsnes saliešanu un miglošanu ar Lalstim Osmo ...
Neatceros, ka citus gadus aprīļa pēdējās dienās un maijā vairākās naktīs temperatūra nokristu zem -4°C. Ja tas būtu vienu vai divreiz, varbūt izturētu

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #17 : 2025. gada 28. maijs, 10:35:49 »

Salīgos hibrīdus sastādīju tikai pagājušajā rudenī un vienā bariņā ar domu, lai vieglāk apsegt, jo pie manis viņi ziedēs tikai retos gadījumos, ja netiks segti. Šogad gan neiznāca apsegt, jo salnu laikā bijām ceļojumā, un arī pirmajā gadā viņiem nav obligāti ziedēt. Bet man arī izskatās, ka Coral Sunset ir apsalis. Gluži katru peoniju gan neesmu gatava segt. Pagājušajā gadā neziedēja neviena no 3 Sārām, iespējams tādēļ, ka stiprās salnas bija tik vēlu. Taču par peonijām, kas nezied pa retam pārāk liela bēda nav, jo tagad man viņu jau ir diezgan daudz :) Ogu krūmus nesedzu, pagaidām nekas īpaši nav apsalis. No plūmes, kas aug 5 gadus, pagaidām ir izdevies ievākt 1 augli, kaimiņiem līdzīgi rezultāti. Šogad laikam atkal nebūs. Ir doma to plūmi aizvākt.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #18 : 2025. gada 28. maijs, 10:52:54 »
Kad vecāki tika pie mazdārziņa, tur bija liela bumbiere, kurai nekad nebija bijusi raža. Tēvs ieraka pie saknēm palielu magnētu. Jau nākamajā gadā varējām ēst bumbierus no dārza. Varbūt tas strādā arī plūmēm. :?: Izskaidrojumu nezinu.

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #19 : 2025. gada 28. maijs, 11:13:07 »
Līdz šim viņa vienmēr ir pamanījusies ar ziedēšanu trāpīt uz spēcīgām salnām. Nezinu kā būtu, ja ziedi nenosaltu.
Nupat apskatījos vēlreiz uz Coral Sunset. Galvenie pumpuri ir pagalam, bet izskatās, ka sānpumpuri tomēr turpina augšanu, jau ir pārauguši sakrunkojušos galvenos pumpurus.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 28. maijs, 11:18:41 no NuclearBaby »

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #20 : 2025. gada 28. maijs, 16:05:37 »
varbūt kādam dārzā zied 'Little Red Gem'?

Cerēju, ka pērn būs PSH piedāvājumā, bet nekā. Meklēju citur. Rudenī man atsūtīja nelielu saknīti, atļāvu pirmajā pavasarī vienam ziediņam uzziedēt (pievienoju foto).
Mani nedaudz mulsina lapu krāsojums un arī forma - nedaudz atšķiras, piemēram, no Parkland Peonies video redzamā. Gribētos ticēt, ka tas tikai pirmajā gadā nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2025. gada 28. maijs, 21:58:18 »
A man, a man... [es tagad mazliet paālēšos].

Man ir dažādi skaisti ziedi. Nenosaluši!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #22 : 2025. gada 28. maijs, 22:05:38 »
...un man ir dažādi skaisti koki!

Aronijas, kas aug kā nezāles.

Ābele, kas vispār ir pusbeigta un gaida zāģi, bet šogad kaut kā neganti daudz ziedu. Vienmēr zied ļoti vēlu, āboli nav diži ēdami, bet pagaidām stāv, ja jau vēl dzīva.

Un nabaga rododendrs ar trim ziediem. Apsala šogad traki. Vispār ir trīs krūmi, nav lieli, bet ziedējuši kopš ierašanās. Šogad abiem pārējiem vispār nekā nav.

Toties peōnijas nenosala! Bet ir tik ļoti mazi pumpuriņi, ka, baidos, līdz Jāņiem neatvērsies. Dienziedes, kas citus gadus maija beigās izspiež pēdējos ziediņus, vēl nav pat sākušas vērties.

Bet kad beidzot būs peonijas izziedējušas, ielikšu savas arī. Šķirni nezinu, bet skaistas un smaržo apdullinoši.

Nesitiet!!! Es kā izeju dārzā, tā man galvā džinkst "Kas zied manā dārziņā". Nu tad es arī palielījos... :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #23 : 2025. gada 29. maijs, 12:04:08 »
neraugoties uz lietaino laiku, arī manā dārzā daži peoniju pumpuri sāk krāsoties - 'Carnation Bouquet' un 'Sunny Girl'

Atslēdzies Maijabeka

« Atbilde #24 : 2025. gada 30. maijs, 08:45:23 »
Šogad knapi, ko bērniem uz pēdējo skolas dienu sagriezt dārzā. Sunny girl jau ļoti apgraizīta, tāpēc šorīt Carol kārta.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #25 : 2025. gada 30. maijs, 09:01:28 »
Tas ir domāts pušķī? Tie garākie augi nenoļuks?

Atslēdzies Maijabeka

« Atbilde #26 : 2025. gada 30. maijs, 10:08:25 »
Tas ir purpura deviņvīru spēks un vāzē stāv ap nedēļu - nesašļūk.

Atslēdzies NuclearBaby

« Atbilde #27 : 2025. gada 05. jūnijs, 14:46:15 »
Pagājušajā rudenī iestādītā Blushing Princess vakar uzziedēja. Jā, zinu, ka pirmajā gadā nav labi ļaut ziedēt, bet no otras puses, ņemot vērā nestabilos laika apstākļus pēdējos gados, un runas, ka pēc pāris gadiem Kremļa punduri varētu vēlēties ierīkot manā dārzā krāteri..... tad labāk priecājos par uzziedējušiem ziediem kamēr var.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #28 : 2025. gada 05. jūnijs, 18:13:15 »
Tēēēēks. Man pilns ar pujeņpumpuriem. Sprādziens vēl tikai būs. Cits viss jau traki zied, bet pujenes tikai sākas.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #29 : 2025. gada 05. jūnijs, 18:16:11 »
Te vēl pujenes,
Visus sakost!