Autors Tēma: par DNS  (Lasīts 5183 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Atb: par DNS
« Atbilde #15 : 2025. gada 17. jūnijs, 18:22:20 »
A vot par to gan neesmu pārliecināta, ka sūta prognozētās slimības. Jei bogu, nezinu. Principā, tā ir lieta, kurai pieiet ļoti nopietni. Tautu staigāšana tāds štrunts vien ir, salīdzinājumā ar sekām, kad par potenciālu slimību paziņo kaut kādā lapelē. Tādas lietas jāstāsta klātienē un jāskaidro ļoti uzmanīgi - a ja nu cilvēks momentā aiztipina uz nepamatotu abortu, izsķirās vai -nedo dies!-nolec no 15.stāva.
Visus sakost!

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #16 : 2025. gada 18. jūnijs, 11:34:55 »
Šis DNS tests ir tikai un vienīgi, lai noskaidrotu savu izcelsmi. Medicīniskiem testiem nepieciešams ārsta nosūtījums. Lai gan pret medicīniskajiem testiem jaunieši izturas diezgan vieglprātīgi. Biju klātesoša topošās māmiņas viedoklim, ka neveiks nekādus testus. Ginekoloģe esot teikusi, ka bērniņš attīstās normāli, tātad nevajag.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2025. gada 18. jūnijs, 12:41:24 »
Man jau ar tā šķita, ka par izcelsmi, neiebraucu kur tās slimības radās...  :?:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #18 : 2025. gada 02. jūlijs, 02:05:11 »
Tēma pa kuru airēju jau 7(?) gadu.
Gāju googlei (kurš gan vairs googli traucē,ja ir AI) prasīt kas par jodu ir Eligen. Nu bāc..es nezinu, ko tev tur izsniedza šī kompānija un uz kādu reklāmas āķi tu tiki uzrāvusies. .Piedod  :blushing: .
Paskatījos, tur tak jau reklamsauklī raksta par neandertāliešiem :) :rat:
Sliktā ziņa. Sis Eligens ir ļoti nepopulāra/nezināma kompānija dzimtas detektīvu vidū. Par neandertāliešiem savā DNS tagad tu zini, toties nekam citam šis viss daudz nepalīdzēja .Ja drīkst jautāt,kur DNS bija nodevis Tevis minētais radagabals( ticu,ka ne eligenā).
Bet nu ,atkal, padomāju ja nekādas padziļinātas intereses naf..tad jau nav arī svarīgi kur nodot..Pasakas par neandertāliešiem..nudien nav tas, kādēļ ļaudis šos testus veic.un arī pieminētais balkānu % neko īsti nenozīmē.
Etniskās piederības % nozīmē nevis to,ka kāds balkānietis ir tavos senčos, bet gan to,ka šāda gēnu kombinācija mūsdienās ir sastopama arī balkānos.Kas protams neizslēdz pirmo varbūtību...tomēr to neapgalvo.
Etniskās piederības karti veido no mūsdienās nodoto testu statistikas, kurā apgabalā dzīvo cilvēki ar tev pietuvināto gēnu kombināciju un neko citu.

Ja būtu patiesa interese noskaidrot vecvec(kuratur)tēva izcelsmi, tad DNS jānodod kādā no populārākajām kompanijām kur skaitliski lielāks klientu loks...Zinot ka tādas ir vismaz 3-4 ,tad vēl savus datus noderīgi ielādēt apvienotajā dns bankā(nu tagad, es po prastomu rakstu).. un tikai tad, salīdzinot savu un pārējo atklāto tālo un tuvo radu sakritības tu vari noskaidrot ,kas bija un no kurienes nāca tavi senči.
līdz 7-jai paaudzei atpakaļgaitā ejot, patiesību sakot nav nekas grūts. Bet nu darbu un laika resursus gan tas prasa ne pa jokam.

Runājot par veselību..tagad taču daudzām kaitēm veic testus ... meklejot Olguča eliganu uzkūlos GenEra, OMG!! kas par cenām  :rat: lai Dies nogrābstas... :alt:
Es, savā MyH..kur DNs nodevu jau pirms kādiem 5iem gadiem,kkādā mirkļa uzplūdā piepasūtīju klāt arī veselības apskatu...nu tur vesels saraksts ar iespējamām ģenētiski pārmantojamām un laborataoriski nosakāmam diagnozēm(kuras ar laiku papildinās)..kas es uzskatu ir ļoti oky..nevis samaksā 400,- lai pajautātu laboratorijai par diabētu..bet saņem teiksim 90,diagnožu sarakstu ar trīs krāsu atzīmēm -sarkans ,oranžs,zaļš..un visam klāt paskaidrojums.
p.s ups, aizrāvos.. :ou:
p.s vienk sasmaidījos par to..medicīniskiem testiem vajag ārsta nosūtījumu. mūsdienās nekam nevajag nosūtījumu,vajag tikai naudu.

p.p.s DNS testu veselības pārskati NAV slimību diagnostika !!! tas ir DNS analīze un potenciālo iespējamo risku atlase.un te es nerunāju,par GenEra, kur meklē jau klātesošu kādas konkrētas slimības,pārmantotu gēnu vai mutāciju .

p.p.p.s Piemēram uz cistisko fibrozi mēs taisījām testu pirms bērna dzimšanas, jo vīram māsas ģimenē abi vecāki bija nēsātāji un dēliņš piedzima ar diagnozi.mēs bijām tīri no šitā draņķa. Un to man parāda arī MyH veselības apskatā...tā kā DNS kompāniju sniegtā informacija ir oky,ja zin ko ar to darīt :)

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #19 : 2025. gada 02. jūlijs, 02:59:57 »
pārlasīju vēl x par Olguča eliganu...nu bāc  :scratch:
es 2.jūnijā iemetu pastkastē(LV)  krustmātes testu un jau kā nedēļu operēju ar jauniegūtajiem info datiem ..tātad, līdz rezultātu saņemšanai pagāja aptuveni trīs nedēļas... cena testam 33,- ...es nez... :?:
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2025. gada 12. jūlijs, 14:55:54 »
great aunt's first cousin's wife's first cousin once removed's husband's first cousin once removed's husband's son's ex-wife's brother  -lūk, kā Geni meklē radiniekus!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #21 : 2025. gada 12. jūlijs, 15:39:41 »
VIņi neko nemeklē.  :f-palm: , viņi parāda jebkādu iespējamo savienojumu, ja tu to pajautā .

Man daudzus savienojumus pat nerāda , teiksim vairāki radiņi starp kuriem ir vismaz trīs četri dažādi savienojumi. Geni spītīgi rāda tikai divus vieglākos. jo viņiem nemaz nav sistēmā iespējas rādīt 3 un 4us.Piem. mani nereāli besī ,ka bijušo vīru rāda vispirms kā bijušo vīru nevis radinieku..un visus radus kas iet caur viņu kā vīra radus. Lai gan tie ir tik pat labi mani asinsradi.... tā ka ņenado te demagogiju  :b: meklē...
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 12. jūlijs, 15:45:18 no mellene88 »
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2025. gada 12. jūlijs, 15:55:11 »
Kopš kura laika vīrs vai bijušais vīrs skaitītos mans radinieks  :confused:  neprecas jau radi savstarpēji un vīra radi ir vīra radi nevis manējie... :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2025. gada 12. jūlijs, 16:55:30 »
Mums tas ir vnk joku avots, saglabājies tas Gena neanulēts tad nu sūta visādus brīnumus. Vīram gan Kirhenšteins, gan Brastiņš ir rada.Tāda samurgojuma ķēde gan pirmoreiz redzēta.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #24 : 2025. gada 12. jūlijs, 17:01:31 »
Es arī pirmajā brīdī padomāju, ka vīra radi nav manējie, bet hvz, var jau visādi samaisīties. Var taču, piemēram, mans brālis noprecēt manu vīramāsu vai mans tēvs vīramāti...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #25 : 2025. gada 12. jūlijs, 17:02:36 »
reno- tev jau es vienreiz atbildēju,ka izmainiet iestatījumus, ja negribas redzēt samurgojumus. gan jau pašiem ķeksīši nav izķeksēti un visa lieta.
Man nekādus samurgojumus neviens nav sūtījis. tik vien cik pati kādu personu skatos.
 Tuk-am tagad neatbildēšu, jāpasēž uz fingeriem.  :smoker:
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #26 : 2025. gada 12. jūlijs, 17:12:24 »
Var taču, piemēram, mans brālis noprecēt manu vīramāsu vai mans tēvs vīramāti...

Un tad tavam brālim būs tie paši gēni kā vīra māsai, nopietni? Vai tēvam aprecoties ar vīramāti mainās arī abu dns? Pirmo reizi ko tādu dzirdu...  :?:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2025. gada 12. jūlijs, 19:47:40 »
Ai, nu tak cik nav ar māsīcām/otrās pakāpes māsīcām, brālēniem/otrās pakāpes brālēniem savulaik visādi aristokrāti sakrustojušies! Kāda trešās pakāpes māsīca pat var nebūt zināma kā radiniece, turklāt kara laikā cik bērnu nepalika bāreņos, pazuduši, atrasti ne savu vārdu ne uzvārdu nezinot, īpaši maziņie.

Bet šodien še tev iemetas lielā mīla starp tādu kara laika pazudenīša mazmazdēlu un viņa brāļa – citur uzauguša – mazmazmeitu, un gatavs – tavi radi ir vīra vistiešākie radi knapi pirms trim paaudzēm.

[Nē, Mellen, tas nav par Tevi personiski! Dieva dēļ, neuztver tā! Es tak tavus radu rakstus nezinu, un pat ja kādreiz lasīju, sen esmu aizmirsusi!]
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #28 : 2025. gada 12. jūlijs, 20:56:44 »
Lai tak tas Gena sūta reizi mēnesī savus apdeitus, tikai jautrībai, tiešām gaidu, ko vēl būs "savienojis".  Paši nelietojam, radu rakstus nemeklēju.

Tā karaīmu tēma gan vēl plīvo, varbūt kāds ieinteresēsies meklēt un to DNS testu taisīt. Varbūt ar baznīcgrāmatām pietiktu

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #29 : 2025. gada 12. jūlijs, 21:12:28 »
Man vienk slinkums rakstīt un skaidrot, jo ja cilvēcim nav intereses ,tad nav ko laiku tērēt skaidrojot.
Trix pieskarās vienai daļai no iespējamajiem variantiem.

Tomēr, dzimtu pētniecībā visbiežākā un klasiskākā ir pati vienkāršakā un izplatītākā versija. Skatamies atpakaļ vēsturē... cik ilgi latviešu zemnieks dzīvoja noslēgtā teritorijā-200-300.gadus par vēl senāk, neko īsti nevar pierādīt...un neskatamies te uz kkādām ceļotāju ciltīm, kuras nebija baltieši.tātad,  kkāds noslēgts kopienas loks (kāda vācu barona, zviedru kunga  etc) dzimtļaudis tātad dzīvo savā teritorijā un viņiem NAV tiesību un iespeju no tās izceļot. Uzvārdus dabū kad? kkur ap 1811-1816.gadu..pārvietošanās tiesības vēl daudz vēlāk. un kur tad viņi aizceļo..tādos pašos sev zināmos barinos uz citām vietām ,kur nopērk zemīti un atkal dzīvo blakus. Es savulaik teicu ,ka zemnieks sievu ņēma zirga zviedziena attālumā.Te, lai iebilst tirgoņu,jūras klejotāju un citi pēcnācēji, es ne par tiem.Manējie pa mammas pusi 200.gadus ir malušies vienā noteiktā apgabalā...un ak vai tuk ,savā starpā dzimtas precējušās un mijušās neskaitāmas reizes.Piem manas mammas vecāmamma vēl zināja savus radus pa visām līnijām . Toties manai mammai bija lielas acis,kad es viņai sāku pierādīt,ka visi kaimiņi ,kurus viņa uzskatīja par kaimiņiem, ir mūsu radi.(es tagad par viņas bērnības zemi runāju)
Un viņa, neko citu arī nevarēja zināt, jo dzimusi 1942.gadā,kad zemes un īpašumi tika atņemti,kad liela dzimtas daļa izvesta un izsūtīta, kad radi netika nedz pieminēti, nedz skaļi saukti, lai nedod Dies nebūtu vēl lielākas nepatikšanas.Un tagad es viņai atklāju aizvien jaunu pasauli..tieši mamai šis viss ir ļoti interesanti,jo atklāj daudzas ilūzijas kādās tika savlaik dzīvojusi. Mammai tagad super attiecības ar kolēģi ar kuru kopā pēc skolas beigšanas strādajušas..nu tur padomā, uzvārds tāds pats kā vecamtēvam (kam tas interesē),tagad mellene atrod ka abas ir otrās pakāpes māsīcas ...kuras par to uzzin pēc 50it gadiem :)
un jā, mana mamma ar mana ex mammu arī ir otrās pakāpes māsīcas,kuras zināja ka ir radinieces ,bet nezināja vairs kādas(aij mēs tur kopā kkādās radu bērēs bijām utt stāstiņi)..
 :?:
IG- mellenessniega