Autors Tēma: Fotogrāfijas formāts  (Lasīts 1625 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Fotogrāfijas formāts
« : 2025. gada 10. jūnijs, 07:36:33 »
Nesaprotu, kas tā par nepieredzētu ligu, kas mani piemeklējusi. Gribēju ielikt sludinājumu ss-ā, pievienojot turpat ar telefonu uzņemtu fotogrāfiju. Bet šis man to bildi neņem pretim, jo "nav jpg formāta fotogrāfija, izvēlieties citu". Wtf? Nav pirmā reize, kad lieku sludinājumus, un telefona fotogrāfijas nav agrāk brāķētas. Es tur esmu kaut ko sabakstījusi  kameras uzstādījumos? Kā es vispār varu ietekmēt, kādā formātā saglabājas fotoattēls? Citas bildes nav. Un, pat ja es tagad aizdotos citu uzņemt, kur garantija, ka tā būs .jpg?  Neatradu pat, kur es tādu bildes informāciju varētu redzēt, kāds tai formāts. Vai arī esošo foto, varētu kkā rediģēt, lai tas saglabātos kā .jpg?
Samsungs, androids.

Atslēdzies Trix

Atb: Fotogrāfijas formāts
« Atbilde #1 : 2025. gada 10. jūnijs, 09:03:48 »
Tev vēstule. Atsūti, pārtaisīšu – būs ātrāk.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2025. gada 10. jūnijs, 09:58:03 »
Situācija atrisinājās tādējādi, ka kolēģe man pārsūtīja bildi no sava telefona un tā tika atzīta par piemērotu esam.

Paldies, Trix, par gatavību palīdzēt.

Bet es gribētu tomēr saprast, kas un kāpēc, lai izslēgtu šādas ķibeles nākotnē. Nebūs jau beidzamais sludinājums visticamāk.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2025. gada 10. jūnijs, 11:38:29 »
Iespējams, kaut kur telefona uzstādījumos var noteikt formātu. Bet es vecmodīgi no tel.  nosūtītu sev uz @, no tā lejuplādētu kompī un jebkurā apstrādes programmā uzliktu Save As *.jpg
UPD: programmu vajag tikai, ja izmēri jāmaina. Parastā gadījumā jau pie lejuplādes formātus piedāvās.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 10. jūnijs, 14:24:15 no Spārka »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2025. gada 10. jūnijs, 14:01:15 »
Pašā telefonā arī ir kaut kāda rudimentāra apstrādes programmele (apgraizīt bildi, pagriezt, saglabāt). Nekad nelietoju, jo visām viņām ir niķis izbojāt kvalitāti – man drukai pēc tam nav labi –, bet likšanai internetā paliek pietiekami. Vari pamēģināt, viņām patīk noglabāt failus normālā jpg formātā.

Pa telefonu šķirnēm nemāku teikt, bet visiem, kas man trāpījušies (android), apmēram vienādi – tipa atver bildi, iebaksti "zīmulīti" un tā aplikācija atveras. Var apgriezt pa milimetram no malām un saglabāt.

Tieši kas un kāpēc notiek un bildi ss nepaņem, "pa internetu" nepateikšu, tad jāskatās iestatījumi telefonā.
Kādreiz ss bija lieluma ierobežojumi, un ja telefonam ir iestatīts, ka fotogrāfijas ir "lielas", tad tas ir par daudz, un ss meta atpakaļ bez sakarīga skaidrojuma.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #5 : 2025. gada 12. jūnijs, 02:00:07 »
tagad modē tas jaunais formāts .heic (High Efficiency Image File Format) ko ābols ieviesa jpeg vietā .
tam mazāks faila izmērs pie lielākas izšķirtspējas.
Arī jaunie androīdi defaultā fotografē šitajā formātā. Iestatījumos to var izmainīt uz jpeg

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2025. gada 12. jūnijs, 22:45:29 »
Nu tā, bik pabakstoties pa telefonu, konstatēju, ka turpat "ar zīmulīti" parediģējot bildi (es samazināju tās apjpmu uz 80%), rediģētā bilde noseivojās .jpg formātā.
Pirms tam vēl izņēmu ķeksi no "augstas efektivitātes attēliem" kameras uzstādījumos. Cerams, būšu laimīgi tikusi vaļā no tiem HEICiem.  :mrgr: 
Redz kā, esmu vajadzības spiesta atkal ko jaunu iemācījusies  :mrgr:

Paldies visiem par padomiem un līdzdalību!  :big_hug: