Autors Tēma: Jaunie un ne tik jaunie  (Lasīts 2837 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Jaunie un ne tik jaunie
« : 2025. gada 25. jūnijs, 11:53:17 »
Kaut kā aizdomājos par jauno paaudzi (tā ap 30) un gados vecākiem  (50-70) cilvēkiem. Tie vecākie ir dzīvojuši krievu laikos. Līdz ar ko ir attīstīta savdabīga domāšana: kā apiet muļķīgus likumus, glupas pavēles un instrukcijas. Noklapē ar acīm, taisa pa savam. Neņemot vērā dižo vadoņu lozungus un vadlīnijas.
Jaunā paaudze, manuprāt, tic un klausa rakstītajam. Īpaši, ja tas nāk no gudrās Eiropas. Jaunie spriež pēc sevis. Varbūt ir progresīvāki. Noteikti ir tehniski advancētāki. Viņi kaut kā aklāk izpilda norādījumus.
Tās ir tikai manas domas. Ja agrāk iesmēju par Ziemeļkoreju, krieviju, tad tagad smiekliņš tāds rūgtāks kļuvis. Jo masai iebarot var visu. Un ātri.
Par to, ka maz tiek ņemts vērā lielais senioru skaits (kuriem nav ne zināšanu, ne saprašanas par jaunajām tehnoloģijām) šeit nerunāšu.

Atslēdzies reno

Atb: Jaunie un ne tik jaunie
« Atbilde #1 : 2025. gada 25. jūnijs, 13:13:48 »
mēs ar vīru dažreiz strīdamies, vai tās muļķības ir  apzināta kaitniecība vai vnk stulbums. Es parasti par stulbumu. Kas parasti izpaužas nespējā paredzēt pāris gājienus uz priekšu, netver laukumu. Vai arī neprot paskatīties atpakaļ, vai velosipēds gadījumā jau nav izgudrots.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2025. gada 25. jūnijs, 13:15:23 »
No šumeru rakstiem (~2000. g.p.m.ē.):
"Jaunieši ir nepieklājīgi un bez cieņas pret vecākiem. Kas notiks ar pasauli?"

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2025. gada 25. jūnijs, 13:38:21 »
Par to jau es sen atpakaļ esmu runājusi (slinkums gan tagad meklēt kādus citātus), ka šodienas jaunā paaudze ir  lētticīga un manipulējama līdz stulbumam. Tic visam, ko tiem klārē no kanceles. Un, maz vēl, ka paši tic, bet gatavi par to sludināto "patiesību" stāvēt un krist, un to apšaubošo "ķeceri" noēst no zemes virsas. Viņiem nav padomijas paaudzes rūdījuma filtrēt informāciju, lasīt starp rindām, paņirgt par propogandu un darīt pa savam. Ļoti ērti ganāms aunu bars.

"Kas notiks ar pasauli?" Izkurtējusī rietumu civilizācija aizies bojā. Likumpaklausīgais, impotentais aunu bars nav dzīvotspējīgs. Atnāks vietā vitālākie, primitīvākie, agresīvākie muslimi..
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 25. jūnijs, 13:44:01 no kvadra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2025. gada 25. jūnijs, 13:48:02 »
Es tomēr tā nevispārinātu... kvēlo ticīgo komjauniešu manā jaunībā arī netrūka. Tā vien šķietamība, ka mūsu laikā zāle bij zaļāka un debesis zilākas un visi tā vien starp rindām lasīja.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2025. gada 25. jūnijs, 13:55:37 »
Interesanti... Es uzaugu Brežņeva laikos, visplaukstošākajā komunistisko murgu laikā. Nepazinu tieši NEVIENU ticīgo komjaunieti. Jā, pratām norunāt pareizos citātus, kad vajadzēja. Sava veida nodeva laikam, tas arī viss.
Ticīgie, man šķiet, izbeidzās piecdesmitajos, kad Staļinu apraudāja.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2025. gada 25. jūnijs, 14:03:13 »
Tu idealizē. Pat vēl manos studiju gados bija čakli ziņotāji...
Manā lokā arī šobrīd kritiski domājoša jaunā paaudze, bet tādēļ neņemšos apgalvot ka tādi ir visi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2025. gada 25. jūnijs, 14:04:46 »
Par politisko lēttīcību es īpaši nebrīnītos (un personīgi nevienu tādu jaunieti nepazīstu), bet ja kāds saka, ka no youtubes varot iemācīties,  piemēram, flīzes likt vai no tik toka ēst gatavot... :rat:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2025. gada 25. jūnijs, 14:10:58 »
Es savulaik tapetes līmēt mācījos no grāmatas "100 labi padomi"  :mrgr:  un tēvs žiguli arī remontēja no grāmatām... ar jūtūbi varētu būt pat uzskatāmāk  :rofl:  Re, dāmas peoniju audzēšanā izmanto jūtūbes padomus...  :?:  katram laikam savs...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2025. gada 25. jūnijs, 14:15:05 »
katram laikam savs...
Es adīt un tamborēt mācījos no grāmatām, šūt - no Burdas. Bet tur bija skaidras norādes, nevajadzēja rakties cauri muļķību kaudzei.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2025. gada 25. jūnijs, 14:23:26 »
Tu idealizē. Pat vēl manos studiju gados bija čakli ziņotāji...
Manā lokā arī šobrīd kritiski domājoša jaunā paaudze, bet tādēļ neņemšos apgalvot ka tādi ir visi.
Ziņotāji ir pavisam cita kategorija.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2025. gada 25. jūnijs, 14:31:38 »
Es mēdzu gan receptes, gan ko citu meklēt internetā, jo ātri, ērti, pieejami. Neredzu tur neko tik nosodāmu...  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2025. gada 25. jūnijs, 14:41:48 »
No youtubes ļoti labi var mācīties, daudz ko šūšanai skatos pa stopkadriem.
 Gatavošanu gan neskatos, pati gudra, pietiek ar rakstītu recepti.  Bet tādam, kas neko neprot, noteikti der labāk, nekā rakstītās pamācības

Īstenticīgi komjaunieši 90. gados gan varētu būt iznīkuši, ziņotāji jau cita suga

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #13 : 2025. gada 26. jūnijs, 09:30:25 »
Eh...agrāk gan zāle bija zaļāka un debesis zilākas.. :rofl: Lai gan man arī, vērojot savu bērnu, šķiet, ka jaunieši tādi infantīlāki palikuši, nedomāju, ka tā arī ir. Mūžvecā "cīņa" starp briedumu un jaunību. Padomijas gados izkoptā izdzīvošanas taktika, šķiet pāraugusi tādā kā anarhijā - jebkas ko "no augšas" kāds saka, ir '" jāapiet ar līkumu", jāignorē, jo pēc definīcijas jau "nekas labs tas nav". Nedomāju, ka mana 50-70 gadīgo paaudze būtu bijusi apveltīta ar kritisko domāšanu. Vienkārša pielāgošanās. Vai jaunieši akli izpilda norādījumus? Tie, kuri ir izglītojušies - pilnīgi noteikti - nē. Savukārt, neskolotajiem labs viss, kas ir "pret"..