Autors Tēma: Gurķošanās  (Lasīts 2049 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Daiquiri

Gurķošanās
« : 2025. gada 09. augusts, 10:57:44 »
Šodien sākam "gurķoties"  :rofl:
Pirmie, kurus stādīju dobē ar stādiņiem, nosala.
Tagad ražo tie, kurus pa tiešo sēju dobē; šodien pirmo porciju liekam burkās

Atslēdzies reno

Atb: Gurķošanās
« Atbilde #1 : 2025. gada 25. oktobris, 13:07:48 »
Mans eksperiments ar skābētiem gurķiem izdevies. Burkas gan ledusskapī. Nez, kā būtu, ja stāvētu visu augustu/septembri garāžā, tā ir vēsākā vieta.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #2 : 2025. gada 25. oktobris, 14:05:48 »
Kā ieskāba, tā palika vai arī karsēji šķidrumu un pārlēji?
https://www.sarunuforums.lv/index.php?topic=9899.0

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2025. gada 25. oktobris, 19:15:38 »
Skābēju pēc vienas krievietes video receptes.
Pārlej ar aukstu, ļoti stipru sālsūdeni (100g sāls uz 1 l ūdeni)un tur 6 dienas. Tad sālsūdeni nolej, pielej burku (viņai pamatīgi bunduļi) līdz malām ar tīru  aukstu ūdeni, aizskrūvē. Man stāvēja ledusskapī. Gurķi ļoti stingri, normāli sāļi

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2025. gada 25. oktobris, 20:04:22 »
Kad tā fermentēšanās\skābšana notiek, tad kad tajā stiprajā sālījumā?

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2025. gada 25. oktobris, 21:03:53 »
Jā. Stāv vaļējā burkā, kad sāk burbuļot, var iet pāri.
Taisīju tikai dažas burkas, ar lielām aizdomām, bet ir labi.
Krievietei tas vispār viss notika sētas stūrī. Ūdens no urbuma, ar šļauku tika liets. Kad lej tīro ūdeni, tiešām līdz malām. Burku liku izlietnē, lēju, lai iet pāri malai un aizskrūvēju

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2026. gada 02. augusts, 18:33:28 »
Ieliku 3 gab. 0,5 burciņas ar gurķiem. Tā man patīk labāk, nekā kad pirku vairākus kg un tad daudzās burkas, lielie katli utt. Tagad marinēju daudz mazāk un tik, cik tajā brīdī izauguši. Un 3 burkām pietiek ar 1 l marinādes

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2026. gada 18. augusts, 09:27:32 »
Man patīk ļoti mazi gurķīši burkās. Lai dabūtu uzreiz 4-5 burkas ar mazgurķiem, jābūt vairākām vagām ar gurķiem. Un tad jau panesās kaudze ar ''galošām', kuras nezini kur likt. Nolēmu šogad neko nestādīt, iztiku ar tirgus piedāvājumu.
Izmēģināju ''mazsālītos'' ar etiķi no ''kuhņa na iznanku''. Ir ļoti labi, ja 4-5 dienā iemuģī ledusskapī. Kā varētu glabāties ilgāk, nav ne jausmas pagaidām. Vairāk uzticos pārbaudītai receptei skābētajiem gurķiem, kuri glabājas pat 2-3 gadus, ja neizrij. Man tāda pieclitru burka aizķērās un lietojam vēl tagad no aizpagājušā gada..
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2026. gada 20. augusts, 15:55:56 »
Man patīk ļoti mazi gurķīši burkās. Lai dabūtu uzreiz 4-5 burkas ar mazgurķiem, jābūt vairākām vagām ar gurķiem. Un tad jau panesās kaudze ar ''galošām', kuras nezini kur likt. Nolēmu šogad neko nestādīt, iztiku ar tirgus piedāvājumu.
Izmēģināju ''mazsālītos'' ar etiķi no ''kuhņa na iznanku''. Ir ļoti labi, ja 4-5 dienā iemuģī ledusskapī. Kā varētu glabāties ilgāk, nav ne jausmas pagaidām. Vairāk uzticos pārbaudītai receptei skābētajiem gurķiem, kuri glabājas pat 2-3 gadus, ja neizrij. Man tāda pieclitru burka aizķērās un lietojam vēl tagad no aizpagājušā gada..

Vīrs gatavo tāpat. Nezinu, kur viņš recepti ņēma, bet ir garšīgi. Mēs parasti ieliekam nelielu daudzumu (2 burciņas) un kad tuvojas beigām, tad liekam nākamo porciju. Viņš vairs neliek pat nekādas lapas, tikai dilles un ķiploks. Liekam fermentēšanas burkās un ledusskapī glabājas diezgan labi.