Autors Tēma: bērnības slengs  (Lasīts 11499 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: bērnības slengs
« Atbilde #30 : 2014. gada 09. decembris, 12:17:12 »
ei..jaa, es bombu atceros. Un no markaam Agdam viineli :rofl:

Tas bija baigi zokaali, kad durikus par tupakiem un dubinaam sauca, akmens bija kjirpulis, bikses - pljuutenes un mees - dzhaaras - valkaajaam kocenes

Atslēdzies ragana

« Atbilde #31 : 2014. gada 09. decembris, 12:30:19 »
Ar kirbuli blimbonim mest bija un ir nesmuki un nosodāmi. :rocking:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #32 : 2014. gada 09. decembris, 12:53:43 »
A jūs džumpīt gājāt?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #33 : 2014. gada 09. decembris, 12:56:59 »
Jaa, dzhumpiijaam un njurkojaam

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #34 : 2014. gada 09. decembris, 17:06:10 »
Mums gan nebija trennenes, bet trenūzenes vai trennuškas.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #35 : 2014. gada 09. decembris, 17:26:26 »
es gan kļošenēs vai  miņukos staigāju. Un platformenes valkāju. Laķenes gan reti.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #36 : 2014. gada 09. decembris, 18:05:27 »
a poceluičiki jums bija, ko?! :)

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #37 : 2014. gada 09. decembris, 18:14:31 »
oi, maasicai bija poceluiciks (5g vecaaka), KAA man skauda...

Un nedjelkas vinjai bija, a man parastas trusenes, kad  pii pii pii ( (c) It's a boy girl thing) nezinaaja, kaada diena ir :D

ēvele

• Viesi
« Atbilde #38 : 2014. gada 09. decembris, 18:31:42 »
Poceluičiks man bija, man mamma ķerta uz zeltlietām, uzdāvināja vēl pamatskolā un vēl tagad uzkasās visiem mazbērniem dāvināt zeltu, a kam tās tagad vajag, nav vairs stilīgi :). Man jaunībā slikts brūtgāns nozaga bumbiņauskarus un es poceluičiku pārtaisīju par auskariem.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #39 : 2014. gada 09. decembris, 22:18:55 »
Man liekas, ka daļu vārdu žurnālists dzirdējis tikai "pārstāstījumā no iepriekšējām paaudzēm". Tie liekas tikpat sveši kā šodienas slengs. Un, ka ne man vienā tai, saprotu no šīs sarunas. Te varu izsekot gan sava laika, gan pat nu jau pieaugušo bērnu laika žargonam (nevis slengam)...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #40 : 2014. gada 09. decembris, 22:23:34 »
tas noteikti ir  domāts, ka no vārdiņiem ,kurus  lietojam, var atpazīt, cik gadu ir  tekstiņa autoram...  :just_popcorn:  Man māsa  matemātiku pasniedz, savā laikā teica, ka pēc tā, kā  uzrakstīts mājas darbs, perfekti var pateikt kurš bērnam palīdz mājas darbos, jo metodes , kuras lieto vecmāmiņa, atškīrās no tā, kādas mācījas savā laikā tētis. pat vecākais brālis noteikti veic aprēķinus savādāk... tāpēc nav brīnums, ka bērniem galvā ir putra  :banhead:

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #41 : 2014. gada 09. decembris, 22:29:10 »
Blekjis, neticu, ka ir zafiga veidu, kaa vienu tupu uzdevumu atrisinaat... ok, paaaris, bet ne vairaak... lai publicee taas skolotaaju algas un redzees, kas sanjem neko un kas,,sazin kaapeec, tiiri taa neko... ...ok, lai manu valsts algu ar publicee, bet kaa ls/st, nevis vnk kaa samaksu, a to paaraak smuks cipars sanaak, ja nenoraada, ka tas ir par 300+ st...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #42 : 2014. gada 10. decembris, 01:25:13 »
Nu off, protams, bet, ja nu par skolotāju algu publicēšanu runājam, jāatgādina, ka publicēs jau tikai to apjomu, kas nāk no valsts (tā vismaz saprotu), bet vēl ir arī pašvaldības piemaksas, kas atkarīgas no pašvaldības turīguma. Līdz ar to - jēga no tās publicēšanas maza, jo objektīvi neko salīdzināt nevarēs.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #43 : 2014. gada 10. decembris, 07:14:08 »
Un nekāda darba apjoma (ko pieminēja inešuks) tur nebūs - tikai pliks skaitlis. Un viss.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #44 : 2014. gada 10. decembris, 07:55:01 »
Vai nu es esmu augusi kaut kādā mega sterilā vidē un skolasbiedri ir bijuši tādipaši, bet šādi vārdi gandrīz neviens nav pazīstami. Neatceros, ka kaut kam būtu bijuši īpaši apzīmējumi, ne gredzeniem, ne cilvēkiem (direnes, matenes, latenes, košļenes uc droši, ka neskaitās).. Ok, moš kaut kādās videnes pēdējās klasēs pāris reizes atsevišķā kompānijā bija dzirdēts, ka meitenes sauc par kaut ko uz dž..., bet tā kā tās bija tiešām dažas reizes, tad neatceros. Varbūt džangas? Es vēl padomāju, ka pilnīgi kukū tur viņi. Ā un bija viens klasesbiedrs, kas bija ieviesis vārdu "čalīts".  Un tas arī viss.