Autors Tēma: Zudušās ēstuves, veikali  (Lasīts 4165 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Zudušās ēstuves, veikali
« : 2025. gada 09. septembris, 18:45:22 »
Lēnām eju pa Dzirnavu ielu. Daži veikali un ēstuves izdzīvojušas gadu desmitiem, citas zudušas uz neatgriešanos.
Kādas iestādes, ēstuves, veikali nāk prātā jums - žēl, ka zudušas?
Man pirmās - Sakta un konditoreja Blaumaņa ielā.
Ja padomā, tad vēl un vēl, un vēl.

Atslēdzies reno

Atb: Zudušās ēstuves, veikali
« Atbilde #1 : 2025. gada 09. septembris, 19:24:48 »
Neviens grāmatveikals nav palicis vecajās vietās. Vai varbūt Rapa? Neatceros, kas tur bija
Vēl "Zivis un Siļķes" Matīsa ielā pretim tirgus ieejai -tik burvīga izkārtne

Toties "bočkas "ir pazudušas -dzērienu veikalu izkārtnes. Reiz tajos laikos skaitījām, no mūsu mājām bija kādi 10 alko punkti, sasniedzami 10 minūtēs

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2025. gada 09. septembris, 21:10:29 »
Brīvības ielā pie Artilērijas ielas joprojām ir vecais saimniecības preču veikals. Tiesa, samazinātā platībā

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #3 : 2025. gada 09. septembris, 21:22:13 »
Pūt, vējiņi arī laikam nav? Kura bija jūsu iecienītā jaunības kafejnīca?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2025. gada 09. septembris, 23:15:02 »
Pirmais, kas ienāca prātā - konditoreja Daile Blaumaņa ielā, laikam šo arī bija domājusi Amā.

Jaunībā iecienīta bija kafejnīca Lāsīte, lai gan vazājāmies pa visu Vecrīgu. Tagad gūglēju - izrādās, Lāsīte eksistē aizvien  :?:

Vispār, patiesībā vrb ne zudušo vietu žēl, bet žēl aizgājušās noskaņas, atmosfēras, jaunības pirmreizīguma - katra iziešana likās tāda ļoti īpaša, jo pilna pakrūte to taureņu....TO taureņu...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2025. gada 10. septembris, 07:18:33 »
Kafejnīca (tur un vispār kafejnīcās reti biju), bet vēl vairāk - konditoreja Mārīte un kafejnīca Nica. Tādas pildītās trubiņas vairs neesmu ēdusi.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #6 : 2025. gada 10. septembris, 07:31:50 »
Es nezinu tādu Mārīti. Vienīgi pie Bērnu pasaules kafejnīca.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2025. gada 10. septembris, 07:58:22 »
Es nezinu tādu Mārīti. Vienīgi pie Bērnu pasaules kafejnīca.
Nu ja, ka bērnu pasaulē. Man pie pašām mājām, bet tur tādas rindas stāvēja, ka neatceros, ka būtu īpaši iets. Kas tur sevišķs tāds bija -saldējums bleķa trauciņos?

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2025. gada 10. septembris, 08:02:42 »
Skolas laikā
gājām uz Staburadzi 2. stāvā, tur bija mūzikas automāts  un melna kafija par 7 kap.
Rostokas pagrabs -tur jau ar smēķēšanu
Gaujā es arī veicu rituālu -nospēru vīna glāzi
Studiju laikā
sestdienu rītā lekciju starpbrīdī Zilais putns -kafija ar balzāmu, jo auditorijā ziemā bija kādi +10
Skapis, protams

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #9 : 2025. gada 10. septembris, 08:38:42 »
Nu ja, ka bērnu pasaulē. Man pie pašām mājām, bet tur tādas rindas stāvēja, ka neatceros, ka būtu īpaši iets. Kas tur sevišķs tāds bija -saldējums bleķa trauciņos?
Mani uz veikalu varēja aizvilkt, ja apsolīja pusdienas Mārītē. Kartupeļu biezenis, 2, 5 cīsiņi un kokteilis.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2025. gada 10. septembris, 08:41:11 »
Kristīne - augšā kartupeļu knibuļi ar kaut ko. Apakšā kokteiļi Zilais pilsonis ( šķiet). Vecrīgas konditoreja, Luna apakšā. Dieva auss. Pa kafejnīcām maz staigāju. Ā, Rīdzene un Pūt, vējiņi.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 10. septembris, 08:57:52 no Amālija »

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2025. gada 10. septembris, 09:06:29 »
Dieva ausi aizmirsu -bieži gājām. Tur arī drīkstēja smēķēt. Gandrīz visur drīkstēja

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2025. gada 10. septembris, 10:28:54 »
Dieva auss, Putnu dārzs un blakus Vecrīga ar burvīgo konditoreju, Kārlis otrpus prezidenta pilij ar skābuļiem, Pingvīns ar smaidīgajiem kokteiļiem starpbrīžos, Nica, Kristīne, Sigulda, Ļeņingrada, Zvaigznīte un Pelmeņi uz Tērbatas ielas, kino Rīga pagraba kafe, Veldze un Jaunielā pie kino kluba aizmirsu nosaukumu, tāda maziņa, vai nebija Pūt vējiņi? Kafe Māksla, Pētergailis, 13 krēsli un Pīrādziņi Vecrīgā... un rindas, rindas, lai tiktu iekšā... Ā, vēl Lāsīte, pagrabs Vecrīgā. Vēl bija Flora uz Brīvības, tā koka māja nu nojaukta, bet tur iekšā bezdievīgi smirdēja pēc vecām trauklupatām un tur negājām, vēl bija Rudens uz Valdemāra ielas.
« Pēdējās izmaiņas: 2025. gada 10. septembris, 10:35:16 no tuk »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2025. gada 10. septembris, 10:47:23 »
"Sēnītē" bija garšīga kulinārija. To restorānu un kafejnīcu žēl tieši arhitektūras dēļ.

Rīgas kafejnīcas īpaši neatceros, kaut kā nebiju iecienījusi. Reizēm ar kursabiedrenēm kaut kur aizgājām, bet tāda īpaši iecienīta vieta man nebija. Minētos nosaukumus atceros kā nosaukumus (un vēl slavenā "Pērse" ar nodzisušu garumzīmi), lielākajā daļā esmu bijusi, bet kas bija iekšā, to neatceros.
Stacijā "Slieku" atceros. "Kamieli" ar pelēkajiem zirņiem. Bet kaut kāds specifisks žēlums par zudušo nav.

Nu, jā, "Bērnu Pasaule" ar milzu skatlogu un mehāniskajām rotaļlietām, kas kustējās, bija fascinējoša kā bērnam. Pat nespēju iedomāties KAS būtu jāizveido skatlogā, lai piesaistītu šodienas bērnu uzmanību. Katram laikam savs.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2025. gada 10. septembris, 10:55:46 »
Tuk pamatīgi uzskaitījusi. Vēl Turaida Tērbatas ielā, bet tā jau tāda pasmalka ēšanas vieta. Studiju laikā vairāk interesēja alko un cigaretes
Luna 2. stāvā  -vasarā tur bija jaunie kartupeļi ar biezpienu, baigi lēti. Vēl jau bija visādi pīrādziņi Čaka ielā, stacijai tuvāk. un tad vēl tās "Šņabis un ķilavmaize" -viena tāda bija uz Suvorova pie Sarkanarmijas
Garšīgākās desmaizes ēdu tādā ūķītī pie Deglava tilta, svaiga baltmaize ar doktordesu