Autors Tēma: MI valodu apguvei  (Lasīts 1052 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

MI valodu apguvei
« : 2025. gada 30. septembris, 10:57:07 »

Nepieciešams* runas treniņš pusapgūtā svešvalodā. Tam pašam Duolingo ir maksas MI versija par 9,50 mēnesī. Kaut kā neprotu novērtēt šo virzienu naudas tērēšanai, tāpat jau man ir viņa maksas versija bez MI.

Mēģināju apseglot ChatGPT. Piespiedu viņu aizvērties un neizdvest savas frāzes "es te esmu, lai tev palīdzētu" (pēc reizes piecpadsmitās dažādos veidos konkrētajā valodā katru vārdu saprotu un jau sāk traucēt). Uz saprātīgu sarunu izprovocēt neizdevās, pieņemu, ka man mēle līka (īpaši tāpēc, ka katru teikumu formēju lēni un mokoši, un vēl pa vidu šis ar savu "ja gribi ko zināt, pasaki man"). Mēģināju piedabūt vismaz tik daudz, ka es pasaku teikumu, viņš vai nu atbild, ka "good", ja teikums pareizs, vai atkārto kļūdainu teikumu bez kļūdām.

Bet. Atkal viņš d... kā Zariņa govs. Jau šķita, ka kaut ko kļūdainu viņš nelabo, jo saprast tak var (un vēl jautājums vai saprot pareizi), bet kad teicu speciāli kļūdainus teikumus, dabūju "good". Mēģināju no viņa izdabūt konkrētus vārdus – saku, ka man vajag tās valodas vārdu, kas "apzīmē dārzeni, kam ir tikai zaļas lapas, kuras ir ēdamas un garšo kā etiķis" t.i., no sava zināmo vārdu repertuāra – dabūju kaut kādu vārdu, bet google tādu nepazīst, un es tā arī nesapratu, ko viņš no manis saprata.

Šis bija gari... Secinājums – ChatGPT nav uzticams, turklāt pēc stundām kopumā apmēram piecām, paziņoja, ka mans mēneša runāšanas limits ir iztērēts.

Lielākais žēlums, ka es ChatGPT šim nolūkam pamēģināju izmantot pirms kāda gada – tieši tas ko vajag, saruna kā saruna (ja neskaita manu kautrību), bet kā parasti – jaunās versijas vidu sad...bojā, tagad man sarunu izspiest nesanāca, tikai atbildes uz jautājumiem, un arī tad ne pareizas.

Tagad domāju - sareģistrēties no visām ierīcēm visos MI variantos (ChatGPT, Deepseek, un kas nu vēl ir pieejams) un pļurkstēt bez maksas, mēģinot katram no viņiem iestāstīt ko man vajag? Vai tomēr atklepot rubli un paņemt Duolingo?

[Tēmu iemetu, tagad atdalīšos savos darāmajos, pieslēgšos vakarā].

__
* Precizēsim – nevis nepieciešams, piemēram, darba iegūšanai, kad varētu arī atklepot naudu cēla mērķa labad, bet muļķojos smadzeņu trenēšanai un Alcheimera profilaksei, t.i., vienkārši izklaide.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

Atb: MI valodu apguvei
« Atbilde #1 : 2025. gada 30. septembris, 11:25:45 »
Es laikam mēģinātu visus MI pēc kārtas :) Vai esi gūglējusi  Duolingo analogus?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2025. gada 30. septembris, 11:32:44 »
Nē, es kaut kā uz Duolingo uzsēdos un tā arī tur bakstos.
Bet vispār tā ir ideja. Pameklēšu nākamajā garlaicības periodā. (Lai gan  jautājums vai cits būs par velti)

Tehniski, protams, var arī runāt pret sienu, vismaz piedabūt sevi izspiest skaņu. Savulaik angļu valodu es tā dabūju no "lasu un visu saprotu" līdz runājamai stadijai. Tagad gribējās kaut kādu pretreakciju dabūt, ja jau tehnoloģijas pa 30 gadiem ir progresējušas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2025. gada 30. septembris, 11:37:07 »
Ja ir pietiekami laika un pacietības, visam var atrast kādu bezmaksas analogu. Lai veicas!