Autors Tēma: Mana homofobija un citi aizspriedumi  (Lasīts 1322 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Mana homofobija un citi aizspriedumi
« : 2025. gada 21. novembris, 15:43:34 »
Lasu angļu krimiķi gan jau no kāda humpalnieka, neatceros.  Autore slavenā  Veras Stanhopas  radītāja Ann Cleeves. Tagad sākusi jaunu sēriju. grāmata izdota 2020. gadā

Ātri vien atklājas, ka galvenais izmeklētājs ir homoseksuāls, ar savu vīrieti precējies. Tā jau būtu pierasta lieta. Bet mani visu laiku tracināja, ka šis vīrietis ir My husband. Tātad pats izmeklētājs ir wife? man lasot likās, ka varēja taču iztikt ar "partneris", nenorādot lomas.
Bet grāmata laba.

Vēl jociņš no cionistu sērijas:
Izsaiņoju Ziemassvētkiem Betlēmes ainiņu. Nolēmu aizvākt visus žīdus, palestīniešus un teroristus. Palika tikai ēzelis un dažas aitas...

Atslēdzies Spārka

Atb: Mana homofobija un citi aizspriedumi
« Atbilde #1 : 2025. gada 21. novembris, 16:02:32 »
šis vīrietis ir My husband. Tātad pats izmeklētājs ir wife?
Vienā angliski rakstošā forumā lasīju šādu skaidrojumu - "precētu vīrieti sauc par vīru. Un viss."

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2025. gada 21. novembris, 16:04:36 »
Tātad abi ir Husband? OK, zināšu

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2025. gada 21. novembris, 17:14:38 »
Grūti teikt, vienā forumā lezbiete par savu partneri saka - mana sieva un sevi uzskata par vīru, jo ir "ģimenes" materiālā nodrošinātāja, kamēr tā sieva vairāk šiverē mājkopībā...  :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2025. gada 21. novembris, 17:35:00 »
Ar lesbietēm it kā vienkāršāk, vismaz daļa ģērbjas kā vīrieši. Bet es laikam nepārzinu seksuālās nianses homo attiecībās

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #5 : 2025. gada 21. novembris, 17:45:03 »
Nez kā Adamam iet

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2025. gada 21. novembris, 18:40:08 »
šajā gadījumā ir vairāk tā ,kā Spārka saka. Atkal jēga pazūd tulkojumā... Precēta sieva ir sieva un precēts kungs ir vīrs. Tas,ka meiteņu pāros -kāda saka tā ir mana sieva nav domāts nekas cits ,kā tikai to,ka viņas ir sievietes un precētas(vai kāds ir dzirdējis sakām -es esmu sieva? vai es esmu vīrs??). Ar stāvēšanu virtuvē tur visai mazs sakars.. to vairāk tā interpetē tie, no malas, jo nesaprot. Un arī ar sex tur mazs(nekads) sakars..Zinu meiteņu pāri,kur abas vairāk pēc puišiem izskatās(abas bija diezgan puiciska sporta veida piekopējas savulaik), tomēr nekādi sevi neasociē ar vīriešu dzimumu un virtuvē sainmnieko vienlīdzīgi...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #7 : 2025. gada 21. novembris, 18:43:03 »
Abi ir husbands. Man zināmie ir normāla izskata sakarīgi vīrieši, neviens pēc sievas neizskatās. Arī meitenes, kuras zinu- abas sievišķīgas un nav vīrs-sieva dalījumu. Vienkārši sievietes un vīrieši, kuri mīl sava dzimuma personas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2025. gada 21. novembris, 19:32:50 »
Cik redzētas filmās zilo laulību ceremonijas, tad mācītājs tā arī saka "pasludinu jūs par vīru un vīru!"  Tad jau laikam husband vien ir.

Par attieksmi pret šo parādību laikam nav vērts lieku reizi šķēpus lauzt...

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2025. gada 21. novembris, 21:02:00 »
Latviski ir sieviete -sieva, vīrietis-vīrs. Angliski vārdi atšķiras -man -husband, woman -wife. Bet lasot man tas kaut kā grieza acīs/ausīs

Atslēdzies tuk

« Atbilde #10 : 2025. gada 21. novembris, 22:35:19 »
Tas filmu mācītājs varēja labāk teikt - pasludinu jūs par laulātu pāri vai pasludinu jūs par laulātiem. Tas - pasludinu jūs par sievu un sievu vai vīru un vīru, tomēr tā jancīgi izklausās...  :hi: