Autors Tēma: Priekš tiem, kam nepatīk "priekš". :)  (Lasīts 769 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Priekš tiem, kam nepatīk "priekš". :)
« : 2026. gada 05. janvāris, 14:24:54 »
Priekš tiem, kam nepatīk "priekš" - re, kur skaidrā latviešu valodā melns uz balta:
"Ceļa vadons priekš vēstuļu rakstīšanas".

Bildes nospertas no Feisbuka. Grāmatu var iegūt savā īpašumā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

Atb: Priekš tiem, kam nepatīk "priekš". :)
« Atbilde #1 : 2026. gada 05. janvāris, 15:47:59 »
Novecojis tik un tā. Lai gan briesmīgi ausīs negriežas. Ir jau vēl priekšnojauta, priekšnams, priekšauts utt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2026. gada 05. janvāris, 16:19:00 »
Ā, es aizmirsu tekstā arī kādu zviedzošo smaiļiku ielikt. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2026. gada 05. janvāris, 16:28:26 »
Vēl varētu kaut ko priekš tiem, kam nepatīk ''iekš''.  :rofl:
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2026. gada 05. janvāris, 17:12:37 »
Skaidrs jau, ka tā mūsdienās neskaitās pareizi literāra valoda. Bet neformālā foruma vidē es atļaušos gan "priekš", gan "iekš", gan "šamais", gan "iekš kamā" utml. Valodas defekts kā efekts, izteiksmes rozīnīte, tā sacīt  :mrgr: 
Piedodiet, ja varat  :blushing:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2026. gada 06. janvāris, 09:23:42 »
par valodu aizdomājoties, es vēl vakar padomāju, ka, ņemot vērā  Latvijas teritorijas vēsturi, latviešu valodas un identitātes esamība ir kaut kāds unikāls fenomens, ka tā vispār joprojām pastāv. Tak visvisādas varas pāri gājušas un latvieši bēguši no savas zemes kā velns no krusta (pat vēl pavisam tikko), bet valoda joprojām ir.. Neraugoties uz to, ka tīrasiņu latviešu tikpat kā nav. Jocīgi kaut kā.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2026. gada 06. janvāris, 23:03:00 »
Jap, un mēs kā pilnīgu ikdienu uztveram to, ka mūsu valoda nav galvenā un VIENĪGĀ. Itin bieži sastopos ar pamuļķiem, kuri brīnās, ka var būt vēl kas cits bez pidžiningliša. Turklāt paši dzīvo un strādā vidē, kur apkārt spāņi un portugāļi mudž. Man tā ir mistērija, kā var NEDZIRDĒT citu valodu sev apkārt? Pašai sanāca izkrist nogulsnēs, kad ASV vienā latviešu saietā pienāca īsts mells nēģeris un sāka sarunu skaidrā un pareizā latviešu mēlē.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2026. gada 06. janvāris, 23:05:22 »
Un kas vēl besī - adaptētā literatūra. Sadir@ normālu un aizraujošu garadarbu, lai pamuļķi var saprast, citādi nebūšot noieta. Bļ, lai pērk sev komiksus!
Visus sakost!