Lielākajai daļai vīriešu ir kāds nenosakāms komplekss attiecībā uz cepurēm aukstā laikā. Tie paši gan ir gatavi visu vasaru staigāt beisbolenēs, bet ziemā - cepuri nekādā gadījumā. Nezinu kāpēc - citi saka, ka nav auksti, bet es īsti neticu. Tiesa, man vienmēr salst, kad neesmu pietiekami saģērbies un cepuri uzstūķējis. Pēdējo dekāžu siltās ziemas un kapuču kults, protams, ļauj sasildīt galvu bez cepures arī ziemā. Vēl arī mašīnas.. - retais manā "burbulī" staigā tālāk kā no mašīnas līdz darbavietas ēkai.
Atkāpei - reiz bērēs vēroju, kā divi plikgalvji lielos mīnusos stundu ar plikām galvām stāv ārā. Tā, ka pļeškas sarkanas paliek. Un ne jau aiz cieņas, vnk viņiem nebija cepuru.
Hūtes pazuda, es teiktu, septiņdesmitajos. Manam tēvam tolaik vēl bija lietošanā. Pazuda, domāju, ka vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt nepraktiska - lielas jēgas siltumam no hūtes nav, ausis salst. Tu nevar kaut kur iemurcīt, vinmēr vajag plauktiņu, kur nolikt. Hūte jēdzīgi izskatās tikai kopā ar klasisku mēteli. Paskatieties, cik ir mēteļotu vīriešu šodien.. ļoti maz.
Es esmu daudz interesējies par cepuru un stila jautājumiem šodien vīriešu kontekstā. Ieteikumi pārsvarā aprobežojas ar adītām vilnas uzmaucamajām beanie cepurītēm. Tad vēl tiek atzītas "kepkas", jeb to divi pamatfasoni - Newsboy cap un Ivy cap. Tās pie zināmas piepūles var atrast labas, bet ne lielveikalos. Pie šī stila arī es pieturos, jo adītās ar brillēm manai sejai kaut kā galīgi neder.
Tagad uberaukstajam laikam man ir divas aitādas cepures - viena kā tankista pižiks, otra klasiska. Lietoju siltuma pēc zem -10 grādiem, lai gan tās laikam vairs nepretendē uz smalku stila līniju.
Kopsavilkumam - cepures ir nepraktiskas, tās vairs nav prestiža aksesuārs, tās "bojā frizūru" un ... "man galva nesalst" - lai ko tas arī nenozīmētu