Autors Tēma: Otrā ģimene (laulība)  (Lasīts 8557 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Otrā ģimene (laulība)
« Atbilde #75 : 2026. gada 28. maijs, 21:14:25 »
Ā, tā ex sieva 11 gadus jaunāka...

Es nezinu, pēc tās pirmās laulības epopejas vēl veidot kopdzīvi ar alkoholiķi... tur tie PT apmeklējumi līdz mūža galam kā līdzatkarīgajai garantēti...

Atslēdzies Dadzz_

« Atbilde #76 : 2026. gada 29. maijs, 02:26:07 »
Ā, tā ex sieva 11 gadus jaunāka...

Es nezinu, pēc tās pirmās laulības epopejas vēl veidot kopdzīvi ar alkoholiķi... tur tie PT apmeklējumi līdz mūža galam kā līdzatkarīgajai garantēti...
Jā, ex jaunāka.
Izlasīju tuk un Pifa secinājumus par līdzatkarību (slīcēju glābšanu).Jā, par to esmu informēta, protams.Šovakar ar pt runājām – jo ilgāk cilvēks ir bijis emocionāli vardarbīgās attiecībās, jo dziļāk iesēdies paterns, ka tas ir drošais un pareizais piesaistes veids. (Pt ikdienā strādā ar smagi traumētiem bērniem). Vardarbība vienmēr rada atkarību.Plus vielu atkarība ir dubults smagums.Cik ilgi izvēlos palikt, pilnībā mana izvēle. Ko darīs vīrietis, arī viņa izvēle. Abi esam daudz viens otru stutējuši, ir bijušas abiem arī labas pārmaiņas. Tas, ka abiem ir vardarbības pieredze, mēdzot arī stiprināt, jo ir kopīgs kods, saprasana par otra sāpi.Taču ir jānotiek kvalitatīvām izmaiņām, lai attiecības strādātu. Tā ja.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #77 : 2026. gada 29. maijs, 07:29:55 »
Lai nu kā jums pašiem, bet dieva dēļ nevelciet tajās savās traumētajās attiecībās vēl trešo jau traumēto, nekādu tur vēl adoptēto bērnu...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #78 : 2026. gada 29. maijs, 11:06:26 »
Tev, Dadzz, nav nekas mums jāpierāda...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #79 : 2026. gada 29. maijs, 11:38:26 »
Tev, Dadzz, nav nekas mums jāpierāda...

Tieši tā! Bet tā ir visu destruktīvo attiecību upuru laikam jau tāda kā stigma. Kad visi, jeb lielākā daļa upurim saka, ka jābēg, jāiet prom, tad pats upuris par katru varīti cenšas pārliecināt (laikam jau sevi), ka nemaz nav tik slikti. Viņš/viņa taču ir TIIIK labs cilvēks. 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #80 : 2026. gada 29. maijs, 12:26:41 »
... bet zemapziņā tomēr jūt, ka kas tomēr nav tā, kā vajadzētu būt...

Atslēdzies Dadzz_

« Atbilde #81 : 2026. gada 30. maijs, 05:29:25 »

Tieši tā! Bet tā ir visu destruktīvo attiecību upuru laikam jau tāda kā stigma. Kad visi, jeb lielākā daļa upurim saka, ka jābēg, jāiet prom, tad pats upuris par katru varīti cenšas pārliecināt (laikam jau sevi), ka nemaz nav tik slikti. Viņš/viņa taču ir TIIIK labs cilvēks.
Vai jautājums nav par vektoru (virzienu) – vai tas "viņš/viņa" tomēr kaut ko taisās ar savu dzīvi iesākt vai ne un meklē atrunas. Cik atkarību lietās ir lasītas grāmatas, Minesota, soļu programma noklausīta – atkarīgam cilvēkam var palīdzēt, ja viņš to vēlas un iegulda darbu. Tur nav teikts par rezultātu – cik ātri iestāsies brave new life, visticamāk, ka ļoti lēni un nelineāri. Tomēr par iespēju nezaudēt tuvās attiecības ir teikts gana skaidri. Labākais, ko tuvinieks var darīt, ir būt līdzās un piedāvāt atbalstu, ja atkarīgais ir spējīgs pieņemt (ja prasa atbalstu savā ārstēšanās ceļā, empātiju, nenorakstīšanu), bet nebūt līdzatkarīgs. Jā, tas nav viegli un jāsaprot, vai iespējami un kādēļ.

Atslēdzies Dadzz_

« Atbilde #82 : 2026. gada 30. maijs, 05:37:18 »
Ko par sevi zinu – tā kā iepriekšējā ģimenē biju emocionāli iztukšota (un cilvēkam nebija ne mazāko atkarību, "tikai" izvairīgā piesaiste un dubultdzīve), es zinu, kā ir, kad tevi pamet, nicina, nodod. Tāpēc gribēju cilvēkam būt līdzās.Līdzatkarība ir sarežģīta parādība, ļoti saistīta ar pašvērtību un vispärējo stabilitāti pārējās dzīves jomās. Vienkārši sakot, jo vairāk cilvēks caurmērā spēj apsaimniekot savu dzīvi, jo mazāka iespēja kļūt līdzatkarīgam. Nav vajadzīgs meklēt savu vērtību cita labsajūtā, jo šo vērtību zina pats. Man ir nu tā, ne īsti skalas vienā galā, ne otrā. Agrāk noteikti bija sliktāk, bet mātes loma un bērnu dotā vajadzīguma sajūta to kompensēja. Kad pēkšņi iestājās tukšās ligzdas sindroms, turklāt zinu, ka tiem pusaudžiem tomēr mātes pietrūkst, nu..nekļuva vieglāk, ir jādefinē sevi ārpus vecāka lomas dotās stabilitātes.Vai viņš (draugs) spēs saņemties un atzīt,ka viens netiek ar sevi galā, tad redzēs.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #83 : 2026. gada 30. maijs, 14:04:40 »
pag..kurā brīdī stāsts pārgāja uz atkarību un līdzatkarību??
Es saprotu,ka tagad runa iet par šībrīža partneri.Vai tad viņš ir nu tā ,ka pavisam pagalam?  cik liela ir tā atkarība, nevar saprast.. un kad sākusiesJeb, tas ir tik daudz ,ka vienk kaitina autori..te vajag saprast, pirms dot padomus.

P.S tā prichoterapija autorei ir kaķim zem astes un var turpināt,ja nezin kur naudu likt.
P.P.S  ja vanabe speciālists netiek galā ar primārā, lietām ,kuras cilvēks pēcāk nāk risinat forumā ,tas liecina par.... par to,ka tas nav speciālists.,kā arī piebilde ,ka žurnālu saukļus lieto šis spečuks ..da laab... sajūta kā kāds instagram koučs ticis pie padomu došanas.
te vismaz par velti savas dzīves gudrības spredingojam :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #84 : 2026. gada 30. maijs, 14:46:14 »
Iespējams, autorei vajag kādu ar ko  "auklēties" lai nebūtu tas tukšās ligzdas sindroms... Bet līdzatkarība tur būs šā vai tā, jo rēķināties ar tādu kuram uznāk atkarības tūres, īsti jau nevar. Gribi, negribi, kopdzīvē esi atkarīgs no tās partnera dzeršanas vēlmes.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #85 : 2026. gada 30. maijs, 15:18:09 »
pag..pag... atkal... es varbūt labāk saskaros ar sava partnera iedzeršanu 1x mēnesī ..nekā ar teiksim Amālijas atkarību katru dienu vazaties pa pasauli(tas tikai piemērs, jo tā arī ir atkarība)..un te mēs nonakampie tā,kādēļ rodas jebkāda atkarība(bez tās ir slikti..kādēļ ir slikti..kas ir tas slikti)..pamēģiniet tagad sākt amāliju ārstēt no viņas atkarības :)
tātad vajadzīgs ir formulējums ..vai par atkarību saucam tikai to,kas ir nodefineta,jo tā ir sliktā..(vielas,kārtis, azartspēles .sex atkarība etc),jeb tomēr arī viss cits ir sava veida atkarība..man smaržas, amalijai špacierēšana, kādam krustiņizšūšana utt..

tātad tajā brīdī kad tas sak kaitināt otru... tas vairs nav labi..citādi ,kas kuram par darīšanu vai es dzeru vīnu katru vakaru, vai eju kalnos un krītu zemē.

jebkas kas ir daudz, tas jau ir kkāda veida atkarība..jo bez tās nevar... viss... ja kādam nepatīk tas, ka katru nakti rokos vecos baznīcu papīros... lai tik pamēgina man kko bubināt!
tā ir iziešana no stresa ,sava veida relaksācija, domu atlaišana, ..nutak pasi ziniet..
IG- mellenessniega

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #86 : 2026. gada 30. maijs, 15:24:37 »
Mellen, es kā reizi par šo šodien domāju. Par savu staigāšanu. Man staigāšana ir kā citiem mājas beršana. Es nostaigāju no sevis nost trauksmi, samežģītas domas. Faktiski tā ir savā ziņā bēgšana. Ar izziņas un noguruma elementiem. Pieļauju, ja dropētu, tad dzertu pa riktīgo. Varbūt tā ir savā ziņā atkarība. Plāksteris. Man vajag kustību, klusumu, vienatni. Un apmaldīšanos :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #87 : 2026. gada 30. maijs, 16:03:49 »
Mellene, Dadzz pati sàka stàstìt par esošà drauga atkarìbu: alkohols. Bieźàk kà 1x mènesì. Daudz bieźàk.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #88 : 2026. gada 30. maijs, 16:04:19 »
Amālij..ar tevi psihiatram sen jau viss būtu skaidrs :) Bet labi,ka pati par to domā un tiec galā . un labi ,ka ģimene saprot un pašai prieks :)  :m:
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #89 : 2026. gada 30. maijs, 16:59:57 »
Jūs gadījumā vaļasprieku nesākat jaukt ar atkarību? Atkarība jau tādēļ ir atkarība, ka nevis - gribu daru, negribu nedaru, bet gan - negribu, bet nespēju nedarīt un daru kaut negribu...  :?: