Autors Tēma: Otrā ģimene (laulība)  (Lasīts 8522 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pifs

Atb: Otrā ģimene (laulība)
« Atbilde #105 : 2026. gada 12. jūnijs, 09:53:29 »
Arī vīriešus neesmu tādus - NEmanipulatorus satikusi. Tas jau laikam cilvēka dabā - "vilkt to deķīti" uz savu pusi :)
Autores manipulēšana (manā redzējumā), visnotaļ uz labiem,cēliem mērķiem blastīta - bet kā tur bija: "ar labiem nodomiem ceļš uz elli bruģēts".

Atslēdzies tuk

« Atbilde #106 : 2026. gada 12. jūnijs, 10:04:50 »
Manipulēt cenšas visi, pat bērni. Bet jau iepriekš minēju, citi attiecas tā, kā paši pieļaujam, tādēļ tāda pieauguša vīrieša sūdzēšanās kā tas jaunākais skuķis, ex sieva smalki aptinusi ap pirkstu, ļoti nevīrišķīgi izklausās... Nu bija, bija, pats muļķis, tādēļ gadiem sēdēt uz korķa un vaimanāt ak, es naPadziņš, nu... tā jau arī manipulācija.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #107 : 2026. gada 12. jūnijs, 10:43:11 »
sākumā padzer, padzer, bet pietrūkst gribas un motivācijas pārtraukt un tā atkarība piezogas nemanot. Ja nebija gribasspēka to saprast jau brīdī, kad paliek par daudz un par ilgu, tad ir maz ticams, ka tā griba radīsies vēlāk. Ja nebūs kāda krasa apstākļu maiņa vai kas cits kritisks, kas pagrūž cilvēku ārā no purva, tad tā vienkārši, sēžot un neko nedarot parasti atkarība "nepāriet"
Neatceros, vai bija teikts, cik gadi vīrietim. Ja 35-45, tad baigi traki, piedevām vēl krīzes vecums. Ja ap 50, tad cerības uz apjēgu ir nedaudz lielākas

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #108 : 2026. gada 12. jūnijs, 12:05:35 »
Tas "grūdiens" no purva varētu būt jaunu attiecību veidošanas iespējas. Sieviete. Bet šajā gadījumā, cik saprotu, arī šī iespēja nestrādā. Džeku džeks kā "kodis, tā kož". Un Dazz, lai dēvētu lietas īstajos vārdos, izvēlējusies līdzatkarīgu piebalsošanu - pie visa vainīga tā bijusī...
Šī protams, ir tikai mana interpretācija par tēmu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #109 : 2026. gada 12. jūnijs, 12:43:58 »
Nav jau tās vēlēšanas, atrunas par Minesotu un vadītāja apliecību. Anonīmajos alkoholiķos neviens nekādu valsts uzskaiti neveic, būtu tik tā vēlēšanas, bet džekam jau problēmas nav, tā ir citiem... bet varbūt arī citiem vēl nemaz ar nav, vien tāda koķetēšana...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #110 : 2026. gada 12. jūnijs, 12:52:59 »
Man bez visas tās smalkās apkārt runāšanas gribētos precizēt - kura alkoholisma pakāpe tā ir? Ja būtu galēji kritiska, autore nerunātos par kopdzīvi, bet būtu jau izšķīrusies. Ja 1 aliņš vakarā - nav īsti par ko runāt. :mrgr: Es mēru lietas ļoti vienkārši - patīk/vienalga, nerūp/tracina. 10 ballu skalā, cik kaitinoši, cik raizēšanās vērts, uztraucošs, sāpinošs tas ir?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #111 : 2026. gada 12. jūnijs, 13:11:31 »
es pieļauju, ka piektdienas vakara pieplēsiens, tad visas brīvdienas lāpīšanās un vēl pa kādiem darbdienu vakariem arī. No tā ir grūti iziet un tas velk dziļāk. Nav mana pieredze, bet kolēģis tā aizgāja pie tēviem vēl agrā vecum'. No sākuma vakari, brīvdienas, tad arī darbā, tad tālāks progress līdz faktiski bomzim un galā kaulainā vienmēr pieņem. Neatkarīgi no izglītības.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #112 : 2026. gada 12. jūnijs, 13:41:52 »
Man bez visas tās smalkās apkārt runāšanas gribētos precizēt - kura alkoholisma pakāpe tā ir? Ja būtu galēji kritiska, autore nerunātos par kopdzīvi, bet būtu jau izšķīrusies. Ja 1 aliņš vakarā - nav īsti par ko runāt. :mrgr: Es mēru lietas ļoti vienkārši - patīk/vienalga, nerūp/tracina. 10 ballu skalā, cik kaitinoši, cik raizēšanās vērts, uztraucošs, sāpinošs tas ir?

Kas nu kuram skaitās "galēji kritiska". Relatīvs jēdziens. Sākotnējā attiecību stadijā, tādi piektdienas vakara relax(i) tā nesatrauc. Nu ..iedzer, nu...piedzerās...kam negadās....sestdien salāpās. Nekas sevišķs. Ja nedzīvo kopā, i gadi var paiet, lai aptvertu, ka iecerētais tomēr ir alkoholoķis.

Atslēdzies reno

« Atbilde #113 : 2026. gada 12. jūnijs, 14:12:50 »
Manuprāt, ir starpība tomēr -piektdienas vakarā iedzer vai piedzeras tā, ka jālāpās. Var jau gadīties, ka tā iedzeršana, kādu apstākļu veicināta, pārvēršas pa piedzeršanos. Tā vērtējumu skala katram sava

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #114 : 2026. gada 12. jūnijs, 14:16:46 »
Tā vērtējumu skala katram sava.
Tāpēc jau es interesējos tieši par autores iecietības diapazonu.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #115 : 2026. gada 12. jūnijs, 14:37:20 »
Kas kuram svarīgs. Varbūt liels gudrinieks. Varbūt saldmēlis. Varbūt ar zelta rokām. Naudīgs. Varbūt paklausīgs. Varbūt dižs stratēģis. Bet varbūt slavē gatavotās kotletes. Ā, varbūt dzejnieks dižs. Es nesmejos. Uz ko var pievērt acis, ja cita lieta pārsver.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #116 : 2026. gada 12. jūnijs, 14:38:00 »
Domāju, ja autore piemin to dzeršanu, tad tā jau IR viņas problēma šajās attiecībās ar visu no tā izrietošo. Un nav vairs pat būtiski, viens aliņš vakarā, mēra nejušana, lāpīšanās, iekrišana nedēļniekā vai vēl kā.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #117 : 2026. gada 12. jūnijs, 16:27:32 »
Par sievas manipulācijām – ja kādam tiešām interesē.. nu, lomu spēlēja arī ģimenes spiediens, folkloristi eko šmeko 2 paaudzēs, kuriem pārējiem siblingiem viss šokolādē, nešķiras, n bērni utt.. Bet raksturam ir nozīme. Viņš padevās spiedienam agri apprecēties ar jaunu skuķi no skolas sola, kurai bija milzu pārliecība par savu dievietes statusu, "nepārbaudot preci un neuzzinot patērētäja tiesības to atgriezt". Kad pēc pusota gada bija sastrādāts bērns un bija redzama skuķa negatavība visos aspektos, viņš piedāvāja šķirties, bet tā noapelēja, ka Rīgā un tajä vīrieša ģimenē, kura tiešām ir forša, garīga, sirsnīga – bērnsm būs labāk nekā viņas dzērājģimenē laukos.

Manipulāciju sakarā jautāju par šo nevis stereotipisku filozofēšanu, ka katra sieviete ir manipulatore.

No šī neko īsti nesapratu. Džekam laba, sirsnīga un garīga ģimene Rīgā, bet kāda ģimene viņu piespiedusi apprecēt lauku skuķi no folkloristu un eko šmeko ģimenes, kuri turklāt dzērāji  :?:  Kkā nevaru savilkt sakarības - kas, ko, kāpēc

Atslēdzies tuk

« Atbilde #118 : 2026. gada 12. jūnijs, 16:56:40 »
Tie eko folkloristi kuri džeku piespieda agri apprecēt skuķi no skolas sola ir tie vīrieša vecāki, kā sapratu. Bet ja vīrietis 10 gadus vecāks par dāmu, tad par nepieredzējušu un vecāku dīdāmu vēl 30+ gados ir ko padomāt... tad kāds nu tur brīnums, ka jaunā dāma arī var virpināt kā vien vēlas...
Par to, ka bērns dzīvo tēva mājā mātes pieskatīts, nu bet kur tam bērnam vēl dzīvot kamēr tētuks dzerstās  :?:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #119 : 2026. gada 12. jūnijs, 17:14:54 »
Nu, re, un es uztvēru ačgārni..Bet kādēļ tāda garīga ģimene spiež dēlu precēties ar meiteni no lauku dzērājģimenes, tāpat nesaprotu. Ar ko tur varēja nomanipulēt? Tīra, balta, nevainīga un glābjama?