Autors Tēma: Domas  (Lasīts 2568 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Domas
« : 2026. gada 21. maijs, 07:57:26 »
Par ko jūs pārsvarā domājat, kad prāts nav aizņemts ar ko konkrētu? Kad prāts nav aizņemts ar darba izpildi (izņēmums - automātiskas, konveijertipa darbības). Kad prāts un domas ir brīvā lidojumā. Pārsvarā - par kādu tēmu, par ko grozās domas?

Atslēdzies Pifs

Atb: Domas
« Atbilde #1 : 2026. gada 21. maijs, 10:09:15 »
Par visu ko un konkrēti par neko. Piemēram šajā brīdī, ņemot vērā Amālijas visus iepriekšējos ierakstus, domāju, ka viņa droši vien ir ļoti augstas raudzes personālatlases darbinieks,  vai kas cits, kurš prot iegūt personiska rakstura informāciju no citiem, par sevi konkrētajā jautājumā neatklājot praktiski neko. Joks protams.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2026. gada 21. maijs, 11:35:58 »
Nu pēdējā laikā par to, kas notiek pasaulē un kā un ko, ja nu...  :mrgr:  bet tā, tās domas jau ietekmē tik daudz kas - kā gaiss smaržo, saule spīd vai lietus līst, kas zied vai vēl nezied, utt, utt...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #3 : 2026. gada 21. maijs, 12:38:20 »
Reizēm man pašai patīk "šķetināt ķēdīti" kā un kāpēc vienas mans domas ir novedušas pie citām, it kā savstarpēji nesaistītām domām diezgan neilgā laika sprīdī.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2026. gada 21. maijs, 13:15:48 »
kaļu plānus :mrgr:

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #5 : 2026. gada 21. maijs, 14:35:59 »
Prātoju par to, kas nomāc. Attiecībās, saskarsmē. Risinu lomu spēles :mrgr:  Modelēju scenārijus. Prātoju, kā būtu, ja būtu.
Un pēc šādas malšanās mēdz izripot atrisinājuma bumbiņa kā Latloto.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2026. gada 21. maijs, 15:43:43 »
Man ir viens izgudrots stāsts, sižetu risinu
Prātā plānoju puķu dobes

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2026. gada 21. maijs, 15:48:07 »
Kā nu kuro reizi sanāk. Gadās, ka domas ir produktīvas, sakārtojas kāds plāns, atrodas kāds risinājums, atšķetinās kāds samezglojums. Citreiz atkal aiziet bezjēdzīgā haotiskā pašplūsmā. Kaut gan, kas zina, varbūt no tās pašplūsmas negaidīti izšķiļas arī kāda vērtīga ideja  :mrgr:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2026. gada 21. maijs, 22:52:52 »
Prātoju par to, kas nomāc. Attiecībās, saskarsmē. Risinu lomu spēles :mrgr:  Modelēju scenārijus. Prātoju, kā būtu, ja būtu.
Un pēc šādas malšanās mēdz izripot atrisinājuma bumbiņa kā Latloto.

Tu nonāc pretrunās. Jautā tēmas pieteikumā par ko domā kad prāts nav aizņemts, brīvā lidojumā, bet pati raksti, ka risini attiecību problēmas. Problēma jau nav nekāds tur vairs brīvais lidojums, tā ir problēma kura jārisina, varētu pat pielīdzināt "darbam" nosacīti...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2026. gada 22. maijs, 08:42:05 »
"Brīvā lidojumā" - tā būs asociatīvā domāšana, kad no viena tēla vai tēmas aiziet vesels pavedienu tīkls.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #10 : 2026. gada 22. maijs, 09:02:44 »

Tu nonāc pretrunās. Jautā tēmas pieteikumā par ko domā kad prāts nav aizņemts, brīvā lidojumā, bet pati raksti, ka risini attiecību problēmas. Problēma jau nav nekāds tur vairs brīvais lidojums, tā ir problēma kura jārisina, varētu pat pielīdzināt "darbam" nosacīti...
Problēma, situācijas samežģījumi, saskarsmes pārpratumi. Kas, kāpēc, kā un ko vajadzētu. Ja bija tā, tad ko var no šī gūt, ko mācīties. Ja bija tā, tad kāds pamats tam, kā viens novedis pie trešā. Bieži kādai rīcībai pamatā pavisam cits funktieris. Saprast sevi, citus. Un tad mainīt skatu punktu. Jo ne viss ir tāds kā izskatās.
Man patika Skuteļa apzīmējums šim procesam: pārpārdomātājs.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2026. gada 22. maijs, 10:04:30 »
Tas jau pēc situāciju analīzes izklausās... bet lai nu būtu...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2026. gada 22. maijs, 10:46:25 »
Izdomāju situācijas, kurās esmu satikusi ārzemnieku un runāju svešvalodā. Ja apkārt tikai nezāles, tad balsī. Galvā, protams, sanāk raitāk. 😆

Vai izdomāju visādus notikumus. Tipa sapņi nomodā.
Vakar bakstījos pa siltumnīcu, izdomāju, ka varu teleportēties laikā un vietā, un aizteleportējos uz 70. gadu Ameriku, saulrietā pasēdēt Mustangā pie benzīntanka kaut kur Nevadā. Vietējais policists/šerifs izdomāja, ka viņam vajagot redzēt manu vadītāja apliecību, un man nācās viņam skaidrot kas tā par plastmasu no 2024. gada un kā es tur gadījos. Un ka arestēt mani viņam nav vērts, jo es vienkārši pazudīšu, bet varam parunāties. Ieteicu viņam pirkt bitkoinus, tiklīdz tie parādās, un noorganizēt nēģeru repatriācijas programmu, īpaši pievēršot uzmanību padibenēm, citādi viņiem iestāsies BLM un balto beztiesiskuma laiks, uz kura fona nēģeris ASV prezidents vēl būs tikai ziediņi....
Šerifs gribot ar mani vēlāk sazvanīties. Stāstu, ka tad, kad es atgriezīšos savā realitātē, man būs 2026. gads, bet viņam būs 1977., un ka viņš tagad var man piezvanīt tikai uz 1977. gadu, kad es biju maza un par viņu neko nezināju. Ka tas bija PSRS laiks, un, ka labāk man nezvanīt, un ka es vēl angļu valodu nepratīšu... Bet no 199x. man būs mobilais telefons un puslīdz spēja saprasties, ka tad viņš var piezvanīt man un pastāstīt par bitkoinu pirkšanu... utt utjpr...
Angliski, protams.

Tas scenārijs dzīvo pats. Ir sākuma doma, kas attīstās praktiski bez manis. Reizēm, kad man nepatīk virziens, atsāku "filmu" no kāda iepriekšēja punkta citā virzienā.

Tāda bēgšana no realitātes.
Nepārejoša trauksme man jau ir. Uz tās vēl uzlikt virsū "ko darīt, ja sāksies karš" - man aizbrauks jumts ar visām spārēm, grabēdams un neatgriezeniski.

Tāpēc skatos filmas. Un runāju svešvalodās.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2026. gada 22. maijs, 11:39:12 »

Par ko jūs pārsvarā domājat, kad prāts nav aizņemts ar ko konkrētu? Kad prāts nav aizņemts ar darba izpildi (izņēmums - automātiskas, konveijertipa darbības). Kad prāts un domas ir brīvā lidojumā. Pārsvarā - par kādu tēmu, par ko grozās domas?

nu par sexu taču, vai ēšanu!! par ko gan vēl vīrietis var domāt (kad prāts nav aizņemts ar ko konkrētu)  :mrgr:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #14 : 2026. gada 23. maijs, 09:54:48 »
Kad prāts nav aizņemts ar kaut ko konkrētu?
To vislabāk var noķert tūlīt pēc pamošanās.
Šorīt, piemēram: gaišs, kaķene cieši pie sāna, otra gultas puse tukša, pulkstenis rāda 9:30, nez kā atšķiras skaņas izplatīšanās ātrums dažādās vidēs?
Tie pirmie atzīmējumi prātā, situācijas konstatējumi. Pēdējais - pirmā īstā doma :mrgr: