Tēma par to, kā mums katram iet ar lēmumu pieņemšanu konkrētās, praktiskās un reālās lietās.
Man piem. ir nenormāli garš ceļš lēmumu pieņemšanā. Tā ir gan mana veiksme, gan mana nelaime. Es runāju par praktiskajiem lēmumiem, tādiem kā, par piemēru, - vai man vajag jaunu šķūnīti, vai teiksim, vai man vajag jaunas žalūzijas, vai teiksim, vai man vajag remontēt istabu, vai, teiksim, cik apjomīgu remontu izvērst automobilim utt.
Man mūždien "sprunguļus spieķos" liek tas, ka es pārāk plaši domāju. Es izdomāju, paredzu visas iespējas, visādus variantus iespējamam risinājumam, negatīvos scenārijus, rēķinu, kas izdevīgāk, kas prioritārāk, vai man to patiešām vajag utml. Trakākais, ka to parasti jādara vienatnē, jo ir ļoti maz cilvēku, kas spēj iebraukt tajā iespējamo problēmu spektrā, ko es esmu iztēlojies. Un pat, ja ir tādi daži cilvēki uz pasaules, tad arī viņi nevar izlemt manā vietā.
Tā kā parasti es problēmas apzinu laicīgi, tad man ir diezgan ilgs laiks domāšanai, šaubām, variantu meklējumiem utt. Beigu galā, kad esmu izšaubījies, tad reālā darbība problēmas likvidēšanā parasti ir ļoti ātra. Visbiežāk gan arī dārga, jo gribas visu vislabākajā veidā. Pietiekami esmu problēmas sataisījis jaunībā, kamēr nebija interneta. Tās tagad laboju un visu dzīvi labošu.
No tā secinu, ka ja es visu laiku galvā neizdomātu negatīvos scenārijus, tad man nebūtu jācīnās ar domāšanu, kā tos novērst. Un tikai pienākot reālai problēmai, tās likvidēšana būtu vienkāršāka, jo tad izšķirošais faktors būtu laiks.
Tēma faktiski radās no Amālijas Domu tēmas, kur es teicu, ka laikā, kad neko nedomāju, es kaļu plānus. Tā tas arī ir, nemitīgi man galvā kaut kas analizējas, pat speciāli nepiedomājot. Un bieži vien atnāk labi risinājumi pašu no sevis, it īpaši skrienot, kad esmu meditatīvā stāvoklī.
Bet ja kāds zinātu, cik zem šķietami vienkāršiem risinājumiem slēpjas laika, kas pagājis pārdomās, analīzē, salīdzināšanā, izsvēršanā, informācijas ieguvē (jā, es daudz rakņājos tīmeklī, skatot, kā citi to ir risinājuši).. Šajā ziņā nākamais līmenis - MI ir ļoti liels palīgs, var daudz ātrāk atrast iespējamos risinājumus, ja tādi kaut kur kaut kad no kaut kā puses ir tikuši paveikti.