Autors Tēma: Lēmumi  (Lasīts 2381 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pifs

Atb: Lēmumi
« Atbilde #15 : 2026. gada 22. maijs, 16:08:00 »
Remontu nevar pabeigt! To var tikai pārtraukt.
Lùk, šo nesaprotu. Zinu tàdus pàrtrauktos remontdarbus. BRRR!! Jebkuram lèmumam jàbùt virzìtam uz rezultàtu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2026. gada 22. maijs, 17:11:22 »
Kad remontējām dzīvokli, tādēļ arī izvācāmies uz īres, lai visu izremontē kapitāli un tad miers kādu laiku.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2026. gada 22. maijs, 20:44:20 »
oi, par tiem resursu limitiem, tas ir traki. Tad, kad esi izvēlējies risinājumu un aptuveni izvērtē nepieciešamos resursus, bieži ir tā, ka nākas konstatēt, ka tas būs krietni apjomīgāks pasākums (piem, gribēji nomainīt grīdu pa 1000 eur, rezultātā remonts par 3000)... Ne vienu vien reizi nākas palielināt atvēlamos resursu limitus...

Ak, cik tomēr mēs dažādi esam.  :)  Man tieši otrādi pārsvarā, allaž iedomājos ka viss būs baisi dārgi, atlieku līdzekļus mērķtiecīgi un vēl ko pa virsu, jo kā tu saki - var sanākt krietni dārgāk, ja nu kas, lai ir kur pagrābt. Un tad - prieks, kur tu rodies, esmu alojusies, man paliek vēl pāri šim un tam. Nu kā lai nepriecājas.  :rofl:  Tāda negatīva domāšana ka viss tik dārgi, viss tik dārgi, arī reizēm noder, ne vien tas optimistiskais ka pietiks...  :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2026. gada 23. maijs, 10:10:14 »
Lēmumus pieņemu spontāni.
Ciktāl par Boba iezīmētajām tēmām, ar plānošanu nenoņemos, ne jau man vajadzēs realizēt :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2026. gada 23. maijs, 15:48:16 »
Man lēmumi arī ir ātri un bieži vien spontāni

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #20 : 2026. gada 24. maijs, 20:35:11 »
Apdomāju - kādi gan tādi būtiski lēmumi man tagad būtu jāpieņem? Visi būtiskie lēmumi - kur stāties, ko mācīties, ar ko tikties, ar ko precēties - pieņemti ir jaunībā (tāpēc uz jautājumu "vai viegli būt jaunam?" es teiktu, ka jaunam ir visgrūtāk).. Cik nu pareizi no šī brīža skatupunkta, tas cits jautājums.  Bet kas izdarīts, izdarīts. Šodien vairs kas man ko diži lemt? Ikdienas rutīna. Vajadzēja auto mainīt - apdomāju vēlmes un vajadzības, samēroju ar finanšu iespējām un sameklēju atbilstošo.  Sagribēju atkal zirgu, tāpat - vēlmes, prasības un finanses, un atradu, tik ilgāk sanāca nomeklēties kā ar autiņu. Kas vēl tāds? Nu, māju acīmredzami nedz uzcelšu, nedz nopirkšu. Dzīvoklis ir. Remontu prasa, jā. Bet baigi neiespringstu pie tā. Ko nu izvēlēšos, tā sataisīšu, tā arī būs. Kas man vēl ko lemt? Uz kurieni kuro reizi ceļojumā aizbraukt?  Algoritms parastais, tik te galvenais finanses, jo gribas daudz, dikti un tālu, bet sanāk ne tik daudz, ne tik dikti un ne tik tālu  :mrgr:   Bet izvēli izdaru.
Nezinu, man nav grūti izlemt to kas jāizlemj, jo vairs nav pa manam nekā gauži būtiska ko lemt, un attiecīgi maniem lēmumiem nav nekādas smagas cenas, neviens necietīs no manām izvēlēm, tad kāda problēma?! Izlemju, izvēlos un daru.  Uz kaut kādiem izpriecu un piedzīvojumu priekšlikumiem, tipa aizbraukt ekskursijā, aiziet pārgājienā vai nolaivot pa upi pavelkos azartiski un spontāni.
Un vēl - man laikam patīk lemt pašai. Man nepatīk, kad jādara, ko izlēmis kāds cits. Arī darbos man jautā "kā tu darīsi?", "kuru dienu tu būsi?" un "klau, kā tu domā?", un man šis formāts patīk nesalīdzināmi labāk kā vienkārši pildīt kāda norādījumus.