Autors Tēma: Svētku galds.  (Lasīts 6743 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Svētku galds.
« Atbilde #15 : 2014. gada 11. decembris, 23:42:45 »
Emīlij, lasīju recepti tavai pidarkūkai, briedu, briedu, tā i nenobriedu. Laikam attur tas, ka no citas kultūras un labu laiku jānotur, un ja nesanāks, būs žēl to garšīgo lietu, kas tur iekšā sagrūstas. Saki īsi, ir vērts taisīt, garšo labi? Garšo kā kūka , kēkss vai kas?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #16 : 2014. gada 12. decembris, 08:36:19 »
Emīlij, lasīju recepti tavai pidarkūkai, briedu, briedu, tā i nenobriedu. Laikam attur tas, ka no citas kultūras un labu laiku jānotur, un ja nesanāks, būs žēl to garšīgo lietu, kas tur iekšā sagrūstas. Saki īsi, ir vērts taisīt, garšo labi? Garšo kā kūka , kēkss vai kas?

cienītā kundze, ziemassvētki ir vēl pēc 2 nedēļām, un tikai TAD es uzzināšu - bija vai nebija vērts taisīt :) joprojām nav ne jausmas, kā garšo. tas būs pārsteigums visiem - ceru ka labs... bet mīklas paliekas, ko uzlaizīju no bļodas, bija fantastiski gardas.
svinīgi solu gan bildes, gan garšas analīzi!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #17 : 2014. gada 12. decembris, 10:14:40 »
Ak tā. Biju domājusi, ka tu to pidarkūku jau kuro gadu tapini, ja jau šitāds nosaukums ģimenē iegājies.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #18 : 2014. gada 12. decembris, 10:19:02 »
ta nē, man vnk kreatīva ģimene... :) un es tik izlgi murmināju par to "streipa augļu kautko", un tad divas dienas ņēmos...

man tikai šogad ienācās cepeškrāsns ar iespēju noregulēt grādus. līdz šim lietoju veco padomjlaiku gāzesplīti, kur temperatūra - "uz aci". Tradicionalajām lietām biju piešāvusies, bet nu tādu, kur 120 grādi uz 3,5 stundām vajadzīgi... nu nē. tā toč būtu produktu maitāšana...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #19 : 2014. gada 12. decembris, 15:18:43 »
Nu jau kādu laiku Zsvētku periodā cenšamies dzīvot minimālisma garā - ar iespējami mazāku pārtikas daudzumu. Tas palīdz nākamā dienā un vispār svētku laikā daudz labāk justies. Un nav jāēd piecas dienas no vietas "tas, kas palicis no svētkiem"

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #20 : 2014. gada 13. decembris, 18:01:21 »
Ziemassvētku kūka izcepta, pārējie labumi arī būs - cepetis vai zivs no cepeškrāsns, krāsnī cepti kartupeļi utt. Nezinu, bet jau diezgan sen par spīti visam neesmu pa šiem svētkiem pārēdusies - saistu to ar veselīgākiem gatavošanas paradumiem.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #21 : 2014. gada 16. decembris, 11:19:46 »
es dzirdēju kādreiz, ka karpu ieteicams pirms cepšanas atspārdīt. :D
mīkstāka sanākot.
Es kaŗeiz atspār'dito arī taisos gatavot  :fryingpan:
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #22 : 2014. gada 16. decembris, 11:59:05 »
Man tā laime šogad doties ciemos  Z-svētku vakarā,tāpēc nekas tāds nebūs jādomā, toties otrajos z-sv.dažus ciemiņus uzņemšu - un pat nekautrēšos likt akcentu uz tradicionālajiem ēdieniem -cūkas cepeti, krāsnī ceptiem kartupeļiem, štovētiem sk.kāpostiem, rosolu, kādu zivi galdā, u.c. Kā jau kādreiz SAPā teicu, ja mani viesi neatradīs uz galda šos tradicionālos z-sv ēdienus- viņi būs vīlušies. Nu vrb pārsteigumam kādus vienus jaunus salātus uzmeistarošu un viss.

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2014. gada 16. decembris, 12:55:32 »
droši vien viss būs tradicionāli. Arī par karpu domāju -vajadzētu atspārdīt.
Par izrīšanos -vai kāds ar varu spiež? Apēd mazu karpelīti, kripsīti kāpostu, gaļas gabaliņu kārtīgi ar mārrutkeim gremošanai un būsi kā pūciņa

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #24 : 2014. gada 16. decembris, 15:20:07 »
Jā, jā Reno, būsiet kā es - liels, daiļš, apaļš, mīlīgs (mīksts) lācis Puuciņa! :)

Atslēdzies diddly

« Atbilde #25 : 2014. gada 20. decembris, 12:26:21 »
 Ja jau pat mana Katce pie Ziemassvētku vakariņu galda bičo šķovētos kāpostus,tad skaidrs,ka svētku galdam jābūt tradicionāla :clap: m :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2014. gada 24. decembris, 22:56:19 »
Nu tad izstāstiet par to svētku galdu -kurš parasts cilvēks pēc 6 vakarā spēj štovētus kāpostus un cepešus ēst?!

No mana galda apēda dažas pildītās olas, mazliet rasolu, toties gandrīz visu Gurjevas biezputru (no rīsiem)
Kāposti (nokaunos, nopirku gatavus, rīt lūkošu garšu , droši vien būs jāuzlabo), kakla karbonāde un cepti kartupeļi būs rīt pusdienās.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #27 : 2014. gada 24. decembris, 23:06:37 »
Kāposti bija pusdienās, tagad vakarā kanapē. Rosols ledusskapī stāv, ja nu kādam sagribās. Rīt pie mammas un vecmammām, gan jau mēģinās piebarot ar viskaut ko.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #28 : 2014. gada 24. decembris, 23:29:20 »
Ap septiņiem vakarā cepta pīle ar kartupeļiem no cepeškrāsns + salāti. Pēcāk daži našķi un mandarīni. Divas glāzes vīna un liela tējas krūze. Esmu normāli paēdusi :)

Rītvakar,  kad ciemiņi brauks, aulstais galds, arī neko nepārspīlējot.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #29 : 2014. gada 25. decembris, 10:31:37 »
Tā,atskaitos-pīles cepetis,zaļie zirnīši(saldētie)ar saldo krējumu,kartupeļu biezenis,šuba,rasols vulgaris,pīrāgi,siera kūka,daudz vīna :)
Pīlei ļoti intensīva garša,nosaucām jamo par "putnu jēru" :)

Šķovētos kāpostus atliku uz vecgada vakaru.