Autors Tēma: Cukura pasta Gemosā  (Lasīts 4424 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Antuanete

Cukura pasta Gemosā
« : 2014. gada 11. decembris, 11:11:36 »
Tiem, kas grib kādreiz paķimerēties ar kūku dekorēšanu - Gemosā tagad ir nopērkamas cukura pastas visādās krāsās, paplašināts arī dažādu pērlīšu un citu rotājumu klāsts. Kā garšo, nemācēšu teikt, gan jau ka tāpat kā visas komerciāli gatavotās pastas - ne pēc kā :)
Ja gribas mēģināt pašrocīgi pagatavot, tad te ir receptes http://www.joepastry.com/category/pastry-components/fondant/poured-fondant/standard-poured-fondant/ (šo var uztaisīt mājās bez īpašām sastāvdaļām, domāju kaut kad pamēģināt)
http://www.joepastry.com/category/pastry-components/fondant/rolled-fondant/ - vajadzīgi augu tauki (tos gan varētu aizvietot ar kokosriekstu eļļu), glicerīns un glikozes sīrups, nav neiespējami, bet vienkāršāk droši vien ir nopirkt gatavu pastu :)

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Cukura pasta Gemosā
« Atbilde #1 : 2014. gada 11. decembris, 11:23:53 »
Tu domā cukura mastiku (fondant)?

Tā ko ražo Martellato (spainīšos) ir garšīgāka manā izpratnē, bet pieejama tikai balta. Tās, kas ir pārējās klucīšos pa 250g krāsainas, tās īsti labi negaršoja, bet dekoriem derēs.

Ja nu kāds izlemj pirkt baltu un pats iekrāsot - atcerieties, ka jālietot tikai un vienīgi pārtikas krāsvielas, kas ir želejveidā. Un papildus varētu mīcīšanai vajadzēt vēl pūdercukuru, lai masa nesanāk pārāk mīksta/atšķaidīta.

Vēl lieta - kamēr strādājat ar mastiku, visus gabalus turiet apsegtus ar pārtikas plēvi, maisiņu utml, lai gaiss netiek klāt, jo šīs ļoti ātri sastingst.

Ja ir sacietējusi, bet ne apkaltusi, var pasildīt mikrenē burtiski 2-4 sekundes (ne vairāk). Atlaidīsies un atkal būs lietojama.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #2 : 2014. gada 11. decembris, 12:23:37 »
Jā, tā pati cukura mastika (uz etiķetes bija nosaukta par pastu; laikam vārduļošanas lēmējbars līdz šim vēl nav ticis, un visi sauc kā ērtāk, tulkotā daiļliteratūrā esmu redzējusi, ka sauc par "pomādi" :))

Mīcīt no baltas par krāsainu neesmu mēģinājusi - man vispirms jāiepraktizējas uztaisīt taisnu torti, tad varēšu pāriet pie niekošanās ar rotājumiem :D

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2014. gada 11. decembris, 12:35:41 »
Klau, tu biskvīta daļu cep spring form vai arī ir viendabīgā? man ne augša ne apakša nesanāk dabiski izcept taisnā leņķī, jo ir tikai tās ar noņemamām malām, kur apakšā veidojas grope, bet LV nopirkt viendabīgu laikam ir neiespējami...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #4 : 2014. gada 11. decembris, 12:37:26 »
Jā, tādas kā var redzēt ārzemju blogos, šeit neesmu redzējusi, tāpēc cepu formās ar noņemamajām malām. Man gan malas sanāk pietiekami taisnas, grūtāk tikt galā ar virsiņu, kas mūždien uzpūšas. Tās lentes, ko liek apkārt formai, lai vienmērīgāk izlīdzinātu karstumu, neesmu mēģinājusi.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 11. decembris, 12:41:26 »
Virsiņu var pielīdzināt pēc vajadzības :) pēdējā torte ko dekorēju, sanāca ar gandrīz ideālām asām malām augšā. Taisīju nestaeidzoties, pēc priekšrakstiem, ar vairākiem piegājieniem un dzesēšanu ledusskapī...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #6 : 2014. gada 11. decembris, 13:42:19 »
Tu dzesē vai saldē? Es reiz taisīju vienu pamatīgi lielu torti, ripas saldēju, bet kaut kā joprojām nelikās, ka būtu viegli ar viņām strādāt... Bet, tā kā Rimi uz akciju nopirku lielo nazi un lāpstiņu tortes kārtu griešanai un pārvietošanai, būs vien uz svētkiem kaut kāds projekts jāuzsāk :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2014. gada 11. decembris, 13:46:49 »
Lifteri?
Es nesaldēju, man viss svaigs. Bet atdzesēju pēc buttercream uzklāšanas, lai viņš sacukurojas, sastingst, sasēžas un var tālāk pucēt.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #8 : 2014. gada 11. decembris, 15:23:04 »
Jūtos kā miesnieks, nejauši iemaldījies ķirurgu apspriedē :rofl: Apbrīnoju...bet neskaužu :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2014. gada 11. decembris, 17:45:07 »
[Ālējos... :D ]

A es no tēmas pieteikuma sapratu, ka runa būs par makaroniem, ko tagad smalki mēdz dēvēt par pastu. Domāju - jāpalasa, kādi ir saldie cukura makaroni, aplauzos. Izrādās - patiešām pasta!

:angel:
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #10 : 2014. gada 11. decembris, 17:56:04 »
Labi, citreiz saukšu par mastiku :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2014. gada 11. decembris, 18:01:53 »
Kāpēc? Vārds pilnīgi savā vietā!
Es vilku uz zoba makaronu-par-pastu-saucējus!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies rutta

« Atbilde #12 : 2014. gada 11. decembris, 18:06:20 »
Biskvītu vienmēr lieku ar apakšu uz augšu, kura, vismaz man, vienmēr sanāk gluda   :)
Apakša pēc tam tāpat no smaguma izlīdzinās un torte sanāk cmuka- var dekorēt kā sirds vēlas.