Autors Tēma: Zivtiņas  (Lasīts 6087 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Murmulāde

Re: Zivtinjas
« Atbilde #15 : 2014. gada 15. decembris, 17:00:31 »
Ir bijušas zelta zivtiņas, gailīši un tagad parastais tropiskais akvārijs. 80 L. ar filtriem, sildītāju un burbuļotāju. Zelta zivtiņas ir diezgan cūciskas, ātri piemēslo akvāriju. Nograuž augus, tos , kurus nenograuž, izrok. Gailīši, neaprīkotā akvārijā ir diezgan liels "čakars". tas mans subjektīvais viedoklis. Tropiskais akvārijs ir pat ļoti ok. neteiktu, ka prasītu lielu kopšanu, galvenais ievērot pamatprincipus, nepārbāzt ar zivīm, nelikt tiešos saules staros. uzlikt labu tehniku.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #16 : 2014. gada 16. decembris, 09:02:03 »
 Akvārijs ir bijis no bērnības,tēvs rīkojās.Tolaik nebija ne sildītāju,ne filtru-bija gliemeži,kas visu nopucēja,samiņi,kas pa apakšu uzlasīja neapēsto.

Ja nav megaauksts dzīvoklis neapkures laikā,tad izturīgākās zivteles var turēt ar mazām rūpēm.
 Tādas ir gupijas,plīvurgupijas smukām astēm,sarkanie šķēpnesēji,melnās molinēzijas. Visas tās ir līdzīgas,pat ja ne vienas dzimtes-sīkie dzimst dzīvi,mēdz arī apēst tikko dzimušos.

Ja ir dabīgi ūdensaugi,ar tīrīšanu nav jāaizraujas,tur sistēma darbojas pati. Nevajag pārbarot-atliekas pūst un maitā ūdeni.
 Zivis pašas noiēd aļģes no augiem.

Ja grib smukās-skalārijas-plakanas sudrabainas ar melnām svītra,un lielām spurām-tur ķēpa lielāka-vajag sildītāju ,aeratoru  utt. Kā arī-ja saliksi kopā plēsīgās-ar augēdājām,būs klope un izdevumi atjaunojot zivis.

Zelta zivtiņas mēdz izaugt lielas,un aprīt tās pašas gupijas.  Gailīši ir viegli turami,un smuki-amizanti,ja tēviņam parada spoguli :),bet vairakus tēviņus kopā nedrīkst,atkal klope.

Palasies grāmatas,internetā,es ieteiktu pamēģināt ar tām -gupijām utt.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #17 : 2014. gada 16. decembris, 09:23:23 »
Gailīši ir kauslīgi. Manējam bija 2 sievas. Vienu viņš nosita. Mēģināja arī otru, taču šī bija raksturā stiprāka. Pēc tam otrā sieva klopēja viņu. :rofl:  Diemžēl Annuška pārrija jēgu un nobeidzās.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #18 : 2014. gada 16. decembris, 09:25:00 »
Gailīši ir kauslīgi. Manējam bija 2 sievas. Vienu viņš nosita. Mēģināja arī otru, taču šī bija raksturā stiprāka. Pēc tam otrā sieva klopēja viņu. :rofl:  Diemžēl Annuška pārrija jēgu un nobeidzās.
Ģimenes dzīve Rudzīša stilā? :D

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #19 : 2014. gada 16. decembris, 11:12:38 »

Tipiski :D man vienreiz sievas vietā zoo bodē iesmērēja veci jaunulis bija un aste vēl nebija attīstījusies, peldēja akvārijā ar uzrakstu vistiņas, nav brīnums, ka viņš noklopēja to viltus sievu.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #20 : 2014. gada 16. decembris, 11:14:02 »

Tipiski :D man vienreiz sievas vietā zoo bodē iesmērēja veci jaunulis bija un aste vēl nebija attīstījusies, peldēja akvārijā ar uzrakstu vistiņas, nav brīnums, ka viņš noklopēja to viltus sievu.

Homofobi  :rofl:

daddy

• Viesi
« Atbilde #21 : 2014. gada 16. decembris, 11:27:07 »
kāmis spēj visu dzīvokli, ne tikai vienu istabu piesmirdināt... trakākais, ka tie saimnieki paši to nejūt.

akvārijs ir ļoti ērts un labs. Mūsu klimatā tā ir vasara dzīvoklī cauru gadu. man kādreiz bija 7 gab ar dažādām zivīm.

Akvāriju vajag pietiekami lielu - vizmaz 50L, ideāli 200-300L, saprātīgās proporcijās zivis un augus un gaismu un tad viņā izveidojas normāla bioloģiskā vide un nav tur nekas 2x mēnesī jātīra. 1x gadā pašam sagribas kaut ko tur pārkārtot, bet parasti pietiek, ja reizi nedēļā pielej ūdeni un reizi 2 mēnešos paretina augus.

zivtiņas var ņemt vienkāršākas (tādā izpratnē, ka vienkārši vairojamas) - jau minētās gupijas, šķēpnešus, molinēzijas, vai sarežģītākas gurāmi, makropodi, jau minētie gaiļi, kuras veido burbulīšu ligzdu... ir interesanta zivju grupa - cihlīdas, kuras pašas rok bedres un pārkārto akvāriju pēc sava prāta... viņām gan vajadzīga dzīvā barība, tārpiņi, lielākas var barot ar vistas fileju :)     

Atslēdzies ragana

« Atbilde #22 : 2014. gada 16. decembris, 12:41:57 »
Jā, kāmis prasa rūpīgu kopšanu. Laba izeja ir kaķu smiltis, tās no dārgā gala. Tad smakas praktiski nav.

daddy

• Viesi
« Atbilde #23 : 2014. gada 16. decembris, 13:02:07 »
tās smiltiņas var bērt, bet sevi cienošs kāmis pasprūk un iedzīvojas zem sekcijas, vienā stūrī ēd un guļ, otrā kakā... ārā dabūt nevar. peļu lamatas likt neļauj...
tā viņš tur smirdinās... kamēr dzīvs vienā veidā, kad beigts, tad citā...  :)

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #24 : 2014. gada 16. decembris, 13:57:08 »
man reiz bija Džungārijas kāmji, tie maziņie.. savas darīšanas kārtoja vienā noteiktā vietā, nu, noliku tur burkas vāciņu un nekadu problēmu ar tīrīsanu. Kāmiene gan 2 vīrus nokoda, mēs jau sākām kaut ko teikt par viņas orientāciju.  Pēc tam bija degu.. no, salīdzinot ar kāmjiem, cūcīgi radījumi, kur sagrib tur taisa, kauč otram degim uz galvas...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #25 : 2014. gada 16. decembris, 14:05:44 »
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #26 : 2014. gada 16. decembris, 18:17:20 »
tās smiltiņas var bērt, bet sevi cienošs kāmis pasprūk un iedzīvojas zem sekcijas, vienā stūrī ēd un guļ, otrā kakā... ārā dabūt nevar. peļu lamatas likt neļauj...
tā viņš tur smirdinās... kamēr dzīvs vienā veidā, kad beigts, tad citā...  :)
Esmu piedzīvojusi, ka pasprūk brīvsolī vesela kāmju saime, no kuriem tad atrodas kāds 1-2 advancētie, kas ir tik slīpēti, ka nav noķerami nepakam. Vienīgā izeja - peļu lamatas. Ne jau tās, kas sit nost (to es pati nepieļautu), bet a la ķerambūrītis. Vakarā uzliec gardu ņammu uz āķa un otrā rītā ej saņem savu kāmi :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #27 : 2014. gada 16. decembris, 19:50:07 »
Ideālais akvārijs - Ecosphere.
Ar istabas temperatūru ir gana, sistēma pašuzturoša - ne jātīra, ne jābaro, sēdi un priecājies. Ar laiku, protams, garneles apmirst (bet tas laiks ir gadi, ne nedēļas). Teorētiski arī vairojas. Saulē nevar turēt, tad garneles ar to visu aļģu masu gan vairs galā netiek, bet citādi super lieta aizņemtam cilvēkam, kas pats aizmirst paēst, kur nu vēl zivis pabarot, vai ilgāku laiku nav mājās.

Kāmis man segu sagrauza, visādās šaurajās vietās sprūda, ja palaida istabā... Vai pa kluso uz sekcijas uzlīda - ej nu atrodi, nemeklēsi tak kāmi pie griestiem... Un smerdelīgs gan tas zvērs, tas tiesa. (Varbūt padlaikos nebija smalko kāmju pakaišu, bet avīze diži neglāba.) Tad jau kaķis ir n-desmit reižu advancētāks.

[attachment deleted by admin]
Es visu atceros, Ričard...

daddy

• Viesi
« Atbilde #28 : 2014. gada 17. decembris, 08:44:57 »
Tad jau kaķis ir n-desmit reižu advancētāks.

Tieši gribēju teikt, ka kaķi vajag! kaķis ir mīļš un noderīgs dzīvnieks. Viņam var acīs ieskatīties... :)