Autors Tēma: Ziemassveetku daavanas  (Lasīts 2835 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Ziemassveetku daavanas
« : 2014. gada 15. decembris, 17:48:50 »
Kaa pie jums notiek daavanu izsniegshana beerniem? Liekat zekjees, zem egles, teelojat Santa Klausu vai kaa? Maneejais tic shitaam pasakaam un gaida, saskatiijies multenes un arii no skolas staastiem, tur atkal par to skursteni staastiits, man pashai shitas ne visai, es vienmeer esmu zinaajusi, ka tas ir paargjeerbts vecis. Man diez ko nepatiik to teaatri speeleet. Kaa jums?

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Ziemassveetku daavanas
« Atbilde #1 : 2014. gada 15. decembris, 18:07:24 »
Mēs kaut ko uzdāvinam no sevis 24.12. vakarā. Ome un ja nu kādam vēl prispičit uzdāvina kaut ko no sevis. Bet pēc amīšu parauga 25.12. no rīta ir vēl kaut kas zem eglītes, ko pa nakti vecītis atnesis. Kā atnesis, caur kurieni utt. netiek precizēts :)

Ar pantiņiem pie eglītes neviens netiek mocīts, jo pašiem riebjas to darīt.

Atslēdzies kuulaps

« Atbilde #2 : 2014. gada 15. decembris, 18:26:38 »
Man patika, kā mums vecāki izlīdzējās - Ziemassvētku vakarā devāmies uz mežu zaķiem eglīti rotāt. Tad pēkšņi kāds no pieaugušajiem izsaucās - pag, kas tur aizskrēja?! Un tad tur kaut kur tuvumā atradās dāvanas - dažreiz vienā maisā, dažreiz izmētātas izklaidus. Laikam atkarībā no sniega daudzuma/ stipruma :) Un tad pie eglītes visi kopīgi ko nodziedāja un devās mājās - kur turpinājās oficiālo dāvanu izsniegšana :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2014. gada 15. decembris, 19:32:03 »
Dāvanas 24. vakarā. Zeķes un skursteņus nekad neesam piekopuši, galu galā katram savas tradīcijas un mūsu bērni dāvanas dabū ātrāk!

Man agrā bērnībā vienmēr nāca īsts vecis, tikai kaimiņonkuļa svītrainajā halātā. Pa īstam atkodu vēlāk, kad pēkšni pievērsu uzmanību vecīša rokām. Pašā vakarā promejot tēta brālis  uzlika vecīša brilles un piemiedza aci. Es jaunākajiem neizpļāpājos!

Savējos vienreiz izdevās sastindzināt, kad "pats no sevis" sāka zvanīt zvaniņš pie aizkara stangas par zīmi, ka uz lieveņa atstāts dāvanu maiss. Zvaniņa operators ar makšķerauklas galu rokā sēdēja otrā istabas stūrī.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #4 : 2014. gada 15. decembris, 20:09:25 »
paga paga. ja jau par seksu viss jāuzzina 2. klasē, nekādu tur pasaku par stārķiem un kāpostiem, tad ko. varbūt gados 3-4 ir "godīgi" pateikt, ka nekāda salaveča nav, ko?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2014. gada 15. decembris, 20:23:52 »
Es sīcim vienu reizi (tālajos 90tajos) pielasīju pilnu maisu ar dāvanām (nu ideja - ka Vesels maiss! un daudz ko vajadzēja, smagi strādāju arī pa naktīm tieši šim mērķim, bij baigā finansu krīze) un noliku zem egles pagalmā. Sīcis no rīta ceļas un sieva saka, ka jāiet  pie egles, jo kaut kādu trobeli naktī dzirdējusi - tipa brieži, zvani un viens resnis sarkanā halātā elsis un pūtis. Nu sīcis rokās mirdzošām acīm pa maisu un viss forši un viss importa. Un sieva tik kladzina - vecītim paldies, vecītim paldies. A manī viss vārās. Nu kad bijām ar sievu divatā - tad gan viss aizgāja pa gaisu...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #6 : 2014. gada 16. decembris, 10:04:23 »
Es sīcim vienu reizi (tālajos 90tajos) pielasīju pilnu maisu ar dāvanām (nu ideja - ka Vesels maiss! un daudz ko vajadzēja, smagi strādāju arī pa naktīm tieši šim mērķim, bij baigā finansu krīze) un noliku zem egles pagalmā. Sīcis no rīta ceļas un sieva saka, ka jāiet  pie egles, jo kaut kādu trobeli naktī dzirdējusi - tipa brieži, zvani un viens resnis sarkanā halātā elsis un pūtis. Nu sīcis rokās mirdzošām acīm pa maisu un viss forši un viss importa. Un sieva tik kladzina - vecītim paldies, vecītim paldies. A manī viss vārās. Nu kad bijām ar sievu divatā - tad gan viss aizgāja pa gaisu...

Izlasīju 2x, bet nesapratu, par ko cepiens. Ja jau pats parakstījies gādāt pilnu maisu ar dāvanām, par ko tad bija jāvārās? Vai tad iepriekš ar sievu par visu nevienojāties?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2014. gada 16. decembris, 10:36:38 »
cepiens laikam par to, ka Mao netika izsniegts lauru vainags, cbet gan viss uz salaveci novelts...:)

dāvanas tika gādātas nevis lai sīcim prieks, bet lai mao tiktu slavēts.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #8 : 2014. gada 16. decembris, 11:21:03 »
Kaa pie jums notiek daavanu izsniegshana beerniem? Liekat zekjees, zem egles, teelojat Santa Klausu vai kaa? Maneejais tic shitaam pasakaam un gaida, saskatiijies multenes un arii no skolas staastiem, tur atkal par to skursteni staastiits, man pashai shitas ne visai, es vienmeer esmu zinaajusi, ka tas ir paargjeerbts vecis. Man diez ko nepatiik to teaatri speeleet. Kaa jums?
maisā un nolieku pie durvīm. tad  vai nu kaimiņiem palūdzu piezvanīt, vai ja daudzāk viesu kāds izlavās  ārā.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #9 : 2014. gada 16. decembris, 12:32:15 »
liekam zem egles.
abi puikas jau lieli, tie saprot no kurienes dāvanas.
mazais meitēns izdzirdot, ka nāks rūķis taisa ciet ausis un saka, ka bail :D
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies diddly

« Atbilde #10 : 2014. gada 16. decembris, 15:46:23 »
saakumaa naaca Veciic, veelaak lieliski izliidzeejaamies ar santaklausa "pasta suutiijumiem" Sapakojaam mantas kartona kaarbaa. apliimeejaam ar beerna vaardu un adresi. tad likaam zem egles ar komentaaru, ka pastkastee bija pazinjojums.. Vienugad, jaunaa dziivesvietaa, beernam labul laiku ieprieksh. bij strjoms-ka tik. pasts neaizsuuta uz veco dziivesvietu. Gruuti bija nomierinaat, vecums bij kaada 3-4kl. :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2014. gada 17. decembris, 20:23:04 »
Viss notiek 24.vakarā. Citreiz zvans pie durvīm, un tur atrodas maiss. Citreiz ar lielu būkšķi uz lodžijas nokrīt kartona kaste ar adresi - tipa pasta sūtījums.
Vienreiz labi sanāca - izejam skatīties kas tur pie durvīm grabinās (bet tā bija viltus trauksme, vēl nekā nebija) , bet no blakus mājas iznāk sala vecis sarkanā mētelī, cepurē, iesēžas....mašīnā un aizbrauc. Nu kaut kāds kaimiņu saorganizētais vecītis, bet pat man tā dīvaini palika!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #12 : 2014. gada 17. decembris, 21:21:03 »
Kaut kad skolas gados bija, teiksim tā, dāvanu meklēšana-orientēšanās - pie eglītes saņēmām norādes vēstulīti ar uzdevumu (mīklu, anagrammu utml), kuru atrisinot uzzinājām nākamo kontrolpunktu, kurā risināms nākamais uzdevums. Tā kādi pieci kontrolpunkti, kamēr līdz dāvanai tikām.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck