Autors Tēma: Plūmju ruma marcipāna konfektes  (Lasīts 2277 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Plūmju ruma marcipāna konfektes
« : 2014. gada 16. decembris, 01:02:40 »
Iedvesma vai recepte "Četras Sezonas". Sezonās amaretto liķieris, man gaišais rums.

Sastāvs:
 melnās plūmes,
 rums,
 marcipāns,
 tumšā šokolāde.

Rumā izmērcētas plūmes samaļ blenderī ar marcipānu, saveļ bumbiņās un apmērcē izkausētā šokolādē.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 16. decembris, 01:23:58 no Spārka »

Atslēdzies Pūka

Re: Plūmju ruma marcipāna konfektes
« Atbilde #1 : 2014. gada 16. decembris, 01:14:23 »
Svarīgi, jeb , kā labāk to paveikt.

1.Malšana. Kāta blenderim masa par biezu, neizmaļ viendabīgi. Varianti?
2. Šokolādes izvēle. Neiesaku "Salūts", bieza ķēpa. "Pergale" puslīdz ok. Varianti?
3. Bumbiņu apmērcēšanas tehnika. Man smukās bumbiņas (skat. 2 bildi) mērcējot pārvērtās par neregulārām ar par daudz šokolādes.
Masa nav tik cieta, lai durtu uz irbulīša, slīd nost. Ar pinceti arī saspiežas. Beigās izmantoju 2 tējkarotes, bet vienalga par daudz šokolādes apķepa apkārt.
4. Derīguma termiņš - īss. Diezgan ātri 2-4 dienās uz šokolādes izgulsnējas pelēka apsarme. Droši vien vēlreiz jāskatās punkts 2.

Varbūt kādam noder šī pieredze. Garša ļoti piemērota Ziemassvētkiem! ;)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2014. gada 16. decembris, 06:51:50 »
Krūzes blenderis/gaļmašīna. Šokolādes kaletes/čipši. Nedrīkst kausējot pārkarsēt, tikai līdz 30grādiem, tad neizsitīs baltumus/ pelēkumus. Šoko jāsaglabā silta, mērcēšanai izmanto verķi, kas izskatās kā no drāts izlocīta cilpa. Iemet konču šokolādē (jābūt gana dziļai, lai pārklāj) ar ķeksi izvelk ārā, paceļot no apakšas. Tikpat labi var ar dakšu no apakšas. Ja šoko būs pareizā konsistencē, nekas nedeformēsies un nebūs par biezu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2014. gada 16. decembris, 07:50:39 »
Verķis šitāds

Liekā šokolāde, ja ir gana šķidra bijusi, ar šādu izceļot no bļodas, notek. Pēc tam uzreiz var arī slapjo konču likt piemēram šoko skaidiņu bļodā vai drupinātos riekstos. Aprakts, ja grib visu noklāt, tikai ievietot, ja no vienas puses, kamēr šoko sacietē. Tad var ņemt ārā.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #4 : 2014. gada 16. decembris, 08:08:35 »
Uh, iemīļotas sastāvdaļas! Mēģināšu sataisīt uz svētkiem.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2014. gada 16. decembris, 08:21:00 »
Oi, super. Es tieši končas plānoju taisīt kā dāvanu zsv.

Piaf, kur tādu verķi var iegādāties?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2014. gada 16. decembris, 08:30:27 »
Nezinu, pašai nav. Droši vien gemosā var pameklēt. Ir arī variācijas , kur riņķis ir nevis tukšs, bet tādā kā mini spirālītē aiziet uz leju. Es saku - ar dakšīņu arī var, bet ar šo ērtāk.
Un vēl kas... Lai konča sanāk ar vienu piegājienu iebāžama mutē un apēdama, sākumpunkts - masas lodīte, nedrīkst būt lielāka par lazdu riekstu. Jo rēķini, ka nāk vēl šoko klāt + ja kaut kamī vēl apviļā. ērti dozēt, ja ir tas verķis ar kuru augļu lodītes izgriež - vienā galā rokturim lielāks otrā mazāks kausiņš. Sanāk k'ar saldējuma karoti jau no masas izgrebt lodi, tikai jāpieviļā lai sapresējas. Un masu paturēt ledusskapī pirms viļāšanas. Tad vieglāk - nav tik lipīgs un var labāk formu skaistu dabūt. Pirms glazēšanas atkal jānotur bumbiņas ledusskapī, lai sastingst un tad tādas aukstas tālāk var lietot.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2014. gada 16. decembris, 08:51:18 »
Super, tādas idejas un vērtīgus padomus sasmēlos! Nu tik ražošu, nu tik būs.  :clap:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #8 : 2014. gada 16. decembris, 09:50:13 »
Respect koņečno!
Tikai viens jautājums. Dāmas, vai šitik daudz pa virtuvi ņemoties, jums paliek laiks arī pašām sev? Un bērniem? par vīru nemaz nejautāšu :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2014. gada 16. decembris, 09:54:34 »
Beton... patiesībā es virtuvē pavadu tik maz laika, cik vien iespējams. Un ja esmu tur, tad citiem ir iespēja man pievienoties. Katrā ziņā neviens nav sūdzējies, ka ēdamā ir par daudz, bet manis par maz. :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2014. gada 16. decembris, 10:03:17 »
Respect koņečno!
Tikai viens jautājums. Dāmas, vai šitik daudz pa virtuvi ņemoties, jums paliek laiks arī pašām sev? Un bērniem? par vīru nemaz nejautāšu :)
Apvienotā virtuve un dzīvojamā istaba/ēdamistaba.  Turpat vien esmu. Puiks 7dien palīdzēja cepumus taisīt, ir gatavs piedalīties virtuves pasākumos, ja man nav slinkums pareizi motivēt :D

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2014. gada 16. decembris, 10:28:52 »
Nez, nez varbūt šogad atkal pieķerties končām...
Pirms pāris gadiem gatavoju ZS dāvanām - bija trifeles, fadžs, marcipāns šokolādē un cepta marcipāna cepumi/končas ar iespraustu mandeli. Pamatā receptes no Četrām sezonām.

Šokolādi izvēlējos pēc kakao procenta - kur ne mazāk par 70%. Markai īpašu uzmanību nepievērsu, manuprāt, pamatā bija kaut kas no Laimas produkcijas, iespējams, Lukss.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2014. gada 16. decembris, 10:36:42 »
Piafa , LIELS PALDIES, ka padalījies!  :hug:  Bieži vien tie knifiņi ir ļoti būtiski.

Betonam, vai ta neesi dzirdējis, ka labākie pavāri ir vīrieši? Turpat pa virtuvi grozās ar savām štellēm. Nemaz netaisos līst kādā viņa sāļajā projektā ar savām gudrībām!

Un "kopā gatavošana" tagad jau modīga lieta. Lieto darba kolektīvos , kā team building pasākumu. Nu ģimene savā ziņā arī kolektīvs!

Es parasti izvēlos vienkāršas vai vienkāršoju  receptes, lai ātri. Kad taisīšu kulināro blogu tā arī nosaukšu "ViENKĀRŠI PRIEKI VIRTUVĒ/SIMPLE PLEASURES..."  :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2014. gada 16. decembris, 10:43:01 »
Kaut kas jau no tām naktīm, kas pavadītas studiju gados emīlā gustavā virpinot trifeles, ir aizķēries atmiņā :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #14 : 2014. gada 16. decembris, 10:48:11 »
Piafa, vai vēl vari paskatīties uz šokolādi? Man it kā pat garšo, bet visu laiku pagaršojot, kas sanācis, jau ir pāri acīm  :)