Autors Tēma: Jauns nodokļu iekasēšanas veids?  (Lasīts 8524 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Jauns nodokļu iekasēšanas veids?
« Atbilde #30 : 2014. gada 18. decembris, 17:09:33 »
par neatskaitiishanos nezinu, mums (DzSOS) ziedot.lv naudu paarskiata tikai pamatojoties uz iesniegtajiem kliiniku rekejiniem par sterilizaacijaam... nee, nu ok, var droshi vien kkaa koopereeties ar kliiniku, veidot falshus reekjinus, naudu daliit uz puseem (tik kaa, ja kliinikai tak apreekjinos tam reekjinam ar jaaparaadaas), bet es par dumju shitajaas lietaas, liidz ar to katrs cents aiziet "kakjim zem astes" tieshaa noziimee...

bet dazha laba labdariibas organizaacija lv gan man shkjiet tik ljoti aizraavusies pati ar sevi, ka nefiltree, kur taa paliidziiba tieshaam vajadziiga sanjeemeejam un kur sniedzeejam (organizeetaajam) savai izklaidei, spalvas spodrinaashanai, karmas kachaashanai, kompleksu maakshanai vai veel vvz kam... ...dod un dod taas zivis par makshkjereem nemaz nedomaajot... ...un shtrunts par tiem bezatbildiigajiem vecakiem, bet tiem beerniem, kuru deelj it kaa viss tiek dariits, jo "vinji tach nav vainiigi", nu vai vinjiem ir iespeeja iemaaciities normaalu sadziivi, ja visu dod kaads no malas?

un piecus gadus gaidiit, kad kaads sametiis 1200 naudinjas beernam dzirdes aparaatam, nu sorri, tik daudz lielaakais nabags pa to laiku var kur blakus sapelniit, nevis beerns staigaas nedzirdiigs liidz pilngadiibai, ja sabiedriiba nesametiis...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #31 : 2014. gada 18. decembris, 17:11:12 »
Es vēl ieviestu tādu likumu, ka cilvēki, kuri lieto alkoholu un smēķē, nevar pretendēt uz sociālajiem pabalstiem. Nesen bija saruna ar vienu dāmu, kura nekādi nevar iekārtoties darbā, jo neviens darbs nav gana labs... Un tad viņa sāk stāstīt, ka viņai 7 eur maciņā, un ar tiem nedēļu jāiztiek...un es viņai saku: tu tak varētu tad vismaz atmest cigaretes, kādi 50 eur mēnesī ietaupītos! - uz ko viņa pasaka - nu, man tad ko, vispār nedzīvot?! Viņas bērnus uztur bijušais vīrs, kuram ari diez ko spoži neiet...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #32 : 2014. gada 18. decembris, 17:13:55 »
flyingcat

Tu man ko, bezdarbnieku gribi atjemt, ja taads pienaaktos, jo es alkogoljiks???

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #33 : 2014. gada 18. decembris, 17:15:13 »
par neatskaitiishanos nezinu, mums (DzSOS) ziedot.lv naudu paarskiata tikai pamatojoties uz iesniegtajiem kliiniku rekejiniem par sterilizaacijaam... nee, nu ok, var droshi vien kkaa koopereeties ar kliiniku, veidot falshus reekjinus, naudu daliit uz puseem (tik kaa, ja kliinikai tak apreekjinos tam reekjinam ar jaaparaadaas), bet es par dumju shitajaas lietaas, liidz ar to katrs cents aiziet "kakjim zem astes" tieshaa noziimee...

Shēmu Tu diezgan precīzi izstāstīji :)  Un tad vēl var braukt komandējumos uz eksotiskām zemem, lai tur apzinātu nabadziņus, kas gaida palīdzību... un veidot visādus " sabiedrības integrācijas fondus" , un smalkas labdarības balles, un ko tik vēl ne. Un labdarības aizsegā smuki atmazgāt naudiņas. Latvijā šis bizness vēl ir bērna autiņos, bet ir jau, no kā pamācīties ;)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #34 : 2014. gada 18. decembris, 17:16:44 »
flyingcat

Tu man ko, bezdarbnieku gribi atjemt, ja taads pienaaktos, jo es alkogoljiks???
Bezdarbnieks ir cita lieta. To sedz sociālā apdrošināšana, kurā Tu, kā agrāk strādājošais , esi veikusi iemaksas. Es domāju tieši visus tos " nabadzības pabalstus" , visādas Z-svētku paciņas, pārtikas pakas u.c.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #35 : 2014. gada 18. decembris, 17:25:44 »
Nu, shitaas labdaribas balles, kuras mums ar ieviesushaas un kur "kreejums"nodzer paardesmi shtukas, lai saziedotu 1800 naudinjas mans nekad nav sapratis...

Un to, mums nereti piedeeveeto, naudas atmazgaashanu caur kliinikaam ar ne, jo, ja ir ofic reekjins, tad tak tai kliinikai jaabuut tai naudai, nevis pusei naudas...

Atslēdzies tex

« Atbilde #36 : 2014. gada 18. decembris, 18:46:55 »

Un to, mums nereti piedeeveeto, naudas atmazgaashanu caur kliinikaam ar ne, jo, ja ir ofic reekjins, tad tak tai kliinikai jaabuut tai naudai, nevis pusei naudas...
Nu nevajag jau tik prasti. Formāli lai ienāk visa $. Bet sterilizācijai vajadzīgās zāles (štrumentus, telpu īri utt) tak varat iepirkt no "labdarības" rīkotājas vīrabrāļa firmas..., piemēram, par 5X par vienību, kamēr vidējā tirgus cena ir X par vienību 

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #37 : 2014. gada 18. decembris, 20:44:43 »
Par tiem radiem, draugiem, paziņām - jūs daudzus tādus pazīstat, kas vienā piegājienā, piemēram, katrs pa 2000 varētu samest? Vajadzētu vismaz 5 tādus, jo 10000 ir pieklājīga summa kādai medicīniskai manipulācijai un parasti jau to vajag diezgan steidzami. Labi, ka tādi radi ir. Ko darīt tiem, kam ir labi radi un draugi, bet nav bagāti? Un ko tiem, kam radu vispār nav? Ko darīt tiem, kam radi dara, ko var, tomēr vienalga nepietiek kaut kam?
Njā, nu nav, nav kaut kas kārtībā sistēmā. No vienas puses, valsts nevar apmaksāt vienmēr un visu, no otras puses, ir konkrēts cilvēks ar savu traģēdiju un kam vajag palīdzību.

Atslēdzies tex

« Atbilde #38 : 2014. gada 18. decembris, 21:52:08 »
Par tiem radiem, draugiem, paziņām - jūs daudzus tādus pazīstat, kas vienā piegājienā, piemēram, katrs pa 2000 varētu samest? Vajadzētu vismaz 5 tādus, jo 10000 ir pieklājīga summa kādai medicīniskai manipulācijai un parasti jau to vajag diezgan steidzami. Labi, ka tādi radi ir. Ko darīt tiem, kam ir labi radi un draugi, bet nav bagāti? Un ko tiem, kam radu vispār nav? Ko darīt tiem, kam radi dara, ko var, tomēr vienalga nepietiek kaut kam?
Njā, nu nav, nav kaut kas kārtībā sistēmā. No vienas puses, valsts nevar apmaksāt vienmēr un visu, no otras puses, ir konkrēts cilvēks ar savu traģēdiju un kam vajag palīdzību.
tiešām? Pilna riga ar auto. Veikalu stāvvietās vietu ar uguni jāmeklē. Visi tādi nabagi, tādi nabagi...

Ja nav uzreiz naudā, tad izliec normālu auto ss.lv par 80-90% no tirgus cenas vai par par tirgus cenu, bet ļauj biku nokaulēt un uzreiz aizies. Lūk, ari no simtiem lidz pat daudzīem tūkstošiem - atkarībā kāda mašīna - un ātri.
Nu, ja jūsu rada vai drauga veselība nav pašu bleķa kastes vērta, tad atvainojiet, bet ejiet ka ieskrieties...man  ne tik...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #39 : 2014. gada 18. decembris, 22:02:52 »
Tex - atvaino, bet nu iisti riktiiga tu neesi. Nu kurienes tu izraavi, ka visiem tiem, kas luudz ziedojumus mediciiniskaam manipulaacijaam ir tie auto, kurus vareetu taa smuki paardot??? bet varbuut auto ir bijis, bet jau paardots, lai meegjinaatu kaut dalju aarsteeshanaas izdevumus segt, bet ziedojumu luugshana ir peedeejais salminjsh, pie kaa kjerties. Bet varbuut tas nobrauktais autinjsh ir vieniigaa iespeeja slimnieku  no dziljiem laukiem uz pilseetu pie dokiem dabuut!
Es absoluuti neuzskatu, ka ir jaaziedo visiem luudzeejiem peec kaartas, bet - tas ko raksti tu - tas ir vai nu bezgaliigs stulbums (tad veel buutu attaisnojums) vai baiss ljaunums - un tad gan skaties, ka pate kaadreiz to bumerangu atpakalj nedabuu - tieshi pa pieri... te jau tev ieprieksh ko liidziigu rakstiija.

Atslēdzies tex

« Atbilde #40 : 2014. gada 18. decembris, 22:08:32 »
Lynx, a kur saku, ka par visiem?
Piemēram, Dāvim vajadzīgos 300K tiešām būtu nereāli savākt tikai pa radiem un draugiem, ja starp tiem nav tiešām ļoti bagātu un dāsnu.

Es par tiem, kas prasa, kā te iepriekš minēts, piemēram, 1200 bērna dzirdes aparātam. Tā nu galīgi nav summa, ko nevarētu savākt paši.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #41 : 2014. gada 18. decembris, 22:14:26 »
Arii 1200 daudzaam gjimeneem, kas dziivo no rokas mutee ir pietiekami nopietna summa. Nemaz nerunaajot par to, ka normaalaa situaacijaa kohleaaro implantu tomeer vajadzeetu apmaksaat valstij.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #42 : 2014. gada 18. decembris, 22:22:07 »
1200 pilniigi uz sitiena- ok, bet 1200 triis gadu laikaa, nu sorry... ...pi ekam kohleaarais implant spa to naudu nesanaak, tas viens... ...otrs- pofig, ko mees domaajam, ko valstij vajadzeetu dariit, bet, kameer taa nedara, tas jaaddra mums pashiem...

Atslēdzies tex

« Atbilde #43 : 2014. gada 18. decembris, 22:28:25 »
Arii 1200 daudzaam gjimeneem, kas dziivo no rokas mutee ir pietiekami nopietna summa. Nemaz nerunaajot par to, ka normaalaa situaacijaa kohleaaro implantu tomeer vajadzeetu apmaksaat valstij.
par to, ko vajadzētu apmaksāt valstij, arī bija sākotnējā diskusija. Jā, vajadzētu, bet kāpēc gan lai sistēma iespringtu - gan jau tāpat sametīs no pelēkās ekonomikas.

Arī pieaugušajiem tiek prasīti daži tūkstoši u.tml.

Aber ģimenēm ,kas visu dzīvi dzīvo no rokas mutē, kam nekad nekas nav bijis, nav un nebūs, derētu stipri apdomāt arī vajadzību vairoties. Tikai spēja domāt ari tādiem vairumā gadījumu ne visai piemīt, jo ja piemistu, tad visu dzīvi no rokas mutē nedzīvotu un 1200 2 darbspējīgi clv pāris/dažos mēnešos prastos piepelnīt...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #44 : 2014. gada 18. decembris, 22:35:39 »
Zini - arii vakardienas milijonaars riit var nonaakt uz ielas ar ubaga tarbu rokaas.
Un vairums no tiem, kas shobriid Latvijaa dziivo no rokas mutee ir godiigi un straadiigi cilveeki, kuriem piemiit tikai viens truukums - vinji nemaak "taisiit naudu", " krukjiit biznesu" u.t.t. Vinji grib un prot godiigi straadaat.
Tn tavi teksti par vairoshanaas ierobezhoshanu vispaar ir cinisma kalngals. neviens mees neesam nodroshinaati pret nelaimeem, bankrotiem, slimiibaam u.t.t.