Autors Tēma: parādu piedzinēji  (Lasīts 2817 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

parādu piedzinēji
« : 2014. gada 21. decembris, 16:06:14 »
Mums mērens šoks -mirušā cilvēka telefons tika slēgts LMT kantorī, te pēkšņi pienāk vēstule no parādu piedzinējiem, ka 5 eu  rēķins pieaudzis ar soda procentiem, kopā 12 eu.
Nospriedām, ka vienkāršāk samaksāt nekā ņemties ar miršanas apliecībām un meklējumiem, kurš vainīgs

Atslēdzies Mao

Re: parādu piedzinēji
« Atbilde #1 : 2014. gada 21. decembris, 16:20:46 »
Nu kam kam, bet tieši piedzinējiem šajā gadījumā maksāt bij vinkarši stulbi. Viņiem gar tiem 5iem nav daļas, a Jūs vēl 7 pilnīgi bez pamata piemetāt. Principā izspiešana uz muļķi grupā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2014. gada 21. decembris, 16:33:58 »
Hmm, bet kā tas ir - vai un kam vispār var likt atbildēt par miruša cilvēka parādiem? Nu, ja tādi tiešām ir.  Es pieņemu, ka varbūt var gadījumā, ja oficiāli apstiprinātas mantojuma tiesības - nu tad saņem visu, i mantu, i parādus.  Bet citādi, kāda mana atbildība par miruša cilvēka saistībām? Labi, štrunts vēl par piecīti, to krupi vēl var norīt mīļā miera labad, bet ja tie parādi nebūt nav tik simboliski?

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2014. gada 21. decembris, 16:46:22 »
Mūsu apcere bija tieši tādā virzienā - man tiešām vienkāršāk uzdāvināt 7 eu, lai liek mieru. Tie ir nieki, bet ja nu izrādītos, ka ir  kādas mums nezināmas milzīgas parādsaistības? Vai kāds galvojums? Mantojums taču stājas spēkā tikai pēc gada(?), vai tad procenti drīkst pieaugt?

Pieņemsim -mantojuma kā tāda nav, un burka ar zelta monētām sen izrakta. Tad tādi parāda piedzinēji var iet uzkārties -nav no kā piedzīt. Visa nekustamā manta sen atdāvināta

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #4 : 2014. gada 21. decembris, 17:35:38 »
...un taa shie no katra pa dazhiem eirikiem...

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2014. gada 28. decembris, 19:26:19 »
1) Vai kāds pieņēma mirušā clv mantojumu? T.i. vai bija atstājis dzīvokli, auto vai ko citu vērtīgu, ko kāds mantoja?
Ja visa vērtīgā manta sen bija atdāvināta, nafig kko tādiem maksāt?
Pat neko i nepierādot...
Ja jau neviens mantojumu (ieskaitot parādus) nav pieņēmis un negrasās pieņemt, tad viņi vnk var iet un ieskrieties un vajāt to mirušo vēl ilgi, bet viņam jau pooooooo un būtu vien eventuāli jānoraksta.
Toč izspiešana grupā...

Atslēdzies Danija

« Atbilde #6 : 2014. gada 28. decembris, 19:52:44 »
Es nosūtīju iesniegumu par to, ka abonēšanu jāpārtrauc, jo klients miris, ieskenēju un klāt pieliku MA.Atbildēja, ka slēgs Nr.,bet pēc mēneša pienāca rēķins. Atradu viņu atbildi un aizbliezu atpakaļ.Atvainojās un teica, ka rēķins nav jāapmaksā, jo sistēma jau izveidojusi jauno rēķinu, kad saņemts iesniegums.
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

Atslēdzies Mao

« Atbilde #7 : 2014. gada 28. decembris, 19:55:38 »
Nu tipa tā kaut kā...

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2014. gada 28. decembris, 20:05:25 »
Juristi lai palabo, bet IMO pēc civillikuma vsp visas līgumsaistības izbeidzas līdz ar 1 līgumslēdzēja nāvi. Lai kādas tās arī nebūtu bijušas, ieskaitot īres u.c. līgumus. Gan jau ka uz pakalpojumu saņemšanu tas arī attiecas.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #9 : 2014. gada 28. decembris, 20:34:08 »
Mantu uz kuru ir parādsaistības, nevar mantot bez saistībām. Bet ja tu par tam mantām vai pakalpojumiem neko nezini un negribi zināt, tad tā tam arī būs būt.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2015. gada 01. janvāris, 01:09:35 »
Par mirušo parādiem, bij viens piedzīvojums kādus gadus atpakaļ. Valkas pusē, kādai paziņai brālis avārijā  gāja bojā.  VIDs liekas, gadus trīs sūtīja draudu vēstules, par neiesniegtām deklarācijām uz viņa māju, šam bija viena  cilvēka sia. Nu radi, kad gadijās no tiem laukiem līdz pilsētai tikt, nesa to vēstuli vid meitenēm un skaidroja iemeslus, kālab šis vairs nav tik atsaucīgs, kā pierasts. Meituškas pamaja ar galvu un nākošgad  vēstule kā likts atkal klāt. Beigās, liekas,  tika uzrakstīta vēstule, ka puikam ir manijusies adrese un lai vids griežās pie puiša personīgi,... un norādīja precīzu kapu adresi. Nezinu ar ko beidzās. Varbūt, beidzot kādu tematisko pārbaudi  sarīkoja ...

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 01. janvāris, 04:36:58 »
Mantu uz kuru ir parādsaistības, nevar mantot bez saistībām. Bet ja tu par tam mantām vai pakalpojumiem neko nezini un negribi zināt, tad tā tam arī būs būt.
ja neko negrib zinat, tad jā, bet šķiet, ka bija tā, ka nevari mantot dzīvokli u.c. aizgājēja vērtīgās lietas, nemantojot arī parādus (komunālos, telefona utt) piedevām, par hipokredītu pat nerunājot - gribi dzīvokli, tad tas noteikti komplektā...
T.i. ja pieņem mantojumu, tad visu... ar visiem parādiem, ja nē, tad neko. Es to tā sapratu. Lūk, nezinu, kas ir, ja ir testaments un aizgājējs visu labo un vērtīgo novēl X, bet parādus Y. Y pieņemt atteiksies, bet X gan gribētu...

olguc, būtu interesanti, vai VIDs galu galā aizbrauca kapu pārbaudīt, vai nē ...

Atslēdzies faraons

« Atbilde #12 : 2015. gada 01. janvāris, 11:00:26 »
lattelekomam visai tipisks gadījums. man arī paziņām nupat tas pats, jau pērnā augustā cilvēks miris un arī telekomā veŗsušies, ka pakalpojumu pārtrauc utt. decembrī vēstule (vai zvans) un rēķins klāt. paziņa bija paņēmusi no pieņēmējas personas datus un parakstu par iesniegumu. tad nu teikusi, lai liekas mierā. telekoms atkal aicina, lai vēlreiz nākot uz kantori un rakstot atkal iesniegumu. nu tādā garā. negribas domāt, ka tur visi stulbeņi strādā. varbūt tomēr politika tāda- izmantot monopolstāvokli, cilvēku pārliecības un zināšanu trūkumu, kā arī nevēlēšanos par mazām summām plēsties (!).
laimīgu jauno gadu, starp citu :)

Atslēdzies diddly

« Atbilde #13 : 2015. gada 01. janvāris, 11:52:45 »
Parāda summu vajadzēja aizskaitīt pakalpojuma sniedzējam,nevis piedzinējam.

To paši piedzinēji bija vēstulē ierakstījuši,kad ar lielu kašķi atteicāmies no i zzi pakalpojumiem,kkādu asti,4 Latus gribēja piedzīt,ar soda procentiem. Piedzinēji vēstulē uzrakstīja,ka parāda summu jāmaksā viņiem,bet soda procentus uz pakalpojuma sniedzēju kontu. Sapratu,ka soda procentus piedzinēji nebija tiesīgi piedzīt. Vispār pakašķējāmies kārtīgi,kad piedraudēju lietu nodot PTAC,kā par nekvalitatīvu pakalpojumu vēl grib piedzīt soda naudas,atšuvās.

Atslēdzies Es456

« Atbilde #14 : 2015. gada 01. janvāris, 12:06:41 »
Partraucot atticibas ar Lattelekom, uzrakstiju vinjiem atklaataa tekstaa, ka njemot veeraa beediigo ieprieksheejo pieredzi un vinju reputaaciju, luudzu, lai man atsuuta apliecinaajumu, jebkaadaa vinjiem eertaa veidaa, ka esmu nokaartojusi savas saistiibas, maksaajumus un vinji no manis atshuvaas uz muzhu muuzhiem. Saakumaa vienkaarshi atrakstiijaas, beigas atsuutiija veestuli arii pa pastu, ka viens otra dziivee esam noiets etaps. Jaa, laiku tas prasiija.