Autors Tēma: Pīle cepta ar piedevām  (Lasīts 1976 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Pīle cepta ar piedevām
« : 2014. gada 28. decembris, 12:45:03 »
Pīle izķidāta
Sāls
Melnie pipari
Āboli Antonovka

Pīli kārtīgi ieberzē ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, arī no iekšpuses. Piepilda ar daivās sagrieztiem nomizotiem āboliem.
Ar zobu bakstāmajiem aizsprauž vai aizšuj pīlei dibenu un smuki pieloka klāt un piefiksē spārniņus un kājas, lai neapdeg. Sabaksta ar dakšu ādu lai labāk iztek liekie tauki, bet var arī nebakstīt, tāpat tek.
Cep 200 -180 grādos. No sākuma 200, aprauj, tad 180, apmēram 1,5 stundas.Laiku pa laikam aplaista.
Kad gatava, izvelk un apsedz ar alumīnija foliju uz 20 min, lai nogatavojas.

Piedevās labi iet klāt klasiski sautēti kāposti, bet vieglākā variantā skābie antonovkas, kas pīlei vēderā, marinēti āboli. Vārīti kartupeļi.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Emīlija

Re: Pīle cepta ar piedevām
« Atbilde #1 : 2014. gada 28. decembris, 16:00:38 »
pīli pirki kur?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #2 : 2014. gada 28. decembris, 16:40:43 »
Es nezinu, bet par 80% tā ir poļu saldētā pīle no Maximas. Oj, aizmirsu pateikt, ka saldēto pīli vajag LĒNI atlaidināt parastā leduskapī 24 st...

Vēl tikai rītdien pīlēm ir atlaide 33% RIMI. 1kg maksā 3.79 ar atlaidi. Nu 2kg pīļuks attiecīgi 7,60 ar atlaidi. Nu un gaļas tad sanāk, labi ja ap 1kg = pārējais ir tauki, āda un milzu karkass. Bet priekš svētkiem taisni labi - uzsvars uz kvalitāti, ne daudzumu!

Un vesela pīle, lai ar saldēta, man garšo labāk, kā atsevišķi uzcepināta krūtiņa , kur ir tikai tīra gaļa.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2014. gada 28. decembris, 17:19:23 »
Vot izvirPule gastronomiskā...  :smile:   Šitā par beigtu putnu ņirgāties. :D

Ar zobu bakstāmajiem aizsprauž vai aizšuj pīlei dibenu

Atslēdzies Danija

« Atbilde #4 : 2014. gada 28. decembris, 19:39:58 »
Man gadījās nopirkt traki pūkainu.Stundu epilēju ar pinceti, zobus sakodusi.Apēdām pa trijiem, ka nograbēja.Gaļa tiešām tikai uz krūtīm, drusku uz čiščelēm, pārējais tikai suņam :) Savu reizi var pamāžoties.Es cepu cepammaisā
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2014. gada 29. decembris, 11:25:35 »
Man arī bija pīle.
Rimčikā pa 5.99 gabalā (bija).

Aizdomīgi labi sanāca. Mīksta un garšīga. Kaulu tiešām daudz.
Gatavoju pa vienkāršo, ierīvēju sāls, pipars, timiāns, kādu stundu pūtās, tad liku cepenē uz stundu, grādu nav, varbūt kādi 180, tad aplaista ar apelsīnsulu+sojas mērce+medus. Vēl kādu pusstundu.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2014. gada 29. decembris, 11:32:57 »
Es laikam gan uz veselu pīli vairāk neparakstīšos - uz Ziemassvētkiem taisīju pirms gada. Biju pārsteigta, cik uz tā putna izmēru sanāk maz gaļas.

Zosi gan vēl kādreiz plānoju pamēģināt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2014. gada 29. decembris, 12:05:21 »
Imho zoss ir trekna un gaļa man negaršo.
Nez, kā tītars garšo?

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #8 : 2014. gada 29. decembris, 12:19:25 »
Zosij jābūt pareizi barotai pirms kaušanas, lai būtu foršs cepetis - uz svētkiem taisījām radinieku zosi, kas līdz pēdējam brīdim skraidījusi pa lauku, gaļas dikti maz.
Tītars ir visekonomiskākais no putniem, jo gaļas daudz un vienā piegājienā var izcept vakariņas lielai saimei. Garšo kā liela vista :) Respektīvi, gaļa blīvāka un drusku sarkanāka kā vistai. Manuprāt, tītars gan pirms cepšanas ir jāmarinē, jo citādi sanāk tāds paciets, lai cik ilgi un lēni ceptu.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #9 : 2014. gada 29. decembris, 18:18:26 »
 Mēs arī uz ZSV cepām pīli,PROMO bija saldēta,sanāca 8 eur gab.

Pildīju pēc 4 sezonu ieteikuma-ar apelsīniem,kanēļstandziņu ,ko tur vēl. Sanāca vakariņas 3iem.

Karkasu rūpīgi nomizoju-bļodiņa ar kripatām,taisu ķīniešu pīles zupu-nūdeles,pierīvē vārītu burkānu,soju,karoč-sanāk baaigi gardi.

Tagad domāju par tītaru. Bik pa vasaru apnicis grillējot-no šķiņķa sanāk labs šašliks.

Kādas tītaram idejas?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2014. gada 29. decembris, 19:03:42 »
Jā, zosi gribētu pamēģināt. Par tītaru man amerikāņi priekšstatu samaitājuši,bet varbūt nav tik traki.