Autors Tēma: Hungaricum. Ungārijas garša  (Lasīts 2156 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Hungaricum. Ungārijas garša
« : 2014. gada 29. decembris, 18:35:02 »
Cik saprotu no šī http://www.dec.lv/NewsLv.php?id=2253, darbojas nedaudz vairāk par gadu.
Facebook profils https://www.facebook.com/hungaricum

Tā kā neliela kafejnīca + veikaliņš. Pagrabā uz Skolas - Ģertrūdes stūra.

Ir ungāru vīni, taču nav lēti. Ir garšvielas paciņās, paprika burciņās (nopirku vienu aso smalcināto), pastas (piemēram Ķiploku, Ungāru) un vēl šis tas. Izskatījās, ka dominēja firmas Univer produkti.
Gribējās kāda Ungārijas garšās zinoša komentārus, kas tajā visā orientētos. Protams, var pamocīt pārdevēju, bet kaut kāds ieskats, no cilvēka, kurš ar šiem produktiem pazīstams personīgi ;) , pirms tam nenāktu par ļaunu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kuulaps

Re: Hungaricum. Ungārijas garša
« Atbilde #1 : 2014. gada 29. decembris, 18:44:41 »
Pati neesmu bijusi, bet vairāki Ungārijas garšas pārzinošie iet regulāri un pērkot visu pēc kārtas. Un vēl dodas svētceļojumos pēc zupas :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2014. gada 29. decembris, 18:47:07 »
Jā, gulašzupa bija piedāvājumā arī līdzņemšanai  :smile:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #3 : 2014. gada 29. decembris, 21:22:21 »
Gulašzupa pusdienporcijā ir laba! Laikam 2x esmu bijusi piektdienā tur. Jāatceras aiziet atkal janvāra/februāra aukstumā.

Ieteikums par šo vietu bija vecajā forumā.

Viņi arī Kalnciema ielas tirdziņos mēdz būt ar savu preci.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2014. gada 30. decembris, 15:02:22 »
linku uz FB neizlasīju, bet varu savu pieredzi pateikt - veikaliņš pieder latvietei un ungāram, ģimenei, ļoti jauki parunājāmies, izstāstīja par produktiem.
tās pastas, kas ir tūbiņās - tas ir klasisks ungāru produkts, ko ved 1) tūristi kā suvenīru, 2) esmu pārliecināta, ka arī viņi paši lieto, jo nopērkams arī lielveikalos milzīgā dažādībā, ne tikai suvenīru plačos:)
Gulašpastas ir asā un saldā, vari izvēlēties. Ķiploku pasta ir ļoti laba. Galīgi nepatika tā, kas ir "ķiploki plus garšvielas vistas gaļai".
Nopirku arī marinējumu spainīti - tāda vīru uzkoda. pamatggarša ir nevis etiķis, kā mūsu iecienītajās gurķu saldsāļajās marinādēs, bet paprikainums. Nu, vismaz es tā raksturotu.

Par tikšanu noprovēt zupu - pagaidām tikai sapņoju:)

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2014. gada 30. decembris, 15:59:04 »
Es jau viņus kādu laiku atpakaļ reklamēju. Regulāri pērku ķiploku pastu. Marinējums spainītī bija labs -ļoti sīki saēvelēti kāposti iepildīti gurķī, ķirbītī un tomātā -labais!
Vīni padārgi, neesmu pirkusi. Bet ir dievīgas šokolādes, un kafija arī laba

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2014. gada 30. decembris, 20:48:19 »
es izvēlējos to marinējumu, kur bija mazi arbūziņi:) Manējie nebija pildīti ar kāpostiem (es ilgi svārstījos, bet uzvarēja arbūziņu klātesamība:) ) , lai gan mēs nosmēāmies, ka žēļ par katru arbūzu, kurš neizaug liels, bet nonāk marinēumā:)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #7 : 2014. gada 30. decembris, 21:04:49 »
Ā, un tajās reizēs, kad ēdu zupu, deva klāt visādus marinētus sīpolus, olīvas un ko tik vēl ne. Nezinu, vai joprojām tā ir, bet bija dikten forši.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2015. gada 11. janvāris, 13:16:45 »
Atskaitos, ko esmu izmēģinājusi pa šo laiku:
1. Furmint vīnu (ap Eu 6,5) - sākumā škitā nu tā, bet iedzeroties aizgāja tīri labi;
2. Uz Jaungadu dzirkstošo Vincent Brut - tas par to cenu (3x Rīgas šampanietis) neiepatikās, pārāk izteikti skābs (brutam skābums, manuprāt, sausāks), trūka aromāta. Iespējams šim labāka būtu pussausā versija, kas arī bija pieejama;
3. Stipro papriku burciņā - ar pustējkaroti uz zupas šķīvi man siltumam pietiek liku likām; vienīgi nepatika, ka tur jau sāls klāt.
4. Ar skābiem kāpostiem pildītu saldo papriku - bija laba; varbūt nākamreiz pamēģināšu aso variantu;
5. Intereses dēļ paņēmu līdzi pusdienām pildīto papriku (Eu 2,5); gribēju izslavēto gulašzupu, bet labi, ka nebija, jo standarta līdzņemšanas zupas trauciņš ir ļoti švaks un nehermētisks - labi, ka bija ievietots papildus maisiņā, pa kuru mērcei bija vieta izplūst :P; bet pildītā paprika laba - porcijā 2 gab. + mērces pilns trauciņš; varbūt var iet ar savu taru.