Autors Tēma: ak , valodiņ, cik pacietīga esi !  (Lasīts 14458 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: ak , valodiņ, cik pacietīga esi !
« Atbilde #15 : 2015. gada 03. janvāris, 16:48:42 »
rakstīt -tas būtu par traku. Bet vienu dienu nedēļā varētu LABOT citu uzrakstīto. Es tīri labprāt pieņemtu, jo zinu, ka man locījumos
ir kļūdas

Mani padara niknu visādi ģermānismi, ko jaunie žurnālisti un pārējie rakstošie lieto -laikam  lai nolaistos līdz vulgārajām masām. Sarunu valodā var lietot ar ironijas piedevu, bet rakstītajā to nejūt.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2015. gada 03. janvāris, 16:49:37 »
P.s. Vārds "piedurkne" savu mūžu nodzīvojis. Mums tagad viss ir ar "īsām rociņām". Tīri vai baisi kļūst (nevis paliek!), kādi kropļi visapkārt :)
Bija man reiz šuvēja, dikti interesanta personība. Tās "rokas" un "piedurknes" uz mūžu iemācīja.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #17 : 2015. gada 03. janvāris, 17:00:31 »
Redz, tēmas nosaukumā vien cik lieku atstarpju :)

Bet vispār jau diemžēl arvien vairāk visādus brīnumus nākas lasīt gan grāmatās, gan presē, gan internetā. Kā gan tā nebūs, ja cilvēki aizvien mazāk paši raksta - ja skolas kontroldarbā atbilde ir nevis jāuzraksta, bet tikai jāpievelk ķeksītis pie pareizās atbildes no četrām dotajām... Kad tad vēl būtu jāmācās izteikties pareizā un saprotamā, ja ne skolā un studiju gados?

Pati jau arī nu galīgi nepretendēju uz pilnīgi pareizu rakstību, bet ceru, ka sanāk tomēr puslīdz normāli.

P.S. Ievērtēt, iepozēt, iebildēt...

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2015. gada 03. janvāris, 17:38:15 »
mani 31. tā "ievēlēšanās"sagrāva, tādu ieveidojumu nebiju iedzirdējusi

Atslēdzies Camma

« Atbilde #19 : 2015. gada 03. janvāris, 17:45:42 »
Par to sugu, kas sevi sauc lepnajā žurnalista vārdā, vispār runāt negribās. Tieši viņu dēļ neskatos NEKO TV un arī ziņu portālos neielūkojos. Derētu viņiem aizliet AIZ KAKLA kausētu svinu - pa pilienam par katru izperversēto vārdu - muca gan jau ka sanāktu!
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2015. gada 03. janvāris, 17:50:28 »
Camma - jāvelk kleitA. Viss, kas ir ar 'jādara', ir nominatīvā. Bet uzvilkt [ar nenoteiksmi] vajag kleitU.
Par pavēles un īstenības izteiksmi - te kļūdās 2/3 Latvijas. Aicinājums: nāciet un sēdieties! Bet fakta konstatācija - vēroju, kā jūs nākat un sēžaties.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #21 : 2015. gada 03. janvāris, 17:53:00 »
St.citu - ļoti ilgu laiku aizņem skaidrošanās ar pacientiem pa telefonu - labi ja 10 daļa var sakarīgi izstāstīt savu problēmu vai vajadzību. "man tā kā ģimenes ārsts tā kā ieteica tā kā kaut ko uztaisīt...". Ja tādā pašā garā arī atbild - "Jums tā kā vispirms it kā vajadzētu tā kā....", tad ir bļāvieni par ņirgāšanos.... Jautājums - kurš par kuru ņirgājas?
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #22 : 2015. gada 03. janvāris, 18:00:20 »
Tev man jāiedod (ko?, ko Tu man dosi?) naudU. Un uzcelšu es mājU. Un dzīvošu tur kopā ar SeškaķI. Un Seškaķim nopirkšu lielu bļodU. Bet vispiirms to bļodU man veikalā  jāsameklē. šitā.
Visus sakost!

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #23 : 2015. gada 03. janvāris, 18:29:00 »
Tev man jāiedod (ko?, ko Tu man dosi?) naudU. Un uzcelšu es mājU. Un dzīvošu tur kopā ar SeškaķI. Un Seškaķim nopirkšu lielu bļodU. Bet vispiirms to bļodU man veikalā  jāsameklē. šitā.
Man tomēr škiet, ka - Vispirms tā bļoda man veikalā jāsameklē... Tāpat kā - tev man jāiedod (kas?) nauda.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #24 : 2015. gada 03. janvāris, 18:40:06 »
tikai ko es ar savu dāņu klavieri  iesāktu ? ja drīkstu pačukstēt - tēma bija par valodu, kuru dzirdam tv, radio un lasām avīzēs , žurnālos un netā !

Atslēdzies Camma

« Atbilde #25 : 2015. gada 03. janvāris, 18:47:09 »
Tā bļoda man patīk (kas?- bļoda). Bet to bļodu (ko?) man vēl jasameklē.....
Visus sakost!

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #26 : 2015. gada 03. janvāris, 18:51:37 »
Nekādi nevaru atcerēties, kāds bija pamatojums, kāpēc jālieto šādi... Tāpēc arī iepriekš minēju, ka man šķiet...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #27 : 2015. gada 03. janvāris, 19:32:11 »
Nekādi nevaru atcerēties, kāds bija pamatojums, kāpēc jālieto šādi... Tāpēc arī iepriekš minēju, ka man šķiet...

Jēz, nu tak: Man patīk bļoda (kas). Jāsameklē bļoda (kas). Gribu nopirkt bļodu (ko).
Vajadzības izteiksmē - kas. Aiz darb.v. nenoteiksmē - ko.  Elementāri.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #28 : 2015. gada 03. janvāris, 19:50:14 »

Jēz, nu tak: Man patīk bļoda (kas). Jāsameklē bļoda (kas). Gribu nopirkt bļodu (ko).
Vajadzības izteiksmē - kas. Aiz darb.v. nenoteiksmē - ko.  Elementāri.

Tātad - Tā bļoda man veikalā jāsameklē vai Man veikalā vajag sameklēt to bļodu...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #29 : 2015. gada 03. janvāris, 20:24:16 »
Tieši tā!