Autors Tēma: vai jūs lasāt noteikumus?  (Lasīts 1865 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

vai jūs lasāt noteikumus?
« : 2015. gada 04. janvāris, 14:18:19 »
Jautājums!!! Jūs lasat noteikumus, kad ko iegādājaties, vai slēdzat līgumus, vai paļaujaties uz stāstīto un intuīciju..???

Cik biežu ir nācies uzkāpt uz grābekļa pārāk sīki burti, nelasīšu...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 21. februāris, 14:14:49 no Spārka »
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

viesmiiliigs

• Viesi
Pārlasu, ja ir ilglaicīgi pakalpojuma līgumi, sadaļu par pārtraukšanas noteikumiem, garntiju. Ja līzingi - izlasu pirmajā reizē, pēc tam neiespringstu, jo netaisos nemaksāt. Bet neviena līzinga summa man arī nav pārsniegusi 700eur vienā piegājienā. Ja ietu augstāk - pārlasītu, jo tur jau parādās iespēja prasīt rediģēšanu.

Atslēdzies itta

Labi, bet piem., apdrošināšana ..., Tele 2, Lattelekom utt...

Atslēdzies Es456

Kādā nozīmē domāts? Līzinga pirkums? Vai pakalpojums - Baltcoms, lattelekoms, RŪ, LG utt.?
Ja otra puse ir monopolists - izlasu, lai zinātu, kādus "priekus" var sagaidīt, bet piespiedu sadarbībai jāpiekrīt. Ja ir vismaz divi piegādātāji - izlasu abus, izvēlos mazāko ļaunumu. Lieliem pirkumiem - līzinga līgumi - izvēlos mazāko ļaunumu. Respektīvi, ja "otra puse" ir monstrs, tad meklēju mazāk monstrīgu. Sīkumiem - izlasu, laboju, nepiekrītu. Ir gadījies arī jau uzdrukātos standartlīgumos ar savu roku pierakstīt, ka nepiekrītu kādam punktam, jo tas neatbilst likumdošanai. Uzmanīgi skatos punktus, kā lauzt līgumu, un kas man par to būs. Jāsaka gan, ka darba pienākumos ietilpst atsekot līgumus (jurists neesmu), tāpēc pietātes nav

Atslēdzies itta

Runa iet par jebkādiem, jo saskaros ar to, ka cilvēki nelasa un tad prasa un ir šokā, ka tas, ko viņi safantazējuši nav atbilstoši tam, kam ir piekrituši... ui cik daudz esmu pa pēdējiem četriem gadiem sev jauna atklājusi un sapratusi cik reizēm šķērsi mēs domājam par daudzām lietām, kamēr neizlasam noteikumus - skaidrojumu...

Atslēdzies flyingcat

Taisnība ir, ka daudzi nelasa. Bet taisnība arī tas, ka, lielajiem kantoriem it sevišķi, ir tendence ierakstīt līgumos likumam neatbilstošas lietas. Starp citu, lasīju vienu jurista skaidrojumu, ka pēc kādas tur EK regulas, līgums, kurš ir standartveida un nav apspriests ar otru pusi, nevar skaitīties brīvprātīgi noslēgts.

Atslēdzies olgucis

Ar līgumiem... tas ir ārprāts! neko nevar paredzēt, kurš punkts tevi skars... esmu vairākas reizes iekūlusies.

Atslēdzies itta

Nav jau jāvar paredzēt trakākais, kas ir, ka cilvēki, pat neizlasa ko darīt, lai nesanāk pilnīgā tūtā un tad ir pikti...

Atslēdzies Es456

Droši vien, ka to "Brīvprātīgumu" var apstrīdēt. Bet monstrs pateiks - izlasīt varēja, neparakstīt varēja - tātad brīvprātīgi. Tekstā vārds "brīvprātīgi" minēts - parakstot, to akceptēja.

Atslēdzies reno

pēc tam neiespringstu, jo netaisos nemaksāt.  -es izlasīju -jo netaisos maksāt

Atslēdzies Trix

Izlasu visu, ieskaitot tipogrāfijas uzskaites numuru. Vispirms jau gana bieži redzēti līgumeļi, kur pirmajā lapā mani dati, pēdējā - Saulcerīte Kaziņa no iepriekšējā līgumslēdzēja līguma. Ja izskatās kaut mikronu aizdomīgi, prasu kopiju izpētīšanai pirms noslēgšanas. Mans kakls - gribu zināt, kādā cilpā bāžu. Ja klerkam kaut kas nepatīk, mierīgi paaicināšu augstāku menedžeri. [Godīgi gan jāsaka - šitā iekša man tikai ar gadiem ir uzblīdusi, jaunībā nokārtu snuķi trīcošām rokām parakstīju, ko iedeva, ja daudzmaz ofic. kantoris.]

Uz darba līguma (iedota pēdējā dienā, kad beidzas termiņš jauna līguma noslēgšanai, ar tekstu, ka tūlīt jāparaksta), esmu parakstījusies par saņemšanu plus datums, un gājusi lasīt. Pēc tam ar dižšefu ilgi diskutēju par līguma noteikumiem un dīvainajiem punktiem. Rezultātā man vienīgajai no mana līmeņa darbiniekiem bija līgums, pēc kura mani nevarēja izdrāzt par citu neizdarībām. No darba izmest nemēģināja, aiztinos pati pēc vairākiem gadiem.

Ar monopolistiem lieta draņķīgāka. Vienos vārtos un glumi tie līgumi, bet tā īsti piesieties nevar. Droši vien varētu, ja pa smalko izraktos caur visām ES regulām, bet mazie gariņi to nevar, lielajiem - pofig. Bezceris strīdēties, ja vien nav pāris lieku miljonu un krusttēvs jurists. Piemēram, Latvenergo - ievilks [cerams] tev elektrību - bet par tavu naudu, taču viss, par ko esi samaksājis, pieder Latvenergo. Kaifoju par šo - uzcel par savu naudu veikalu, lai vari maizi nopirkt, bet veikals pēc tam pieder maizniekam. Ja kaimiņš arī gribēs iepirkties, par sava vārda ierakstīšanu pircēju sarakstā un paklājuņa nolikšanu samaksās 2x tikpat, cik jau ir samaksājuši citi pircēji. Un neba nu tiem citiem no tā atlaides iedos - veikala turētājs savu kuponu par lieko vērtību nogriezīs...

Bet vispār apbrīnoju cilvēku glupumu un tupumu parakstīt jebko nelasot. Nav tak vairs 198x. gads, kad līgums bija brīnums no zilām debesīm, līdz šim redzēti tikai sīkcilvēkam neapstrīdami ofic. papīri.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies itta

Ir 3 varianti, pastāstiet, man nebūs aktuāli un tā pat viss ar maziem burtiem, man lūdzu mazāko ciparu (bieži sekas ir u - uhhh)

Atslēdzies Betons

Līgumus lasu, instrukcijas - selektīvi. Gadās arī strīdi par līgumiem

Atslēdzies Mao

Apdrošināšanu kādu laiku nelasīšu - esu plusā.
Nets/TV joka pēc, steidzos, pavaicāju, vai nekādi brīnumi nav. Un, kad attrauca - nē, pavaicāju, ko tik biezs? Un nolēmu izlasīt. Kā nu bez brīnumiem....

Atslēdzies Mao

Bet ir pieredze, kad SLIKTIE kļūdu bij ielaiduši, a es speciāli nepamanīju. Nu es to mantu vēl lietoju, a SLIKTIE vairs nav starp LV jur. personām.