Autors Tēma: vai jūs lasāt noteikumus?  (Lasīts 1850 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies itta

Pluss apdrošināšanā ir relatīvs gadījuma jautājums, kur sekundes simtdaļā viss var pārtapt mīnusā pie paviršas noteikuma un līguma izskatīšanas, tas no pieredzes...

Man Tele2 bija saitaisījis murgus līgumā ilgi gan nācās skaidrot, ka auni ir šie, bet paveicās, ka trāpīju uz jaunu darbinieku kurš tad nu beidzot visu nokārtoja, kā rezultātā vēl biju ieguvējos...

Ar bankām un kredītiem gan ir ļoti ļoti jāuzmanās jo tur var tā ietrīties, ka pēc tam ļoti ilgi būs modra acss...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Luīze

Es lasu visu. Un vēl bezkaunīgi prasu paskaidrot, ko viens vai otrs punkts nozīmē.
Reizēm formālos līgumos, kurus manis dēļ tāpat neviens nemainīs, piemēram, sūtot bērnu uz nometni, esmu pie atsevišķiem punktiem pierakstījusi, ka nepiekrītu.

Atslēdzies Emīlija

nu a ko jūs darāt ar tipveida līgumiem, kas izdrukāti tipogrāfiski, un tikai jūsu dati ierakstīti? liekat pārtaisīt? liekat klerkam, kurš ir tikai papīru pārbīdītājs, labot pa jūsuprātam?

Atslēdzies Nomade

Kredītlīgumus lasu no A līdz Z.
Preču pirkuma līgumos pārbaudu cenu, termiņus, savus datus. Par pārējo paļaujos uz pārdevēja/speciālista skaidroto, kam principā būtu jāsakrīt ar līgumā rakstīto.

Atslēdzies Nomade

nu a ko jūs darāt ar tipveida līgumiem, kas izdrukāti tipogrāfiski, un tikai jūsu dati ierakstīti? liekat pārtaisīt? liekat klerkam, kurš ir tikai papīru pārbīdītājs, labot pa jūsuprātam?
Es ne, bet man vīrs iekš jurisprudences jomas darbojas, un ir bijuši gadījumi, kad viņš sazinās ar attiecīgā kantora juridisko daļu, lai labotu līgumu. Tas gan prasa laiku, bet kārtībai jābūt.

Atslēdzies itta

Speciālists visu nevar paspēt apstāstīt. Priekš sevis esmu sapratusi vienu, ka katrai lietai kas man ir aktuāli vismaz vienreiz 100% jāizburas cauri, lai pēc tam ātri varētu pārskriet pāri salīdzināt un atrast āķis un nevēlamās nianses, bet tas viss jau ir 4 gadu pieredzes rezultāts lasot dažādus noteikumus, salīdzinot un skaidrojot, kaut arī neesmu juriste...

Patiesībā ir daudz nianšu, kuras nav iespējams mainīt, bet ir iespējams izvēlēties analogus ar vajadzīgo niansi vai mazāk sāpīgiem zemūdens akmeņiem...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Mao

Ar apdrošinātājiem uztais līgumu 10 gad apakaļ, kārtīgi izkarojies un tik seko līdz, lai nevien burtiņš pagarinot nepamainās un bonusus vai atlaides neaizmirst piespert ik gadu klāt - miera vējos. Galvenais neaizmirst, tikko kaut niecīgs gadījiens atgadās, savu naudiņu paņemt apakaļ. Vēl, labi būtu, ka kopā ar kaimiņiem arī visu māju izdodas apdrošināt. Nu tā kaut kā mēs te pa, gandrīzizmuldējos, dzīvojamies.