Autors Tēma: TOP seriāli 2013/14  (Lasīts 9119 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

TOP seriāli 2013/14
« : 2015. gada 08. janvāris, 16:20:53 »
Boss
House of cards
Suits
The newsroom
Sherlock
Broen

Ja kāds man pateiktu 5 gadi apakaļ, ka skatīšos seriālus, pie kam pa 4 sērijām paketē brīvā laikā - dabūtu pa ķobi. Secinājums - baigi labos sākuši taisīt, jo vecāks es nepalieku nu ne pa kam.

Atslēdzies true detective

Re: TOP seriāli 2013/14
« Atbilde #1 : 2015. gada 08. janvāris, 17:08:13 »
mana topā ir tie paši seriāli, kurus jau pieminēju citā topikā.

1. vietā viennozīmīgi True Detective, labākais, kas ir nācis no TV pēd.hmm..desmitgadē, 6min intensīvākais seriāla kadrs, kas filmēts bez montāžas vien ir vērts, lai  seriālu ierindotu 1.vietā.
2.Game of Thrones
3.Fargo
šis ir mans tops 3, pārējie arī ir topā, bet es nevaru tos sarindot kaut kādā patikšanas secībā

House of cards
Peaky Blinders
Vikings
The knick
Homeland
Broen
Sherlock
Modern Family

un tad jau dažādi miniseriāli Olive Kitteridge, Happy Valley, The missing...
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

ēvele

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 08. janvāris, 18:53:46 »
Ja būtu krieviskie nosaukumi, tad varētu iečekot, neskatos angliski.

« Atbilde #3 : 2015. gada 08. janvāris, 19:07:39 »
es nezinu krieviskos nosaukumus, jo skatos oriģ.valodā, pēc vajadzības subtitri, jo laika gaitā nonācu pie slēdziena, ka bieži teiktais pazūd tulkojumā. piemēram,  manis pieminētie True Detective vai Fargo ir jāskatās, jāklausās tikai oriģ., jo tur ir ļoti svarīgi, ko galv. varoņi runā. Tādus tekstus tikai oriģinālā jāklausās ar angļu subtitriem.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #4 : 2015. gada 08. janvāris, 19:58:18 »
True detective internetā var novilkt arī krieviski ieskaņotus un ne jau kkādu amatieru variantu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2015. gada 08. janvāris, 20:14:23 »
Ja būtu krieviskie nosaukumi, tad varētu iečekot, neskatos angliski.

Krievu saiti atpazīst angliskos nosaukumus. Še Tev viens makans "seasonvar.ru". VECAS MĪLESTĪBAS VĀRDĀ.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 08. janvāris, 20:21:26 »
paldies, tiešām nezināju, ka seasonvar atpazīst angliski!!  :thumbsup:

« Atbilde #7 : 2015. gada 09. janvāris, 00:32:49 »
True detective internetā var novilkt arī krieviski ieskaņotus un ne jau kkādu amatieru variantu.

iemetu aci seasonvar lapā, jā diezgan ok iztulkots True Detective, cik nu es tur paklausījos pirmās 15min no 1 sērijas,  bet manā skatījumā, nedzirdot aktiera īsto balsi, viņa intonāciju, emocijas balsī, arī pazūd diezgan daudz no jebkuras filmas vērtības, šajā gadījumā arī teksasieša akcents :)

« Atbilde #8 : 2015. gada 09. janvāris, 11:58:50 »
Manā topā ir Haven, Game of Thrones, tīri atslodzei Once Upon A Time, bet no tiem, ko rādīja Latvijas kanāli - The Killing un Vikings.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies alex

« Atbilde #9 : 2015. gada 09. janvāris, 12:10:45 »
es nezinu krieviskos nosaukumus, jo skatos oriģ.valodā, pēc vajadzības subtitri, jo laika gaitā nonācu pie slēdziena, ka bieži teiktais pazūd tulkojumā. piemēram,  manis pieminētie True Detective vai Fargo ir jāskatās, jāklausās tikai oriģ., jo tur ir ļoti svarīgi, ko galv. varoņi runā. Tādus tekstus tikai oriģinālā jāklausās ar angļu subtitriem.

Angļu subi? Pastāst, kā un kur tādus dabū? Es skatos ru-valodā, bet gribētos eng, taču nav man valoda tik laba, lai bez subiem saprastu :(

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #10 : 2015. gada 09. janvāris, 12:42:43 »
Kaut ko var dabūt http://ororo.tv
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2015. gada 09. janvāris, 15:33:39 »
Ugunsgreeks  :smoker:

« Atbilde #12 : 2015. gada 09. janvāris, 18:25:55 »
[quote author=alex link=topic=1282.msg19280#msg19280 date=1420798245
Angļu subi? Pastāst, kā un kur tādus dabū? Es skatos ru-valodā, bet gribētos eng, taču nav man valoda tik laba, lai bez subiem saprastu :(

māte google visu atrod, es ierakstu google filmas anglisko nosaukumu un english subtitles, izmet n-tās lapas, bieži vien kā pirmā ir http://www.opensubtitles.org/en/search, citreiz no http://www.tvsubtitles.net/ , ievelku, atveru filmu un uzlieku pa virsu ievilkos subtitrus. agrāk arī skatījos ar krievu titriem, bet vienu brīdi iesāku ar angļu un iepatikās, jo uzlabo anglu val.zināšanas, es bez subtitriem ar nespētu saklausīt visas nianses. ja kaut ko nesaprotu, un tas apgrūtina saprast teikuma jēgu, apstādinu filmu un ielūru vārdnīcā.

« Atbilde #13 : 2015. gada 09. janvāris, 18:49:16 »
off topiks no manas puses

klāt pie parastās vārdnīcas ir vērts ielādēt urban dictionary app, jo bieži to izmantoju, skatoties filmas, seriālus

Atslēdzies alex

« Atbilde #14 : 2015. gada 10. janvāris, 09:39:06 »
agrāk arī skatījos ar krievu titriem, bet vienu brīdi iesāku ar angļu un iepatikās, jo uzlabo anglu val.zināšanas, es bez subtitriem ar nespētu saklausīt visas nianses. ja kaut ko nesaprotu, un tas apgrūtina saprast teikuma jēgu, apstādinu filmu un ielūru vārdnīcā.

Ot man arī ir apmēram tāds pats plāns. Valoda kaut kā jālieto. Savādāk nav jēgas ik pa pāris gadiem iet uz kursiem, drudžaini mācīties un pēc tam 4reiz gadā parunāt un pārējā laikā aizmirst visu ko var aizmirst ;)