Autors Tēma: Sportiska aktivitāte pēc 40  (Lasīts 7223 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Sportiska aktivitāte pēc 40
« : 2015. gada 09. janvāris, 22:44:00 »
Kā domājat, kāda sportiska aktivitāte būtu piemērota pēc 40? Joga, nūjošana ? Vienk. pastaigas?  Ar ko lai sāk?  Backgrounda informācija - kādreiz nodarbojos ar vieglatlētiku, esmu visumā sportisks tips, bet precību, bērnu, pienākumu, nevaļas un slinkuma rezultātā esmu palaidusies nekā nedarīšanā. Rezultātā - augums kā tāds ir apmierinošs, bet gribētos muskuļu stingrumu, tvirtību, atgūt sportiskumu.

Atslēdzies Mangusts

Re: Sportiska aktivitāte pēc 40
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. janvāris, 22:48:41 »
Es skrienu reizi nedēļā 8-10 km. Vasarā vismaz divas reizes nedēļā. Prasītos arī šajā laikā biežāk, bet tā kā cenšos neskriet pa asfaltu un no pilsētas izraujos tikai nedēļas nogalē, nesanāk.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 09. janvāris, 22:49:21 »
Paskaties veselības fabrikas mājaslapā nodarbības, ko vada Ineta. Palasi aprakstus. Tur iet visdažādāko vecuma grupu pārstāves, arī pēc 40. Lieliska vispārējā noslogotība.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #3 : 2015. gada 09. janvāris, 23:01:08 »
Es skrienu reizi nedēļā 8-10 km. Vasarā vismaz divas reizes nedēļā.
Tas man sapnis. Pagaidām esmu laimīga noripot pa kalnu kādus 500 m un tad lēngaitā tos pašus 500 m augšup. Nja.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2015. gada 09. janvāris, 23:03:28 »
Neko forshaaku par peldeeshanu nevaru ieteikt

Atslēdzies Betons

« Atbilde #5 : 2015. gada 09. janvāris, 23:34:49 »
Ja biji vieglatlēte, atsāc skriešanu. Pakāpeniski. Pašai būs prieks par savu progresu. Sapērc vēl smukas sporta drēbītes, botiņas, i veči atskatīsies

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. janvāris, 05:25:21 »
nekad mūžā neesmu mācējusi skriet, kaut studiju gados skaitījos visai sportiska. man tās bija mocības. dur visās vietās, pēc kilometriem 3 liekas ka gals klāt. saņēmu padomus "tu nepareizi elpo" bet kā tad ir pareizi, neviens nepaskaidroja. kaifu ķert skrienot? kurā vietā...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. janvāris, 15:38:31 »
nekad mūžā neesmu mācējusi skriet, kaut studiju gados skaitījos visai sportiska. man tās bija mocības. dur visās vietās, pēc kilometriem 3 liekas ka gals klāt. saņēmu padomus "tu nepareizi elpo" bet kā tad ir pareizi, neviens nepaskaidroja. kaifu ķert skrienot? kurā vietā...

Iet runa par Nomadi, kas ir bijusi vieglatlēte. Viņa zin skriešanas kaifu (atceras). Protams, ja nekad neesi sportojis, to nekad arī nesapratīsi, jo līdz kaifam paiet vismaz pāris mēneši regulāras skriešanas. Līdz tam ir grūti.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. janvāris, 15:39:03 »
Vēl šajā laikā ir ļoti svarīgi pareizi vingrot. Var jau iet uz nezin kādām nodarbībām, bet ja gribas panākt ne tikai labu omu, bet arī maksimālo labumu, izstiepjot savilktās vietas, nostiprinot vajadzīgās citas utt., tad es iesaku, ka ir vērts iet vingrot pie fizioterapeita kādās mazās grupiņās vai individuāli, lai iemācītos sajust to, ko vajag just.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 10. janvāris, 16:09:03 »
1. skriešana ir laba lieta :) dienā vismaz 5-8 km jānoskrien (žēl ka nevaru skriet)
2. staigāt tad dienā 10 km vēlams pa mežu kur ir pauguri lai ir dažādas slodzes.
Rudenī ar sievu braucām pa Siguldu staigāt pirms tam izdomājām maršrutus un katru sestdienu svētdienu pa 15-18 km nostaigājām.
3. vasarā, pavasarī, rudenī var braukt ar riteni nu vismaz 20 km iesākumā, kad esu slinks dienā nobraukāju 30 km, bet tā ap 80-100 km dienā
4. ziemā var slēpot, ļoti laba slodze :)

p.s. visas jogas un nūjošanas ir figņa-vulgaris

ēvele

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 10. janvāris, 16:30:37 »
Nūjošana - ideāli, nepiekūsti, bet visus muskuļus izkustina.
Parastas pastaigas izkustēšanās vārdā.
Ūdens aerobika - neesi sasvīdusi, neviens neredz, ja tizla, ūdenī nevar neko sliktu organismam izdarīt , jo ūdens darbojas kā amortizators.
Tāds manā uztverē ir top pēc 40.

METAXA

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 10. janvāris, 16:33:33 »

Skriešana ir burvīga, ja viss ar locītavām kārtībā. Ja kāda vaina, var izrādīties par smagu, problēmas „izlīdīs” laukā. Es sāku skriet pirms 40, pāris gadus noskrēju, jau tiku pāri mokām un sāku gūt reālu baudījumu, bet tad ceļgals tā sāka sāpēt, ka kādā brīdī paiet vairs nevarēju.
Šau-u-usmīgi patīk staigāšana (kuras variācija būtu nūjošana), bet to tā regulāri var piekopt tikai, ja kaut cik brīvs režīms vai mežs pie mājām... Nu, es gan no ne-autobraucēja viedokļa, ja mašīna, tad varbūt reālāk.
Bet ja ofisa režīms un pilsēta, tad es ieteiktu vispārēju vingrošanu, kur tiek izvingrinātas visas muskuļu grupas. Pirms daudziem gadiem gāju "ārstnieciskās" vingrošanas grupā, bet tur galīgi nebija nekādi vārguļi, vecums svārstījās no 15-60, pasniedzēja – veca sporta vingrotāja, bija vnk fantastiski. Gan jau joprojām ir tādas grupas.
Un tam klāt kādu kardioslodzi. Ja ne skriešanu, tad kādu trenažieri – velo vai cross trainer (kā to latviski sauc?).

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 10. janvāris, 16:34:00 »
Nūjošana - ideāli, nepiekūsti, bet visus muskuļus izkustina.
Parastas pastaigas izkustēšanās vārdā.
Ūdens aerobika - neesi sasvīdusi, neviens neredz, ja tizla, ūdenī nevar neko sliktu organismam izdarīt , jo ūdens darbojas kā amortizators.
Tāds manā uztverē ir top pēc 40.
Tas tavs uzskaitijums ir nevis pēc 40, bet gan pēc 65.........

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2015. gada 10. janvāris, 16:34:19 »
Par uudens aerobiku nepiekrītu. Ar manu muguru nesadraudzeejaas, lai cik diivaini nebuutu.

Un starp citu, jaa - ritenjbraukshana. Koleegje tuvaak 50 kaa 40 vasaras saaka braukaaties, rezultaataa arii uz darbu brauc, ja nav paaraak auksts un slidens. Baigaa sajuusmaa.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #14 : 2015. gada 10. janvāris, 17:01:08 »
Par ritenjbraukshanu - varu piekrist - tas ir forshi. Un galvenais, ka vari tempu izveeleeties. Kameer  veel dziivoju Riigaa Imantaa, regulaari pa velocelinju liidz Juurmalai braukaajaam. Tagad gan vairs ne, jo muuspusee reljefs baiigi kalnains, to vairs nevaru pavilkt. No kalna uz leju jau forshi, bet atpakalj.... nea.
Uudensaeirobika gan ir mans shii briizha favoriits. Nepiekuustu, nesviistu, peec nodarbiibas ir sajuuta, ka paaris metrus virs zemes lidinies. Sapratu, ka tas ir mans. Un manaa grupaa ir dazhas kundziites visai nopietnaa vecumaa, kas nodarbiibas apmeklee regulaaraak, kaa jauaas. Bet piekriitu, ka ne visiem droshi vien der. Vienkaarshi vajag izmeegjinaat.