Autors Tēma: Sportiska aktivitāte pēc 40  (Lasīts 7228 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Sportiska aktivitāte pēc 40
« Atbilde #15 : 2015. gada 10. janvāris, 18:09:38 »
Pēc 40 var darīt visu to pašu, ko pirms 40, tikai jāsāk pakāpeniski un jāizvēlas atbilstoša slodze savam organismam.

Atslēdzies itta

« Atbilde #16 : 2015. gada 10. janvāris, 18:57:20 »
Man te uznāca rīta dullums... varbūt beidzot saņemties un no rītiem paskraidīt :)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #17 : 2015. gada 10. janvāris, 19:56:44 »
Man te uznāca rīta dullums... varbūt beidzot saņemties un no rītiem paskraidīt :)

Pa dubļiem un ledu skriesi? Labāk pagaidi pavasari.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #18 : 2015. gada 10. janvāris, 20:51:36 »
Jā, skriet man  patika un patīk, bet taisnība arī, ka pēc 40 kājas jāsāk saudzēt. Vai jāpērk ūber krutas botas, kas amortizē triecienus. Daktertante ieteica riteņbraukšanu vai skrituļošan6. Ūdenī gan nevaru ielīst... slapjš taču.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #19 : 2015. gada 10. janvāris, 21:29:51 »
Kam patiik skriet - ideaali, tikai jo vairaak gadu, jo vairaak laikam jaapiedomaa kur skriet - ne pa asfaltu, kaa arii jaaziedo labiem skrieshanas apaviem.
Man pashai - jauniibaa esmu dejojusi - 1,5 stundas zaalee ar visiem klasikas elementiem - plijee, demin plijee... u.t.t. Dir...sa putaas, bet patika. Esmu gaajusi uz visai intensiivu aeirobiku - arii patika. Bet skriet - neeeee.... no skolas laikiem absoluuta alergjija. Ceela meerkja vaardaa esmu vairaakas reizes meegjinaajusi, bet vairaak par nedeelju neiztureeju - riebj un viss. Un nu jau sen glaunaas Nike skrienambotas bomziishi novalkaajushi.
Uudens - tas jaa - ok, slapjsh, bet taapeec jau dvienji izgudroti. Saakumaa gaaju vienkaarshi peldeet - 40 minuutes baseinaa bez iipashaam pauzeem - leenaa garaa - turp, atpakalj. Peec tam sajuuta - supper!!! Tad palika garlaiciigi - sagribeejaas kompaaniju. Tad nu tagad fanoju par aquagimu. Jaasaka gan, ka no sirds censhos dariit visu, ko instruktore saka. Rezultaats manaams. Muskulji stingraaki, celuliits (kaut gan man tas naf iipasha probleema) paliek nemanaamaaks. Bet tas viss shtrunts - galvenais, ka gariigais peec tam maakonjos!!!
Ko es ar to penteri gribu pateikt - galvenais katram savu aktivitaati atrast un buus ok.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #20 : 2015. gada 10. janvāris, 21:42:24 »
Sākumā, lai skrietu arī vajadzēja piespiešanos, tagad skriešanu uztveru kā sava veida meditāciju, domu sakārtošanu.
Lai gan skrienu kopā ar vīru (viņš to arī sāka pirmais, es līdz tam tikai orientējos Magnētā), vienlaikus skrienam atsevišķi, jo viņam savs temps, man savs, lai skrietu reizē, abiem jāpielāgojas un, manuprāt, tad gan būtu mocīšanās nevis bauda no skriešanas.

Neskrienu uz ātrumu, lēnām tipinu. Temps tāds, ka nejūtos aizelsusies. Elpošana kaut kā pieslēdzās pati, neko nepiedomājot - man sanāk divi soļi ieelpa, divi izelpa, bet tas jau katram individuāli. Cik pareizi elpoju, nezinu. Kādreiz dzirdēju, ka vajag ieelpot caur degunu, izelpot caur muti; kāds cits nopietns amatieris mācīja, ka jāelpo gan caur muti, gan degunu. Man laikam vairāk sanāk caur muti.

Pēc savas pieredzes vērtēju, ka duršana nav elpošanas vaina, bet nepiemērots, pārāk liels skriešanas ātrums. Elpošana jau sanāk sekas.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #21 : 2015. gada 10. janvāris, 21:46:39 »
Lai gan vispār esmu ūdens cilvēks, peldēšana ziemā nepatīk, jo baseinā silts, pēc tam ārā no telpām auksts, bet man tieksme uz aukstumpumpām.  :cry:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #22 : 2015. gada 10. janvāris, 21:54:22 »
Pareizi, 2 soļi - ieelpa, 2 soļi - izelpa

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #23 : 2015. gada 10. janvāris, 22:28:16 »
Lai gan vispār esmu ūdens cilvēks, peldēšana ziemā nepatīk, jo baseinā silts, pēc tam ārā no telpām auksts, bet man tieksme uz aukstumpumpām.  :cry:
Man kaadreiz Riigaa, kad gaaju peldeet uz Kjiipsalas baseinu, bija rituaals - peec peldeeshanas vismaz minuutes 15-20 lejaa kafuuzii, kas vismaz.... gadus atpakalj pie ieejas bija, paseedeet un kaadu svaigi spiestu sulu leenaa garaa izdzert. Un viss Ok. Pat nenoskjaudiijos 20 graadu salaa ar sabtransportu uz Imantu braucot.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #24 : 2015. gada 11. janvāris, 12:02:15 »
Baseins būtu absolūti ideāla opcija...ja tikai ne tā ķīmija :( Pēc viena mēneša intensīvas baseina apmeklēšanas man pagāja kaut kur trīs mēneši, lai savestu atpakaļ kārtībā matus un ādu..un vēl, piedodiet, gļotādas vārīgās vietās arī bija cietušas :cry: Uz ko tādu vairāk neparakstos.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #25 : 2015. gada 11. janvāris, 12:42:44 »
Viena kolēģe skrituļo un slēpo, citas skrien magnētā.
Laikam jau kas kuram tuvāks sirdij.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #26 : 2015. gada 11. janvāris, 12:51:30 »
Kas tas ir - skriet magneetaa?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #27 : 2015. gada 11. janvāris, 12:53:42 »
Orienteeshanaas.

Atslēdzies Nomade