Autors Tēma: Nez cik reāli zinātniski pamatota ir telegonija  (Lasīts 5654 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Tille

Re: Nez cik reāli zinātniski pamatota ir telegonija
« Atbilde #15 : 2015. gada 05. aprīlis, 00:40:58 »
Tas nekas, ka es vecu tēmu izvilku? Vnk šonedēļ darbā sākām apspriest šito un, lai gan principā piekrītu un zinu, ka suņu audzētāju vidū telegonijas principi tiek ievēroti bez apspriešanas, šis tas skaidrai bildei pietrūka (un Sarunu Forums izleca guglē).
Tas, kas pietrūka, ir vienkāršais skaidrojums, kāpēc šķirnes dzīvniekiem tas ir fakts, bet cilvēkiem nē. Sākām domāt.
Nu lūk un mūsu teorija  ir, ka pie visa vainīga selekcija - tīršķirnes dzīvnieku pavairošana. Tā kā, lai iegūtu perfektus izstāžniekus, tiek pāroti tipiskākie šķirnes pārstāvji, kas neizslēdz inbrīdingu (tas, ka apzinīgie audzētāji brauc pēc kobeļa, lai nebūtu asinsradniecība, pa puspasauli, ir cits stāsts). Un tādā veidā DNS tiek novājināta un piepičkāta ar recesīvajiem gēniem.
Stiprākie un veselīgākie suņi mums ir kas? Pareizi, kranči, bezšķirnenieki. Savāc no vecākiem visu labāko.Tobiš dominantie gēni zeļ un plaukst. Tas, ka DNS bojājas (reparējas) nonstopā visādu apstākļu ietekmē, ir fakts. Nu un kāpēc tad lai nebūtu tā, ka tas stiprais kobelis, ticis klāt rūpīgi selekcionētajai sučkai ar pagalam nestabilo DNS un recesīvījiem gēniem genomā (ja es ap šito vietu sāku putroties, piedodiet) un HOPĀ! dominantie iebīdās recesīvo vietā (lai kā tas notiktu) un paliek uz mūžu (suņa).
Tāpat ar šķirnes zirgiem (tas piemērs ar zebrām) un baltajiem baložiem.
Visas šitās jezgas pamatā ir mērķtiecīga attiecīgās sugas tipiskāko pazīmju izskaušana, veidojot jaunas šķirnes. Jo smalkāka šķirne, jo lielākas iespējas bezšķirneniekam to sačakarēt.
Un ne jau vnm tā jānotiek, ir jābūt tiem apstākļiem, kas "palīdz" sačakarēt DNS.
Un jā - ir jābūt nenormālai apstākļu sakritībai, lai tā notiktu ar cilvēku. Nu varbūt, ja kādā n-to paaudžu blondo cilvēku salā uz laiciņu izsēdinātu tādus riktīgi veselīgus, atvainojos, melnos.

P.S. Un vispār, neņemiet vērā manu palagu. Vnk sagribējās redzēt, kā mūsu ar kolēģi muldēšana izskatās rakstītā veidā. :)
P.P.S. Ir varianti?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2015. gada 05. aprīlis, 10:19:31 »
Izklausās it kā sakarīgi.

Es gan neesmu ģenētiķis, bet joprojām tā īsti neiebraucu, kā no malas var izmainīt subjekta DNS. Man ir blondi mati, es varu čikāties ar diviem dučiem nēģeru, bet mani blondie mati no tā nekļūs čirkaini un melni. Tad jau ja man ir ģenētiski iedzimta slimība, papisīšos ar kādu veselo un slimība pazudīs?

Olšūnas ir noformējušās, sievietei piedzimstot. Kādā veidā jebkāda subjekta sperma tajās var izmainīt DNS, ja tā sperma to olšūnu ne acī nav redzējusi? Nav arī zināms, ka sperma kaut kur sievietes organismā varētu atrasties 10 gadus, sieviete šos 10 gadus sekso ar dažādiem partneriem, bet tā speciālā saglabājusies sperma apaugļo olšūnu tikai kopā ar citu spermas porciju, kas ieradusies 10 gadus vēlāk.

Principā teorija pārbaudāma elementāri - savāc bariņu sieviešu, kam ir izteiktas recesīvās pazīmes, pēc kalendārās metodes (sperma ir, grūtniecības nav) pāro ar dominanto pazīmju apsēstiem tēviņiem kādu pusgadu vai gadu - lai vairāk labuma savācas. Tad kādu pusgadu -gadu tur celibātā (lai skaidrs, ka nav stāvoklī no kāda no šiem). Pēc gada pāro ar tādiem pašiem recesīviem vīriešiem (visiem un visu visiem vecākiem ir pilna DNS analīze, lai ir skaidrs, ka konkrētā pazīme neizlien no pašu rodņas) un skatās, kas sanāks. Eksperimenta tīrībai, protams, tiek pierakstīts, kura ar kuru dominanto iepriekš ir apsēklota.

Tikai kaut ko tādu tikai Pu var atļauties, Hitlerts tā kā jau būtu zem zemes. Pārējos "cilvēktiesību aizstāvji" noraks par nehumāniem eksperimentiem ar cilvēkiem.

Bet baidos, ka tas ir tikai ērts aizbildinājums sānsoļiem pašu vai vecāku ģimenē.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Tille

« Atbilde #17 : 2015. gada 05. aprīlis, 10:58:49 »
Jā, Trix, tā figņa ar olšūnām arī mani joprojām mulsina. Bet tā kā esmu absolūta nulle gēnu inženērijā, mani var pārliecināt, ka kkas tur mainās gan. Var taču tā būt, ka spermai nemaz nav jāpaliek uz 10 gadiem, pietiek, ka TAJĀ brīdī dominantais vīrieša izstumj recesīvo sievietes un paliek ķēdītē uz pavisam.
Ir bezgalgrūti noticēt, ka ar culvēkiem ir tā pat, pārsvarā taču visi mēs esam jaukteņi.

Ar drozofilām eksperimentus veikt būtu īzī, bet par skādi jamās tak visas vienādas :D

Atslēdzies Tille

« Atbilde #18 : 2015. gada 05. aprīlis, 11:45:59 »
Ģenētiski iedzimtās slimības, man domāt, ir dominatais gēns. Ne jau velti taisa DNS analīzes, piemēram, krūts vēža slimniecēm. Nesanāks izveseļoties, paseksojot ar veselu smukulīti. A žaļ ....

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #19 : 2015. gada 05. aprīlis, 11:47:11 »
Tīri interesanti paliek,  kā tad tēviņa genofonds uzsūcas mātītēm? Tā, lai tas atsauktos uz pēcnācējiem,  un saglabātos arī pēc ilga laika,  pārojoties ar pavisam atšķirīga tipa tēviņu. Tiešām tas izklausās pēc izdomāta attaisnojuma gadījumiem, kad gadījumā sakara rezultātā trāpās nevienam no vecākiem nelīdzīgs pēcnācējs. Nu jā un arī pārskatāmā vēsturē atrodamiem vecvecākiem.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #20 : 2015. gada 05. aprīlis, 12:25:39 »
Ne jau viss genofonds, bet viens pats maziņš sūda gēniņš (varbūt pat divi), kas nosaka matu vai acu, vai ādas krāsu.  :murrr:
 DNS reparācija ir lieta, kam man nav pieticis laika, lai tā īsti iedziļinātos. Bet ja pastāv gēnu mutācija, tad ne jau tikai uz kancerogēniem, onkogēniem vai mutagēniem tas attiecas.

Un kā jau teicu, tā īsti neticu telegonijai cilvēku pasaulē, jo mēs taču esam bezšķirnes :D.

Kam pieder teiciens "Nevar iedomāties neiedomājamo"?

Atslēdzies imho

« Atbilde #21 : 2015. gada 05. aprīlis, 12:58:56 »
"horizontal DNA transfer" jau tiek diezgan apspriests

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #22 : 2015. gada 05. aprīlis, 14:00:34 »
Gadoties tā arī cilvēkiem. Turklāt, mainās gēni ne jau tam īpatnim, kurš pārojas, bet pēcnācējiem. Tā, ka no krūžu vēža izveseļoties varbūt arī nesanāks, bet nenodot to mantojumā- varētu mēģināt.

Lasīju kaut kur par to, ka DNS ir ne tikai fiziskā, bet arī lauka struktūra, noteikta veida elektromagnētiskās vibrācijas. Bija aprakstīts eksperiments, kurā vistas olu apstaroja ar vibrācijām, kuras bija analoģiskas pīles olas vibrācijai - izšķīlās cālis ar pleznām. Par to, ka piedzimst bērniņš, absolūti līdzīgs mīļotajam, kurš bijis pirms gadiem- ir dzirdēts arī no pazīstamiem cilvēkiem.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #23 : 2015. gada 05. aprīlis, 14:16:17 »
Gadoties tā arī cilvēkiem. Turklāt, mainās gēni ne jau tam īpatnim, kurš pārojas, bet pēcnācējiem.

Nu jā, lōģiski. Vai tā varētu būt, ka dzimumšūnu DNS ir visnestabilākā?

Par to, ka piedzimst bērniņš, absolūti līdzīgs mīļotajam, kurš bijis pirms gadiem- ir dzirdēts arī no pazīstamiem cilvēkiem.

Tiešām interesanti!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #24 : 2015. gada 05. aprīlis, 14:40:44 »
Anyway neredzu loģiku.
Lai kaut kā nomainītu DNS, nāktos vismaz klāt pieiet - ne? Vai tiešām var pa gabalu pabļaut olšūnai - ei, tu, nomaini šito AT sekvenci!
Olšūnu ir cik? Nemeklēšu, bet dažsimt tūkstoši, ja nejaucu.
Apaugļojas dažas (Arī 10 bērnu pret 400 000 ir "dažas"). Lai pirmā tēviņa pazīmes iedzimtu, jānojāj vai nu VISU olšūnu DNS, vai jātrāpa tai vienai izmainītajai - pirmkārt, izlīst uz apaugļošanos, otrkārt, apaugļoties. Salīdzinot ar šito loteriju, krievu rulete ir absolūti garantēts pasākums.

Par to, ka piedzimst bērniņš, absolūti līdzīgs mīļotajam, kurš bijis pirms gadiem- ir dzirdēts arī no pazīstamiem cilvēkiem.

Sievietēm kaut kā ir tendence pielasīt diezgan līdzīgus eksemplārus... :D

Tad pirmais vīrietis nojāj tavu DNS, atstājot ierakstu "te bija Vasja, pēcnācējiem būs brūnas acis".
A kas notiks, ja atnāks Jurka? Un atstās ierakstu "Te bija Jurka, sūds par acīm, bet pēcnācējiem būs arī šķībi zobi, alkoholisms un greizā pēda". Ne Vasjam, ne likumīgajam laulenim nav šķību zobu un greizās pēdas.
Tad kas - sīkam būs gan pirmā tēviņa ieraksts, gan visu pārējo? Tad jau brīvi dzīvojušām sievietēm bērni no vienām dominantajām pazīmēs sastāvēs? Pilnīgi atšķirīgi ij no pašas, ij no lauleņa?
Vai Vasja kā pirmais atstāj savu ierakstu un uzliek paroli - pārējiem ieraksts liegts? KĀDĀ VEIDĀ???

Es absolūti pieņemu un saprotu, ka eksistē enerģijas ārpus trulcilvēka sajūtām, bet spoki tavu DNS nemaitā, lai arī reizēm bīda mēbeles.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #25 : 2015. gada 05. aprīlis, 14:52:09 »
Tam varētu būt kāds sakars ar informācijas apmaiņu. Ūdens (u.c. ķermeņa šķidrumi), no kā sastāvam (cik tur bija? 70%?) kā informācijas nesējs man ar manu pilnīgi nezinātnisko domāšanu šķiet pilnīgi Ok.

Aber par katru nākamo vīrišķi man teoriju nav. Vienīgi, ka Jurkas plakanā pēda ir recesīvā pazīme.

Vispār jau visa mana muldēšana ir saistībā ar dzīvniekiem. Un tur jau vairs nākamie neskaitās, ja pirmšķirīgs ģenētiskais materiāls ir tūtā ...

P.S. Man galīgi nav sajēgas, kuras no pazīmēm ir recesīvās, kuras dominatās.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2015. gada 05. aprīlis, 14:59:08 »
Kā jau teicu, es neesmu ģenētiķis un šeit neiespringu uz noskaidrošanu, kas ir, kas nav dominantā pazīme. :D

Bet tas pirmais var nodot tikai savas dominantās pazīmes (ja tādas ir), bet ne tās, kuru viņam nav. Kas traucē pārējiem atstāt savas - tās, kuras nebija ne oriģinālam, ne pirmajam princim?
Labi, pieņemsim, ka gļotas arī ir ūdens un informāciju aiznes. Joprojām tas pats jautājums - kas traucē pārējiem aizsūtīt savu informāciju? Nesakalst tak tās olšūnas pēc pirmā seksa!

Atslēdzies Tille

« Atbilde #27 : 2015. gada 05. aprīlis, 15:03:47 »
Es nezinu ... bet tas nenozīmē, ka neturpināšu rakt :) , ja vien man kāds neieskaidros, ka viss tas ir pilnīgas muļķības.
Bet man kko ieskaidrot, ja vien es pati to negribu, ir ļoti grūti (diez, no kā man tas :D ?).

Ā, vo! Izdomāju! Tā nestabilā olšūna tikai sākumā ir nestabila, tb saprot, ka kkas nav lāgā un šitā hromosoma jāmet ārā. Un - vuaļa! - nāk princis ar savu absolūti nevainojami dominanto pazīmi. Tā gudriniece (tb olšūna) to stipro pazīmi savāc un kļūst tik stabila, ka pārējās pazīmes (vasjas un Jurkas) jamai nafig vairs nav vajadzīgas.
Nu kā?
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 05. aprīlis, 15:08:57 no Tille »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #28 : 2015. gada 05. aprīlis, 15:22:00 »
VISAS olšūnas defoltā ir nestabilas?
Khmmm... Kā nu bija ar to, ka die's radīja cilvēku pilnīgu? Īpaši ņemot vērā, ka beta versija [vīrietis] jau bija izstrādāta pirms sievietes?  :P

Un ja pirmais patrāpās ņerga un bālģīmis izvarotājs, kam nav nevienas dominantās pazīmes, salīdzinot ar sievietes DNS? Olšūnai vuaļā neiestājas un šī gaida nākamo? :D

Atslēdzies Tille

« Atbilde #29 : 2015. gada 05. aprīlis, 15:27:38 »
Nu gan jau ka ir arī pašpietiekamās olšūnas, kam viss ir čikiniekā jau defoltā :D