Autors Tēma: Boileris  (Lasīts 6623 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: Boileris
« Atbilde #15 : 2015. gada 13. janvāris, 13:49:15 »
Labāk pirms došanās prom iztecināt tukšu boileri :)
Tas no sērijas - datora problēmas gadījumā izveikt "format C", ja?  :computer:

Godīgi sakot, būtu mana teikšana, par tādiem kaitnieciskiem padomiem liktu izolatorā vai vispār banotu nafig. Cilvēks ne tāpēc padomu prasa, lai tādus "ieteikumus" saņemtu.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #16 : 2015. gada 13. janvāris, 16:05:24 »
Labāk pirms došanās prom iztecināt tukšu boileri :)
Tas no sērijas - datora problēmas gadījumā izveikt "format C", ja?  :computer:

Godīgi sakot, būtu mana teikšana, par tādiem kaitnieciskiem padomiem liktu izolatorā vai vispār banotu nafig. Cilvēks ne tāpēc padomu prasa, lai tādus "ieteikumus" saņemtu.

Tikai nesaki, ka nespēj filtrēt, kas ir joks, kas padoms.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2015. gada 13. janvāris, 16:18:41 »
Filtrēt var - par tēmu, kurā orientējies. Par tēmu, kurā ne bū ne bē, var arī nesajust "smalkā humora" klātbūtni, ja smaidiņa pielikšanai kādam rumpītis par cēlu.

Taisnība iepriekšējiem - izdarīt var jebkurš, kam ir mazliet spēka, sajēga un pāris stellatslēgu. 80 l esmu likusi pati. Baigi viegli nebija - uzcelt, noturēt un uzmudrīt uz stiprinājumiem, jo redzamība ir nulle, ja pats esi apakšā. :D Ir labā ziņa - nav jau ar visu ūdeni jāceļ. ;)
Pieņemu, ka savienojumi pēc gadiem var būt diezgan grūti atdabūjami.
Piekrītu par kvadrai par papildu krānu, par ievadkrāna aizgriešanu aizejot. Betonam taisnība par anoda maiņu - ne pārāk sarežģīti, bet boilera mūžu pagarina.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #18 : 2015. gada 13. janvāris, 16:32:02 »
Beidziet uzjautrināties, es patiešām katru dienu ar bailīti mājās eju ... :(

Kaut vēl kādu laiku izturētu ...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #19 : 2015. gada 13. janvāris, 16:42:53 »
baacien, neviens neuzjautrinās. Vnk, te nav variantu - vienā brīdī viss spruks vaļā un būs psc. Tāpēc nevis vilkt un gaidīt pastaro dienu un pludojošu māju, bet fiksi menedžēt jaunu. Kā jau augstāk minēja - ja nav rokas no pakaļas, pats to var izdarīt ar iespējamu palīdzību uzcelšanas posmā. Ja pareizi atceros, tad mums kā reiz tā bija. Ja tomēr no tās vietas vai slinkums - tad pērciet kādā santehnikas kantorī, kas piedāvā pakalpojumu - uzstādīšanu. Piem pat K-rauta kaut kam piedāvā savus meistarus.

Tāpat arī rekomendācijas nākotnei. Ja domā ilgi vilkt garumā, iesaku apsvērt tomēr Labvēļa priekšlikumu, piegriezt ieplūdi, atgriezt krānus un izlaist visu ūdeni ārā un sēdēt bez siltā ūdens, līdz nobriedīsi maiņai. Vismaz nebūs remonts sev un kaimiņiem jāveic, ja ne pirmais stāvs.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #20 : 2015. gada 13. janvāris, 16:48:09 »
Nu forši! Atkal kārotais izaicinājums! :clap:

Pff, es to rakstīju par augstāk minēto citātu ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2015. gada 13. janvāris, 16:56:32 »

Kaut vēl kādu laiku izturētu ...

Es kā slīcināta un slīcinājusi būtne lieki neriskētu. Izejot no mājas, ienākošo krānu ciet, nolaist spiedienu (atvērt uz mirkli karsto krānu) un tad nekas vairāk kā 2 piles vienas vietā neiemetīsies.
Bet jāmaina gan.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #22 : 2015. gada 13. janvāris, 19:24:17 »
Tas, ka jāmaina, tas ir neapšaubāmi, tāpēc jau te pajautāju - kā ;)

Taču "to do list" ir gana garš....  Numur viens tehniskā apskate, tad boileris ... :( Lai nomainītu - jānopērk .... :faint:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #23 : 2015. gada 13. janvāris, 20:16:11 »
InCredit Group un pirkums kļūst ātrāk pieejams  :phone:

Pajautāju par mūsu boileri - 94 litri, 2,5 cilvēku gimene, vertikālais, lika kungs pats. Jautāju kā būtu ar horizontālo - arī pats būtu kabinājis. Ja visi iet dušā pēc kārtas, tad vai nu ūdens nepietiek trauku mazgāšanai zem tekošas strūklas, vai arī man matu mazgāšanai :D Tā, ka rēķini, vai 100l boileris tiešām ir vajadzīgs un iespējams pietiktu arī ar mazāku.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #24 : 2015. gada 13. janvāris, 20:24:41 »
Par to litrāžu man mazākā sāpe, jo šobrīd bez šaubām meklēsim identisku izmēru.  It kā jau ikdienā nav daudz lietotāju, bet ... ja viens ir dušā, bet otrs ielej tejkannā ūdeni vai noskalo ūdeni podā, tad tas, kurš ir dušā tiek pie aukstas šalts .... Neatkarīgi no tā, ka pirmās divas darbības tiek izveiktas ar aukstu ūdeni .... :o
Nejauši veikti pētījumi - šis daudzums pietiek 2 vīriešiem un vienai dāmai ar gariem matiem .... Vai 2 garmatainām dāmām un 2 vīriešiem ... Lielāka slodze nav bijusi ... Ak, jā ... visi dušojušies atsevišķi ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #25 : 2015. gada 13. janvāris, 21:09:38 »
ja viens ir dušā, bet otrs ielej tejkannā ūdeni vai noskalo ūdeni podā, tad tas, kurš ir dušā tiek pie aukstas šalts .... Neatkarīgi no tā, ka pirmās divas darbības tiek izveiktas ar aukstu ūdeni .... :o

Normāla parādība. Pauris nestrādā, neizdomāšu, bet tam ar ūdens spiedienu kaut kāda sakarība (vispār jau man liekas, ir otrādi - kā auksto palaiž pa kreisi, t.i. podā, paliek karstāks dušā, jo zemākais patērētājs - pods - parauj ienākošo ūdeni pirmais). Iespējams, ar trubu pārplānošanu var risināt, bet diez vai kāds to darīs. Uzliec dušai krānu ar regulatoru - kaitinoši, ja jālieto dažādas temperatūras ūdens, bet mierīgāk mazgāties.

Par tilpumu IMHO nav jēgas diskutēt. Jo lielāks boileris, jo labāk saglabā siltumu.
Bet ar 80 l mums 2 pieaugušajiem nepietika. Ja nomazgājas abi, tad trauki stāv netīri. Plus 2 sīki sīči (īpaši periodā, kad neplānoti apķēzīties varēja jebkurā mirklī 5x dienā) - vispār bezceris. Ņemot vērā telpu specifiku, tagad ir 80 l un otrs 100l. Ir reizes, kad traukiem nepietiek. Izpeldina sīčus, nomazgājas paši, atvelkas dubļains kaķis, sīči izgāž sulu... Var jau, protams, saldēt rokas aukstā ūdenī, bet kaut kā nejūtu iedvesmu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #26 : 2015. gada 13. janvāris, 21:24:10 »
Kamēr visi savējie, varam iztikt bez regulatora. Mums rītos/ vakaros atskan - es eju dušiņā! Tas ir signāls, ka citi ūdeņi nav jāaiztiek, jo neesam kontrastdušu piekritēji ....
Taču ņemšu vērā šo info, ja nu kas reiz dzīvē mainās ...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #27 : 2015. gada 13. janvāris, 23:20:07 »
Labāk skatīties boileri tās pašas markas - identisku vecajam, lai derētu visi tie paši sienas stiprinājumi. Kad man vajadzēja, "savējo" atradu interneta veikalā par gluži pieņemamu cenu, kamēr santehnikas veikalos tirgojās citi - savādāki un dārgāki.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #28 : 2015. gada 14. janvāris, 08:35:07 »
Kamēr visi savējie, varam iztikt bez regulatora. Mums rītos/ vakaros atskan - es eju dušiņā! Tas ir signāls, ka citi ūdeņi nav jāaiztiek, jo neesam kontrastdušu piekritēji ....
Taču ņemšu vērā šo info, ja nu kas reiz dzīvē mainās ...
Krāns ar termoregulatoru nav brīnumlīdzeklis un tas nereaģē momentāni, ja notiek lielas spiediena izmaiņas. Vismaz piecas sekundes tam vajadzēs, lai stabilizētu plūsmas.

Atslēdzies alex

« Atbilde #29 : 2015. gada 14. janvāris, 10:10:31 »
piegriezt ieplūdi, atgriezt krānus un izlaist visu ūdeni ārā un sēdēt bez siltā ūdens, līdz nobriedīsi maiņai. Vismaz nebūs remonts sev un kaimiņiem jāveic, ja ne pirmais stāvs.

Ar tādu metodi neizdosies iztecināt boileri. Traucēs vakuums, savienoto trauku princips un vēl visāda fizika.