Autors Tēma: autoceļi  (Lasīts 2664 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

daddy

• Viesi
Re: autoceļi
« Atbilde #15 : 2015. gada 14. janvāris, 14:57:26 »
toreiz daudzi lika autiņus ziemas guļā - mazāk "nemākuļu" uz ielām. Riepas, kādas bija dabūtas, ar tādām brauca, bet ļoti uzmanīgi...
nu un milicija bija uzdevumu augstumos - ķēra un "drāza" visus pēc visiem noteikumu punktiem, nevis tikai par dzērumu un un ātrumu kā tagad.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #16 : 2015. gada 14. janvāris, 15:20:13 »
Padlaikos bija krietni mazāk automašīnu uz ceļiem, kas proporcionali mazināja iespējas ar kādu saskrieties. Àtrumi un jaudas arī citi.

Bet vēl kas..
Ņemot vērā mazo satiksmi, es pie stūres sāku sēdēt vēl tētim klēpī sēžot. Sāku saprast cik un kā jāgroza stūre, izprast un izjust trajektorijas. Pēc tam spilvens uz sēdekļa, lai redzētu pāri panelim un lūrot starp stūri un paneli, braucu pats. Protams, fāča blakus. Nedaudz vēlāk, kad varēju sākt skatīties virs stūres, ziemā bieži braucām uz tukšu lauku ceļu, kuram abās pusēs tikai pļavas, vienkārši braukāt pa apledojušu ceļu. Tētis šad tad blakus sēžot vai nu paraustīja stūri, uzsita pa bremzēm, lai radītu sānslīdi. Nu un tagad iztaisno...
Ne vienu vien reizi atrados pļavā un šad tad arī nācies meklēt taktoru.
Žigulim nekāda vaina. Ar šodienas auto izveicot lìdzīgas aktivitātes plastmasi aplūztu bez variantiem.Un tad tas jau kļūst padārgs pasākums.
Un šādi braukšanu apguvuši daudzi tā laika bērni. Sasniedzot 18, eksāmenu un braukšanas nokārtošana bija tikai formalitāte, jo apakšā bija reālas prasmes un pieredze. Arī tie, kuriem nebija auto, braukšanu sāka apgūt jau vsk, tehnikumā vai profenē.
Šodien ir tā ka pirmā pieredze ir autoskolā, kurā apgūst taisnvirziena kustību un nogriezties pa labi vai kreisi.
Nekādu čp treniņu.
Uz ceļa intensīvā satiksmē tiek palaists  bez jebkādas pieredzes.
Ar to es protams negribu teikt, ja tad bija labāk.
Autoskolām vajadzētu stingrāku programmu, kurā būtu kau neliela apmācība vai ieskaite negaidīta šķēršļa apbraukšanai, braukšanai pa slidenu utt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #17 : 2015. gada 14. janvāris, 15:26:47 »
toreiz daudzi lika autiņus ziemas guļā - mazāk "nemākuļu" uz ielām. Riepas, kādas bija dabūtas, ar tādām brauca, bet ļoti uzmanīgi...
nu un milicija bija uzdevumu augstumos - ķēra un "drāza" visus pēc visiem noteikumu punktiem, nevis tikai par dzērumu un un ātrumu kā tagad.
Bieži vien jau ir tā, ka nav pat īsti par ko drāzt - oficiālais atļautais ātrums nav pārkāpts, apdzīt nav aizliegts... Bet tas viss kopā ir attiecīgajai situācijai un ceļa apstākļiem neatbilstošs un bīstams. Un, ja ar poličiem var nepatrāpīties/atmuldēties/atpirkties, tad fizikas likumi ir nepielūdzami un soda uz pilnu klapi...
Es tiešām sliecos domāt, ka saprāta daudzums uz vienu cilvēces vienību ir samazinājies katastrofāli...

Atslēdzies Es456

« Atbilde #18 : 2015. gada 14. janvāris, 23:51:31 »
Pa vakardienu nobraucu ap 1200 km, shkersoju 4 valstis. Bija briesmigs riits Latvijaa. Es nesaprotu, kaadi procesi notiek to cilveeku galvaas, kas vakar agraa riita stundaa, kaut kur centaas skriet. Sirreaala sajuuta, kad tevi riskanti apdzen, un peec 500m tu redzi, ka tas autinjsh ritenjiem gaisaa meetaajas celja malaa. Diemzheel nekur turpmaakaa celjaa neredzeeju tik neizskaidrojamus manevrus, kaut arii celja apstaaklji bija daudz vienkaarsjaaki. Kur mees steidzamies?