Autors Tēma: Turpmāk mūs varēs atrast.  (Lasīts 2547 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies alex

Re: Turpmāk mūs varēs atrast.
« Atbilde #15 : 2015. gada 15. janvāris, 16:28:51 »
Varu jums paslepeni pačukstēt, ka koordinātes arī mēdz būt dažādas...

687329 6199826

55.9073490 26.9969721

Šīs ir visplašāk izplatītās. Abas attiecas uz vienu vietu. Atkarībā no navigatora iestatījumiem var mainīties kā pieraksts, tā vērtība. Lai precīzi
noteiktu vietu, jāzin ir kādi ir iestatījumi navigatoram. Neviens bots vai operators netiks galā, ja sāks nākt SMS ar mistiskiem cipariem.

Es domaju, ka aps izmanti triangulāciju no mobilo sakaru torņiem un nosaka telefona atrašanās vietu. Pirms kādiem gadiem to varēja izdarīt ar 10m precizitāti. To var izdarīt arī bez aps palīdzības, bet tad vajag papīru ar prokurora parakstu ;) Aps gan jau vajadzīgs, lai jūs tjipa pateiktu- jā, es neiebilstu, ka speciālie dienesti jebkurā brīdī var noteikt manu atrašanās vietu :)

Manā dzīvē ir situācija, kad es šādu iespēju ar prieku izmantošu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #16 : 2015. gada 15. janvāris, 16:29:06 »
par netu: LMT tak par valsts $ ir apsolījies līdz kuram tur gadam VISU LV pārklāt ar 4G, bet tas vēl nav ne tuvu šodien vai rīt, aber avarēt kkur var stipri drīzāk.

Man vēl labi zināmi lauki, kur visiem operatoriem mēdz pie lielāka negaisa/sniega mākoņa pazust viss pārklājums: GSM, GPRS, EDGE.. 3G prakstiski vsp nav redzēts... Pirmais, kas daudzmaz atjēdzas parasti ir GSM... tad kkāds švaks 2G internets mēdz uzrasties... Pietiek tik pabraukt dažus km no daudzmaz ievērojamiem ceļiem... Pat apdzīvotos un visādi citādi OK laukos Kurzemē, nevis kkādos galīgos Mazpisānos

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2015. gada 15. janvāris, 16:50:07 »
Varu jums paslepeni pačukstēt, ka koordinātes arī mēdz būt dažādas...

687329 6199826

55.9073490 26.9969721

Šīs ir visplašāk izplatītās. Abas attiecas uz vienu vietu. Atkarībā no navigatora iestatījumiem var mainīties kā pieraksts, tā vērtība. Lai precīzi
noteiktu vietu, jāzin ir kādi ir iestatījumi navigatoram. Neviens bots vai operators netiks galā, ja sāks nākt SMS ar mistiskiem cipariem.
Nav to sistēmu tik daudz. Vismaz populāro. Tavas otrās (garumu, platumu) uzreiz var padot kaut googlemaps APIm un vieta kartē gatava...
un UTM vai nu pārrēķināt vai citam APIm... Un no formāta diezgan labi var noteikt, kura sistēma.
Bet ar šīm pašām 2 populārākajām pārklās vairumu LV klientu.
Turklāt LV nav liela - iespējamās koordinātas (lai vispār būtu LV robežās) ir stipri ierobežotas skaitļos...

Nu nez to triangulāciju - 10m ...Rīgā OK, bet pāķos, kur tuvākie 3 torņi katrs ~10km no vietas...

Un jā, ja kko darītu ar nodomu un vajadzētu labu alibi, vel bez ģimenes liecībām, ka visu to laiku biju mājās, atstātu tur arī savu tel, planšetes u.t.t. un pierādiet, ja varat, ka nebiju mājās :P

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2015. gada 15. janvāris, 16:56:48 »
Jau tagad ir kuriozi ar mūsu dienestiem pārāk glaunām izsekošanas metodēm :D Tak urbānā leģenda par clv, kam nospēra smartphone... šis izseko ar GPS (find my iphone vai ko līdzīgu) līdz konkrētam punktam un sauc policiju būdams pilnā pārliecībā, ka tūlīt atbrausk un atdabūs... Skuju.... punkts kartē ta vrb ir īstais, bet, redziet, uz tā punkta kartē stāvu daudz... neies tak policija pie kādu 4-10 dzīvokļu durvīm zvanīt :D A, kāpēc ne?
Vai kaut pagaidīt,līdz tas izsekojamais punkts iznāks ārā... Bet kur tad nu stundām sēdēt pie daudzstāvenes dēļ kkāda nozagta telefona...

Atslēdzies Mina

« Atbilde #19 : 2015. gada 15. janvāris, 17:04:35 »

Kā kurš. Zinu ~70... nevar iemācīt no dumphone sms nosūtit. Cik reizes rādīts... nekā. Augstākais sasniegums šajā zinātnē: ja sa'ņemu tukšu sms no minētās personas un bija runāts, kad nonāks galā, lai paziņo, ka viss ok, tad ir galā un ir ok :)
Ja nopirktu smartu, vēl lamas par tādu prezentu dabūtu...

Tā ka laikam clv vecums ne tikai no gadu skaita atkarīgs ;)

Tas nu gan. No otras puses - dumjam būt neaizliegsi. Tāpat kā nebūt draugos ar tehniku. Vieni, jebkurā vecumā būdami, pieņem jaunievedumus bez liekas ņemšanās un lieto bez stresa. Reku, nesen lasīju interviju ar aktieri Jāni Kubili (šogad svin 92), kurš stāstīja, kā mazbērni šamo ar planšeti apbruņojuši un kā šamais sev atklājis interneta iespējas. Citi, kā mans 50-gadīgais kolēģis, neparko nav pierunājami to pašu dumjtālruni apgūt.
Patiesība dara brīvu.

Atslēdzies alex

« Atbilde #20 : 2015. gada 15. janvāris, 17:12:46 »

UTM vai nu pārrēķināt vai citam APIm... Un no formāta diezgan labi var noteikt, kura sistēma.

Prieks, ka vēl kāds zin tik sarežģītus vārdus kā universālais transversais merkators :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #21 : 2015. gada 15. janvāris, 17:51:20 »
Es zinu vēl vienu vardu - abjebators.
Šepat 30 km no Rīgas kāpju jumtā, ja vajag piezvanīt. Neviens no trim 2 km attālumā esošajiem torņiem nestrādā. Ja ir paveicies ātros sazvanīt, šamie atbrauc līdz ceļa galam un paziņo -"atlikušos 400 metrus vājnieku NESIET paši!". Neloloju nekādas ilūzijas par sakaru vai NMP darba uzlabošanos tuvākajos 50 gados. Vismaz pēdējos 30-mit nekas nav mainījies.
Visus sakost!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #22 : 2015. gada 15. janvāris, 23:25:59 »
A man mājās nav zona. Rīgā. Ja ko vajag, sūta man ziņu wacapā. LMT. Visu laiku sola, ka uzlabos signālu, bet pusgada laikā vēl nav. Man esot jāiegādājas kāds vecais nokia. :D
Labākais operatots, ņirdzu. Kādi vēl mazpisāni.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #23 : 2015. gada 16. janvāris, 00:19:33 »
pārsimts metrus no LMT galvenās ēkas, vienā no biroju ēkas augšējiem stāviem nav LMT zonas. i likti signāla pastiprinātāji, paši LMT pārstāvji nākuši testēt.. Un vislielākās problēmas iphoniem.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #24 : 2015. gada 17. janvāris, 12:20:02 »