Autors Tēma: Rīgas politika.  (Lasīts 24193 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: Rīgas politika.
« Atbilde #15 : 2015. gada 16. janvāris, 15:08:51 »
Sodu bezbiļetniekiem jau izdomājuši - no 5 uz 20 eiro. Bet mēnešbiļešu cenas gan vēl ne. Joka pēc pazvanīju uz RS.

Man tomēr liekas , ka Rīgā , kā mazā pilsētā vajadzētu tikai laika biļetes - brauc kaut ar 10 transportiem, bet 1 stunda maksā tik un tik. 24 st - tik un tik.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #16 : 2015. gada 16. janvāris, 15:16:54 »
hmm... man uz mājās ar sabiedrisko jābrauc ar 2 transportiem. Pirmais no darba iet nepilnas 30min, otrs gandrīz precīzas 40minūtes. kopā sanāk 1h10minūtes, bet pa vidu ir laika posms, kurā man jāpāriet no viena uz otru (10min ~). Pr cik ilgu laiku man būtu jāmaksā?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #17 : 2015. gada 16. janvāris, 15:31:17 »
Piafa, es teiktu, ka par stundu. Nu tipa tu nopīkstini otro (trešo, ceturto)braucienu, kaut vai 59.minūtē no pirmās pīkstināšanas un tālāk vizinies cik nu maršruts garš (5 vai 55 minūtes).

Atslēdzies alex

« Atbilde #18 : 2015. gada 16. janvāris, 15:34:51 »
hmm... man uz mājās ar sabiedrisko jābrauc ar 2 transportiem. Pirmais no darba iet nepilnas 30min, otrs gandrīz precīzas 40minūtes. kopā sanāk 1h10minūtes, bet pa vidu ir laika posms, kurā man jāpāriet no viena uz otru (10min ~). Pr cik ilgu laiku man būtu jāmaksā?

Ar auto iznāks lētāk... Ja vēl auto brauc ar gāzi, tad pavisam noteikti...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #19 : 2015. gada 16. janvāris, 15:37:40 »
Braucot ar auto, man nav jābrauc līdz centram un tiek nogriezts pamatīgs gabals kopumā, līdz ar to ietaupījums jau tur sāk parādīties  ;)

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #20 : 2015. gada 16. janvāris, 15:40:10 »
amortizācija? auto cena? tehniskie izdevumi? miegainie rīti?
P.S. Sabiedriskais kaitina, ar auto nebraucu...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2015. gada 16. janvāris, 15:40:40 »
tviteris jau joko:
- Vai šodien brauksim ar tavu Porshe?
- Nē, šodien būsim biezie - brauksim ar sabiedrisko transportu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #22 : 2015. gada 16. janvāris, 15:44:51 »
Nu nezinu - Prāgā, Berlīnē, Varšavā, Budapeštā - pilsētās ar daudz lielāku maksātspēju, mierīgi cipars ap 1 EURO grozās.
labrīt!!! ar 1,60€ tu drīksti nobraukt tikai 3 pieturas
parīzē 1,3 EUR 90(ja pareizi atceros) min. Jā, ja pērc pa vienai tad 1,7EUR, bet iedzīvotājs taj var nopirkt 10 biļešu paciņu

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #23 : 2015. gada 16. janvāris, 15:45:25 »
amortizācija? auto cena? tehniskie izdevumi? miegainie rīti?
P.S. Sabiedriskais kaitina, ar auto nebraucu...
a miegainie rīti pričom?

Morālais ieguvums - Tu brrauc kur un kā gribi, tev blakus nesēž smaržām pārlējies babulis vai ome, kas dodas reņģu medībās, ietaupās laiks (līdz ar to var izbraukt nevis 1.5h pirms darba sākuma, bet 30min).

Atslēdzies alex

« Atbilde #24 : 2015. gada 16. janvāris, 15:47:38 »
Es varētu piekrist maksāt tos 1,15, ja vairāk NEVIENAM sabtransam galapunkts nebūs centrā, bet visi ies no vienas pilsētas malu uz otru. Kā piemēram 3 autobuss un 21 autobuss.

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2015. gada 16. janvāris, 15:53:58 »

Tas bardaks ar Rīgas Satiksmi ir neiedomājams, bet šitais arī iespārda: [/size]Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas prezidents Pēteris Salkazanovs domā, ka "[/size]iedzīvotāji neizvēlēsies personīgos auto sabiedriskā transporta vietā, jo sabiedriskā transporta izmantošana tik un tā ir lētāka[/size]." :wtf:  cik daudziem vispār ir izvēle - braukt ar savu auto vai sabtransu  :angry:

Kārtējo reizi pārmetu krustu, ka man ir iespēja strādāt no mājām  :coffee:
:D :D :D Tiešām??? Par Salkazanova d***šanu vsp nav ko teikt...
MAn jau tagad braukšana ar auto izmaksā apmēram tikpat, jo katrā virzienā vajadzīgi vismaz 2 sabtransi - ar 1nevar. Par laika ietaupījumu un iespēju apbraukt sastrēgumus pat vsp nav jēgas sākt...

Nesens precedents. Māmuķis jāved uz bērēm no dziļas pārdaugavas uz Meža kapiem. Tas jau 2h pierms bērēm stāv pilnā ekipējumā ar puķēm rokās pie durvīm un dzenā... Tak vismaz pusotru h vajadzēšot ceļā, jo ar sabiedrisko parasti esot 2h.... :) Bija zināms kārdinājums par kurbulēšanu tiešām aizvest tur stundu par agru... Neko. izbraucām 45min pirms bērēm - nokavēt nebūtu smuki un ja nu kāds korķītis gadās, reāli aizbraucām pa 25min(nesastrēgumstundā).... Atgādinu... clv ar "bezmaksas" sabiedrisko brauc 2h... Man ar to pietiek, lai savu laiku tā netērētu.
Un sabiedrība sabtransā arī nevilina :P

Atslēdzies tex

« Atbilde #26 : 2015. gada 16. janvāris, 17:18:31 »
n
mieriniet sevi ar domu, ka citur oiropā sab.trans ir kudī dārgāks.
Ne visur. Skat, to pašu Tallinu
ok ... uz otru pusi jāskatās

Otrā pusē aldziņas savādākas. Ja būs aldziņa tajā līmenī, tad ar to pusi arī salīdzināsim.
vo, vo, kad man aldziņa būs kā vidējam parīzietim, tad manis pēc, lai tas sabtranss maksā 1,3-1,7 EUR :D

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #27 : 2015. gada 16. janvāris, 18:12:40 »
n
mieriniet sevi ar domu, ka citur oiropā sab.trans ir kudī dārgāks.
Ne visur. Skat, to pašu Tallinu
Bet Tallinas viesiem viens brauciens - 1.50 euro...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #28 : 2015. gada 16. janvāris, 18:36:22 »
Manuprāt šāds cenu paaugstinājums ir ļoti netaisnīgs , jo cena būtiski paaugstinās tikai vienai cilvēku grupai -cilvēkiem ar nelieliem/vidējiem ienākumiem, kas ar sabtransp. brauc uz darbu.
Ja braucu ar mašīnu, vai piederu pie kādas atlaižu grupas, vai esmu pilsētas viesis, atbraucis uz teātri reizi mēnesī , tas mani tik ļoti neietekmē.

Kāpēc atlaides nevar apšņāpt tā pamatīgāk, tas ir elektorāts, vai kā?

Atslēdzies tex

« Atbilde #29 : 2015. gada 16. janvāris, 18:50:59 »
Kāpēc atlaides nevar apšņāpt tā pamatīgāk, tas ir elektorāts, vai kā?

protams, ka penši ir lielākais aktīvais elektorāts :D