Autors Tēma: Rīgas politika.  (Lasīts 24080 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: Rīgas politika.
« Atbilde #45 : 2015. gada 17. janvāris, 11:18:08 »
Tex, par velo. Nav visi tik sportiski un veikli,vai jauni/veci, lai brauktu ar velo. Un lietū nav patīkami. Un pamēģini pa nenotīrītajām ietvēm/veloceliņiem  tagad. Bet darbs ir arī lietainajās dienās, ziemā, darbs ir arī nesportiskiem,resniem,veciem cilvēkiem. Velo arī naski zog.

Nevarat atļauties sabiedrisko? Brauciet ar auto (velo, ejiet kājām)! Tas atgādina - "Viņiem nav maizes, ko ēst? Nu lai tad viņi ēd kūkas!"

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #46 : 2015. gada 17. janvāris, 11:26:57 »
Es esmu par velo un kad dzīvoju Rīgā, tad tā nebija problēma, bet ja man tagad jāminās 16 km pa šoseju, kas ir fūru apsēsta ... , kur nav neviena maliņa atstāta velobraucējiem ...Nu nē :(

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #47 : 2015. gada 17. janvāris, 11:33:51 »
Nu kāds tur velo. Velo ir izklaide pakaļas pavizināšanai nevis nopietni ņemams transporta līdzeklis. Ne ar to pieklājīgās drēbēs braukt, ne kādu bagāžu līdzi vest, ne kkur normāli atstāt. Un Rīgas satiksmē ar to pārvietoties ir visai ekstrēms un bīstams pasākums. Katrreiz ar šausmām noskatos, kā tie ciskudrillisti sijājas starp mašīnām kā galu meklēdami.
Nē, es jau mēdzu kādreiz pabraukāt. Reizēm. Kad nav prasību pret apģērbu/izskatu. Kad pietiek ar vienu somu. Kad zinu, ka braukšu turp/atpakaļ līdz punktam B, kur pieslēgšu to slēgtā pagalmā. Pa puslīdz drošu maršrutu, kur nav baigā satiksme.  Un, piedodiet, bet tas ir stipri sezonāls pasākums - pa sniega šļuru brauc tikai dubļaini velokurjeri. Un es braucu tikai izpriecai ne darbam. Jo darbs man prasa visu to, kas ar ar ciskudrilli nav savienojams.
Viss ir labs savā vietā. Savs pielietojums velo, savs auto, un vienu ar otru diez kā neaizvietosi.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #48 : 2015. gada 17. janvāris, 12:05:37 »
15 km ar velo un darbā ierodies forši iesvīdis  :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #49 : 2015. gada 17. janvāris, 12:15:43 »
Par to iesvīšanu štrunts. Man darbā ir duša, ir arī kur pieslēgt velo (slēgta sēta, ir arī novērošanas kameras) ....  Bet vot tie 16 km pa bīstamu šoseju baisi nepatīk :( kad jau tiek līdz Rīgai, tad štunts, tad kaut kādi 10 vairs tikai jānobrauc, bet vismaz pa mazāk bīstamām vietām...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #50 : 2015. gada 17. janvāris, 12:19:33 »
15 km ar velo un darbā ierodies forši iesvīdis  :)

Un vakarā pēc darba paņem 1 bērnu no skolas (pirmās klases nedrīkst vieni vazāties), 2 no bērnudārza, iebrauc veikalā, iznāc ar pāris maisiem pārtikas un bloku tualetes papīra. Un, ja atrodi savu veļļuku nenospertu, tad ar to visu tiec ziemā no Juglas tiec līdz Bolderājai.

Par velo var smalki fantazēt, iedomājoties Parīzes ielas, vientuļu beibi platmalē plīvojošos svārkos... Skaisti! Bet ne dzīves realitātē, kad tas auto bieži ir pārvietojamās mājas statusā, ar ko katru dienu vadāt ģimeni un sagādāt izdzīvošanai nepieciešamo.
Pazīstu vienu džeku, kas lepni postulēja, ka mašīnas viņam nebūšot, nafig vajag, velo taču esot super, - nu visi jau zināmie argumenti... Dažus gadus pēc kāzām brauca ar svaigiegūtām tiesībām, svaigpirktu mašīnu un vadāja bērnus...
Dzīve to ideālismu aplauza ātri.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #51 : 2015. gada 17. janvāris, 12:19:53 »
Vispār draņķīgi... Nopriecājos, ka man darbs centrā, nav papildus ceļam uz Rīgu vēl arī Rīgas sabtransports jāizmanto. Kur auto atstāt gan nav, bet braucienu uz Rīgu parasti izmantoju miegam. Dzīvotu es Rīgā, brauktu normālos apstākļos ar velo uz darbu - manuprāt, pilnīgi normāls transporta līdzeklis. Nav jau jābrauc kā sacensībās, lai galapunktā ierastos slapjš nosvīdis! Cits jautājums par infrastruktūru, puslīdz drošu velo atstāšanu utt.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #52 : 2015. gada 17. janvāris, 12:22:09 »
Abet varbūt nevajag vispārināt un "nolikt” velo kā transporta līdzekli? Katrs izmanto to, kas viņam tajā brīdī ir ērtāks/pieejamāks/izdevīgāks.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #53 : 2015. gada 17. janvāris, 12:26:37 »
Pilsētas mākslinieciski/romantiski noskaņotais iedzīvotājs, kam maršrutu robežas reti kad iziet ārpus centra, noteikti var pārvietoties tikai ar velo. Pārējiem... pārējiem jāiztiek ar to, kas ir - auto, sabiedriskais :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #54 : 2015. gada 17. janvāris, 12:37:15 »
Jā, fiasko, vispārināt nevajag. Tāpat kā vispārināt un mēģināt uzbāzt uz velo arī 90gadīgu tantīti, kas jāaizved līdz slimnīcai.
Tie, kas ir gribējuši un varējuši, jau braukā ar velosipēdiem. Tikai nav viņu pārāk daudz. Un nebūs.

Protams, kravas un bērnu jautājumu atrisinātu rikšas.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #55 : 2015. gada 17. janvāris, 12:43:57 »
Kāpēc Tev, Trix, radies priekšstats, ka te kāds kādu grib uzsēdināt uz velo? Cilvēki emocionāli uztvēra straujo cenu kāpumu un izsaka dažādas versijas, kas (droši vien, ka pašiem) var kalpot kā alternatīva.
Neuztver tik sāpīgi lietas, kuras Tev nav piemērotas ...
Man piemēram patīk visas versijas:
a) braukt tikai ar auto;
b) braukt ar vilcienu uz centru un tad špacierēt ar kājām;
c) braukt ar velo;
d) iegādāt mēnešbiļeti;
e) neuztvert to, kā katastrofu un to reto reizi, kad man vajag RS pakalpojumus, samaksāt tās noteikto maksu

Gan jau ir vēl kādas idejas, kas kādam radīsies ;)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #56 : 2015. gada 17. janvāris, 12:44:50 »
P.S. 90 gadīgu tantīti nevajadzētu vest uz slimnīcu arī ar trolejbusu ...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #57 : 2015. gada 17. janvāris, 12:50:38 »
bācien, šis tad būtu kas?

Tiem, kas te vaimanā, ka auto nevar uzturēt un Ausainis tur važās... kkādu velo nopirkt un uzturēt var jebkurš strādājošais. REiropā uz velo nx redzēti ļautiņi ancukos, špiļkās utt :D
Pie mūsu samērā mazajiem attālumiem (Rīga vsp nav neko liela) velo ir ļooti pat piemērots, īpaši, ja globālās sasilšanas rezultātā drīzumā ziemu nebūs vispār...

Medicīnas pakalpojumu tēmu šeit neizvērsīšu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #58 : 2015. gada 17. janvāris, 13:13:16 »
Neredzu, ka ar varu kāds kādu piespiež. Un domāju, ka ļoti normāls ieteikums tiem, kuri vaimanā - auto dārgi, RS, dārgi ... ar kājām grūti? Tad tiek piedāvāts variants ... izrādās, ka arī slikts :)

Vēl var ieteikt skrituļslidas (ļoti veselīgi) vai skrituļdēli (sarežģītāk) ...

pīīīsss ... man patiešām šķita, ka te nu neviens uz kašķi nevilka ;)

Atslēdzies tex

« Atbilde #59 : 2015. gada 17. janvāris, 13:22:39 »
bācien, šis tad būtu kas?

Tiem, kas te vaimanā, ka auto nevar uzturēt un Ausainis tur važās... kkādu velo nopirkt un uzturēt var jebkurš strādājošais. REiropā uz velo nx redzēti ļautiņi ancukos, špiļkās utt :D
Pie mūsu samērā mazajiem attālumiem (Rīga vsp nav neko liela) velo ir ļooti pat piemērots, īpaši, ja globālās sasilšanas rezultātā drīzumā ziemu nebūs vispār...

Medicīnas pakalpojumu tēmu šeit neizvērsīšu.
Šis bija tiem,kas auto, redz, nevarot uzturēt, tāpēc braucot ar sabiedrisko...
Tātad arī līdz šim nebija vajadzības pēc auto - to auto uzturēt biznesu un vadāt bērnus un lielas kravas.
Lielas kravas arī sabtransā nepavadāsi. OK, bērnus dažus gadus vajag vai nu auto vai sabtransu (un pie tādas vajadzības un ērtību un vērtību maiņas droši vien ātri atklātos, ka tomēr var to auto uzturēt ;) ), kam ir tie mazgadīgie...

Kāpēc, lai clv, kam nav bariņa mazu bērnu un kaudzes ar kravu, nebrauktu ar velo? OK, tās 2x gadā, kad nu tiešām jāierodas uzpieņemšanu pie preža, tad var taksi izsaukt (vai tad trolejbusā brauktu anyway?) - vienalga daudz lētāk kā auto uzturēt ...

Kam līdz šim bērnu un paunu apjoms tāds, ka lieto sabtransu, nevis pērk auto, tie lielu daļu laika velo varētu izmantot tieši par transportu.

Kam jau ir auto, par tiem viss skaidrs- kā brauca ar auto, tā turpinās to darīt, peace  :)