Autors Tēma: Rīgas politika.  (Lasīts 24093 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Rīgas politika.
« Atbilde #105 : 2015. gada 19. janvāris, 16:57:48 »
Valdībai nu gan te neko nevajag piešķirt. Nila melnajā caurumā jau ir pazudis Rīgas budžets. Vēl tik trūka, la ivalsts budžetu tur parautu!
Pēcējais laiks pamanīt, ka SC nav nekādi "saimnieki", bet reāli izsaimniekotāji. Visur bardaks un naudas nav.
Tallinā par 60mio dotāciju visi 450000+ Tallinas iedzīvotāji brauc bez papildu maksas. Rīgā ar 100mio dotāciju 40%no 760000 iedzīvotājiem brauc bez papildus maksas, kgan proporcionāli Tallinai jau tagad ne no viena Rīdzinieka papildus maksu prasīt nevajadzētu.
Tad kas viņiem vēl bez pašu milzu algām to "pašizmaksu" veido? Milzu otkati tak laikam?
Degvielas cena esot tikai 6% no pašizmaksas :) Atcerieties to, kad kāps degvielas cenas un atkal gribēs celt biļešu cenas, jo degviela dārgāka  :D

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #106 : 2015. gada 19. janvāris, 16:58:12 »
Bet uz Tex jaut.atbildot, reizes 3-4 gadā kā MINIMUMS eju uz Operu, šonedēļ pat piektdien,piem.uz Trubadūru došos, jā, man ģimenē  vīrs pārvietojas ar automašīnu un ja sanāk viņam darbdienās pēc darba ieskriet mājās, tad uz teātri vai operu dodamies kopā un ar mašīnu, bet ja nepaspēj, tad satiekmies jau tur un man sanāk doties uz turieni ar sab.trans., turklāt gadās, ka es ne tikai ar viņu dodos uz šādiem pasākumiem, bet arī ar kādu draudzeni,  radu vai pat viena. (Uz teātri dodos 3-4 reizes MĒNESĪ, -ilustrācijai..)
Mums jau nav kkāda ķīniešu kultūra, kur skaitliski lielām masām dēļ RD idiotiska lēmuma un RS netaupīgas saimniekošanas tagad visiem būtu ielās jādodās ar riteņiem vai rikšām... :angry:

Atslēdzies tex

« Atbilde #107 : 2015. gada 19. janvāris, 17:03:06 »
Nils visu izzadzis un tagad vaimanā, lai valdība dod. Un kas ir sliktais viņa vēlētaju acīs? O, jā, ne jau visu izplakarējušais nils un mr20%, bet ļaunā valdība, kas "nedod" :D Klasiska SC rus stila propaganda. Un gana labi izplatījusies pa LV "mēdijaiem" arīdzan. Jo tie tak arī nevar atturēties pubilcēt, ko tad nils no sevis atkal izpropagandējis. Tas, ka vnm valdība slikta, t.sk. vainīga arī pie viņu pašu izdarībām, ir opozīcijas partijas klasiskākā dziesma, ko nu gan nevajadzētu ņemt par pilnu...

JA es būtu valdībā, arī neko nedotu. Lai tak visi redz, kāds nils te saimnieks. paši tak ievēlēja. šie laikam plaņoja, ka izzags un viss, bet par ilgu aizkavējušies - vairs nav ko izzagt un sāk parādīties caurumi ...

Atslēdzies tex

« Atbilde #108 : 2015. gada 19. janvāris, 17:08:50 »
Bet uz Tex jaut.atbildot, reizes 3-4 gadā kā MINIMUMS eju uz Operu, šonedēļ pat piektdien,piem.uz Trubadūru došos, jā, man ģimenē  vīrs pārvietojas ar automašīnu un ja sanāk viņam darbdienās pēc darba ieskriet mājās, tad uz teātri vai operu dodamies kopā un ar mašīnu, bet ja nepaspēj, tad satiekmies jau tur un man sanāk doties uz turieni ar sab.trans., turklāt gadās, ka es ne tikai ar viņu dodos uz šādiem pasākumiem, bet arī ar kādu draudzeni,  radu vai pat viena. (Uz teātri dodos 3-4 reizes MĒNESĪ, -ilustrācijai..)
Mums jau nav kkāda ķīniešu kultūra, kur skaitliski lielām masām dēļ RD idiotiska lēmuma un RS netaupīgas saimniekošanas tagad visiem būtu ielās jādodās ar riteņiem vai rikšām... :angry:
Pilnīgi piekrītu, ka prātīgāk būtu nomainīt RD un RS saturu un vadību. Bet vai tad LV kāds ir redzējis reālus protestus (francijā par šādiem gājieniem jau sen demolētu visu pēc kārtas..) vai kur nu vēl RD atsaukšanu?

Sorry, tātad "izejamie vakari" ~5 mēnesī, pieņemam, ka visi darbdienās, kamēr vispār darbdienas 20-22, tātad parastu darbdienu tikai 3x vairāk kā izejamo :) Jebkurā gadījumā parastu darbdienu vairākkārt vairāk.
Un ja ir kāda iespēja negrust savu naudiņu SC melnajos caurumos, tad nevajadzētu kautrēties tādu izmantot :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #109 : 2015. gada 19. janvāris, 17:08:54 »
Lai jau redz kāds Nils un nekad neesmu bijusi SC piekritēja, bet pārāk dārgi tautai izmaksās tagad šī skatīšanās, kāds ir Nils.. (stars)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #110 : 2015. gada 19. janvāris, 17:17:51 »
Es jau pāris dienas atpakaļ rakstīju, ka cik vien VAR, staigāšu kājām un nesponsorēšu šāda id.... lēmuma sekas, bet dusmas ir reālas, kaut arī nepiederu pie dusmīgajiem. Un lai kā negribētos, šad un tad to sab.trans.nāksies izmantot.
UN ja atklāti, es vispār nekad neesmu sapratusi, pēc kādiem principiem piesķir  tansporta līdzekļus (cik jaunus vai vecus) konkrētos maršrutos.  Piem uz Ķengaragu (khmmm....) kursē pieklājīgi samērā vēl jauni 7.tramvaja vagoni, bet pa manu 5.līniju, garām Ausekļa ielai, Vašingtona laikumam utml., kur skaistas jūgendstila ēkas un pat daudziem diplomātiem dzīvesvietas, kursē vecākie vissagrabējušākie 5.tramvaja vagoni. Nezinu vai tur Nils vainīgs vai kas, bet spriediet paši...

Atslēdzies tex

« Atbilde #111 : 2015. gada 19. janvāris, 17:18:01 »
Lai jau redz kāds Nils un nekad neesmu bijusi SC piekritēja, bet pārāk dārgi tautai izmaksās tagad šī skatīšanās, kāds ir Nils.. (stars)
Protams, ka tautai nevajadzēja vsp ievēlēt nx pēc kārtas tādus izsaimniekotājus kā nils, mr20% u.c., bet, kā redzams, tautai, kamēr kārtīgi neiebliezīs pa maku, tas nepieleca... Gan jau daļai nepieleks arī tagad un atkārtos nila valdības vainošanu... pie RS milzu "pašizmaksas", kas izzūd nenosakāmā virzienā, kur valdība vsp i blakus nestāv, bet tas jau neliedz to vainot :) Un tieši tas pats notiek visās RD apakšstruktūrās, vnk ar RS visi ikdienā saskaras un cenu celšana uzkrītošāka. Ar to pašu ostu clv parastais vnk nesaskaras un i nesaprot, kas tur notiek, kas ir, kam izzust nezināmā virzienā un kā viens Loginovs var būt tikpat mūžigs kā Bemhens ... Par muļķību jāmaksā... arī par masveida, tikai visiem pa druskai...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #112 : 2015. gada 19. janvāris, 17:27:29 »
Es jau pāris dienas atpakaļ rakstīju, ka cik vien VAR, staigāšu kājām un nesponsorēšu šāda id.... lēmuma sekas, bet dusmas ir reālas, kaut arī nepiederu pie dusmīgajiem. Un lai kā negribētos, šad un tad to sab.trans.nāksies izmantot.
UN ja atklāti, es vispār nekad neesmu sapratusi, pēc kādiem principiem piesķir  tansporta līdzekļus (cik jaunus vai vecus) konkrētos maršrutos.  Piem uz Ķengaragu (khmmm....) kursē pieklājīgi samērā vēl jauni 7.tramvaja vagoni, bet pa manu 5.līniju, garām Ausekļa ielai, Vašingtona laikumam utml., kur skaistas jūgendstila ēkas un pat daudziem diplomātiem dzīvesvietas, kursē vecākie vissagrabējušākie 5.tramvaja vagoni. Nezinu vai tur Nils vainīgs vai kas, bet spriediet paši...
Rīgā esot joprojām vairākas līnijas, kur nevar palaist pat drusku jaunākus tramvajus. Tāda noteikti ir 4.tramvaja līnija (kas kuram tuvāks). Pie Anniņmuižas RIMI (Zilā kaste) uz tā līkuma nevar izmainīties pat divi vecie - vienmēr pagaida, ja nepagaida, tad nobrāzumi un zilumi garantēti. Tur pat tie drusku jaunākie, kas pa 7.līniju ripo, esot par platu...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies tex

« Atbilde #113 : 2015. gada 19. janvāris, 17:36:56 »
Rīgā esot joprojām vairākas līnijas, kur nevar palaist pat drusku jaunākus tramvajus. Tāda noteikti ir 4.tramvaja līnija (kas kuram tuvāks). Pie Anniņmuižas RIMI (Zilā kaste) uz tā līkuma nevar izmainīties pat divi vecie - vienmēr pagaida, ja nepagaida, tad nobrāzumi un zilumi garantēti. Tur pat tie drusku jaunākie, kas pa 7.līniju ripo, esot par platu...
un nevar noinstruēt vadītājus palaist un izmainīties tā, lai nesaskrienas? vai luksoforiņu dļa osobo tupih pierīkot? Neiet tak viņi TIK bieži, lai katrā līkumā satiktos. 10. vsp diezgan garos posmos ir tikai 1 sliedes. Neko, gaida, mainās... kkā taču to organizē.
Un vismaz tajā stūrī brīvas zemes gana, lai paplašinātu to līkumu... Pie viena, ja jau pārbūvētu, varētu padomāt par opcijām, kā palaist gājējus pāri/zem Dammes ielai un Anniņmuižas bulvārim, lai nenēsājas visu laiku pa 6 brauktuvju joslām un 1 sadalošo joslu

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #114 : 2015. gada 19. janvāris, 17:42:26 »
un nevar noinstruēt vadītājus palaist un izmainīties tā, lai nesaskrienas? vai luksoforiņu dļa osobo tupih pierīkot? Neiet tak viņi TIK bieži, lai katrā līkumā satiktos. 10. vsp diezgan garos posmos ir tikai 1 sliedes. Neko, gaida, mainās... kkā taču to organizē.
Un vismaz tajā stūrī brīvas zemes gana, lai paplašinātu to līkumu... Pie viena, ja jau pārbūvētu, varētu padomāt par opcijām, kā palaist gājējus pāri/zem Dammes ielai un Anniņmuižas bulvārim, lai nenēsājas visu laiku pa 6 brauktuvju joslām un 1 sadalošo joslu

Nu parasti jau palaiž - tikai pāris reizes zinu, ka ir sabuksējušies. Visam citam piekrītu :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #115 : 2015. gada 19. janvāris, 17:47:45 »
ja jau vecie var apstāties un palaist pretī braucošo, tad to pašu taču varētu izdarīt tie paši vadītāji, sēžot pavisam jaunos tramvajos...
Izklausās pēc kārtējās RS atrunas...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #116 : 2015. gada 19. janvāris, 18:21:06 »
ja jau vecie var apstāties un palaist pretī braucošo, tad to pašu taču varētu izdarīt tie paši vadītāji, sēžot pavisam jaunos tramvajos...
Izklausās pēc kārtējās RS atrunas...
Nu skaidrojums ir, ka sliedes par tuvu arī taisnajos gabalos...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #117 : 2015. gada 19. janvāris, 19:11:42 »
Starp citu, ja es dzīvotu Juglā un pārvietotos samērā lielo gabalu līdz pilsētas centram un atpakaļ ar jaunākajiem Rīgā pieejamiem tramvajiem 6.maršrutā -es daudz nepukstētu par tām cenām... bet ja man 4-5 pieturas jāpārvietojas ar vecu un sagabējušu tramvaju un jāmaksā tikpat, tad tā ir diferenciāli būtiska atšķirība..

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #118 : 2015. gada 19. janvāris, 20:41:16 »
Laika biļetes....?

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #119 : 2015. gada 19. janvāris, 21:19:15 »
Frankfurtē vienas reizes brauciens pa pilsētu ar U-bāni - 2.75 EUR...Vietējiem gan visiem ir mēnešbiļetes.

Bet es vienu nesaprotu: ja uzņēmums prasa un saņem no valsts dotāciju un raud, ka ir par maz- kāpēc vispār šī uzņēmuma vadībai ir tiesības lemt par cenām un atlaidēm? Tipa, iedodiet man naudu, es gribu uzsaukt šampanieti visai zālei?