Autors Tēma: Maizes cepamais aparāts  (Lasīts 3673 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Maizes cepamais aparāts
« : 2015. gada 17. janvāris, 17:22:37 »
Nu, ir jau visādi verķi mājās. Bet , tā kā nesen izmetu friteri un drīz to gatavojos darīt ar suluspiedi, metu aci un maizes cepamiem aprātiem. Tā teikt, lai vieta nestāv tukša. Vai ir kādam pieredze? Ir vērts, nav?
Principā maizi ikdienā nepatērēju daudz, baltmaizi nemaz. Sapņoju par graudu un sēklu maizi, kas cepta bez rauga.

Atslēdzies baaciens

Re: Maizes cepamais aparāts
« Atbilde #1 : 2015. gada 17. janvāris, 17:33:00 »
Es ļoti ilgi siekalojos ap maizes krāsniņām. Gadus 4 vismaz...  Domāju, kā būs iespēja tā pirkšu, bet mēs maizi reāli tik pat kā neēdam. Tagad man tas bizdings pāri ... Tagad gribu sulu spiedi, bet baidos, ka labāk nogaidīt, lai pāriet ...

Kāpēc plāno atbrīvoties no sulu spiedes, tiešām nelietojas?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2015. gada 17. janvāris, 18:08:41 »
Ja es būtu mājsaimniece, droši vien pati ceptu maizi mājās, jo maizi ģimene apēd daudz.
Bet cilvēkiem, kas maizi ēd maz, priekš kam vajag maizes cepamo aparātu?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #3 : 2015. gada 17. janvāris, 18:12:02 »
Sulu aparātu lietoju regulāri, bet konkrētajam aparātam viena skava (nu tā, kas satur motora daļu pie augšas) ir nolūzusi. Vienmēr jāatceras pieturēt, ja ne, viss aiziet pa gaisu. Visādi citādi darba kārtībā, bet man rokas aug no pakaļas, un šito lietu neprotu salabot. Un vecums ar kādi gadi 6 vismaz.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #4 : 2015. gada 17. janvāris, 18:15:23 »
Ja es būtu mājsaimniece, droši vien pati ceptu maizi mājās, jo maizi ģimene apēd daudz.
Bet cilvēkiem, kas maizi ēd maz, priekš kam vajag maizes cepamo aparātu?
Lai izceptu, kādu gribās, nevis, ko piedāvā veikali. Man tik par to daudzumu nav skaidrs, vai tiešām der tikai lielai ģimenei? Es biju iedomājusies, ka tieši otrādi - es reizi nedēļā izceptu, un tad man miers uz nedēļu. Nu tādu vienu klaipiņu. Ja sanāk  vairāk, jā, nenoēdīšu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 17. janvāris, 18:55:44 »
Gan jau ierakstīs kāds, kam tāds aparāts mājās ir.
Kādreiz bija bums, visi interesējās, visiem vajadzēja, tad tas viss kaut kā noklusa.
Maizes aparāts vēl tā, bet multivāres katlu lietderību es tā arī neesmu sapratusi.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2015. gada 17. janvāris, 19:43:42 »
Ir man maizomāts. Ieviesās maksimāli lētais, kad pirmais bums jau bija pāri.
Pirmajā eiforijā, protams, cepināju uz vella paraušanu, bet entuziasms ātri pārgāja. Rupjmaizi mēģināju - kaut kā nesanāca - vidus pajēls, garoza puscentimetrs. Nemēģināju cūkot produktus un pieradināt to aparātu. Baltmaize laba, bet kā jau maize bez uzlabotājiem - pēc pusotras dienas pacieta un vairs nav tā smeķa. Toties var uz pannas sacept garšīgas pienā mērcētās maizītes - no veikala maizes sanāk jēla pļeka.

Ir jāpiešaujas. Ļoti karstā vasarā maize galīgi nesanāca (neatceros, neuzcēlās laikam...) - nav tas process rēķināts +30 grādu vides temperatūrai.

Tagad stāv kā rezerve - ja līdz veikalam kādu laiku nav būts, bet vēl var nebraukt kādu dienu, tikai brokastmaizes nav, vienkāršāk ir iemest maizomātā detaļas, nekā urbināt padsmit km uz bodi. Ja uz vecumu pienāks vairāk briva laika, iespējams, eksperimentēšu ar visādām karašveida bulkām un graudu maizēm, pagaidām nav ne laika ne spēka.

IMHO pēc pareizās receptes [rupjmaizi] labāk ir jaukt pašam un cept cepeškrāsnī [elektriskajā,. Gāzinieces, cik bijusi darīšana, nekad necep vienmērīgi. Maizes krāsni mūrēto kā opciju neapskatīšu] - var labāk pieskatīt, tvaikotājbļodas salikt utt.

Apgalvot, ka tas ir must have aparāts es ne tuvu neņemos - man nepatīk, piemēram, šķēles formāts - vai nu milzīga (vidus izliecas un krīt cauri) vai griezta uz pusēm, bet tad grieztā mala ir ļurkana. Sīči garozas neēd, - tēloju dežūrcūku. Vīrs lamājas (izlaidies!...) ka pašam jāgriež. :D

Iespējams, ja būtu nopirkusi maksimāli dārgo, varbūt būtu sajūsmā.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #7 : 2015. gada 17. janvāris, 21:50:13 »
Paldies par tādu iztirzājienu, Trix. Pārdomām noderēs.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2015. gada 17. janvāris, 22:20:29 »
visas mīklas vīrs raudzē maizmašīnā -jā, es ar to nenodarbojos. Pārsvarā picām. Ērti un garšīgi. Maizi pāris reizes izcepām, nepatīk.

Atslēdzies j

« Atbilde #9 : 2015. gada 17. janvāris, 23:29:37 »
Labu laiku jau mums ir tā maizes cepamā mašīna. Izmantoju ne pārāk bieži, bet tomēr regulāri. Cepu kādus pāris standartvariantus, kuri pēc eksperimentiem man ļoti patika, īpaši to, kas saucas pirog krugloff
Ja būtu tik pieaugušie mājās, ceptu droši vien vairāk, bet bērni ir konservatori :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 18. janvāris, 16:48:43 »
Pērc tik nost. Būs vēl viens aparāts rindā uz izmešanu

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 18. janvāris, 17:24:04 »
atcerējos -es cepu  maizesmašīnā arī veikalu maisījumu  keksu.
Patiesībā -ja tu arī tagad bieži kaut ko cep, tad pērc. Ja domā -nopirkšu, un tad tik sākšu cept, tad labāk ne

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #12 : 2015. gada 18. janvāris, 18:07:37 »
Nē, nu kā to ņem, cepu un taisu visukautko es ļoti bieži. Maizi cepenē neesmu cepusi.
 Bet man sanāk tā, ka lielveikalos jāpērk ar konservantiem pilnais puskukulītis saulespuķu rupjās maizes, jo svaigi cepto pilno kukuli es nevaru noēst un tad man sanāk puskukuli mest ārā, kas ir pret manu pārliecību.
Mana doma ar to maizesaparātu bija tāda, ka es varētu uzcept sev pieņemamu daudzumu, bez rauga un ar sēklām. Bet no komentāriem secinu, ka tas gatavais daudzums no maizesaparāta stipri pārsniegtu manu iknedēļas patēriņu.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #13 : 2015. gada 18. janvāris, 18:30:44 »
http://maizesmasina.lv
atrado šo  lapu ar visām rsceptēm.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2015. gada 18. janvāris, 19:25:17 »
Manam maizomātam ir 2 režīmi - 750 g un 1 kg.
Mēs 2 rumpji, 2 rumpīši un reizēm kaimiņi pa fikso noēst nevaram.
Es visu atceros, Ričard...