Autors Tēma: Konservēto pupiņu šķidrums-?  (Lasīts 4568 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Konservēto pupiņu šķidrums-?
« : 2015. gada 19. janvāris, 11:59:06 »
Atveram bundžu un - lūk, pupiņas peld šķidrumā....
Dažādas krāsas - vienām tā skaitās tomēru mērce (varbūt ar čili) , baltās pupiņas tādā puscaurspīdīgā bālā šķidrumā, brūnās - brūnganā...

Un te divi jautājumi
1) kas tas par šķidrumu, kāds zin?
2) Ko jūs ar viņu darāt?

Mana atbidle uz 2.jautājumu
Nu, salātiem, protams, noleju. Zupām - leju katlā un izmantoju vai nu visu vai arī lielāko daļu, pirms tam nolejot tikai drusku, caurspīdīgāko. Pēc patikas. Kaut kā žēl liet ārā to, kas tumši brūns, sajūta tāda, ka tur arī pupiņu biezumi jau iejukuši tai šķidrumā, nu kā liesi ārā?

BEt šodien izlasīju vienu recepti, kur teikts - pirms likšanas zupas katlā , NOLEJAM šķidrumu, pupiņas NOSKALOJAM!!!  Un tikai tad katlā. Aizdomājos (c) - varbūt tas šķidrums ir kaut kas nelāgs?

Atslēdzies Luīze

Re: Konservēto pupiņu šķidrums-?
« Atbilde #1 : 2015. gada 19. janvāris, 12:24:29 »
A kas tur slikts var būt? Tak jau tikai marināde.

Es to pupiņu šķidrumu leju nost un pupiņas noskaloju. Tiesa gan, es jau tikai salātos pupiņas no bundžas lieku. Bet zupā gan jau ka var arī šķidrumu piešaut, ja garšo.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #2 : 2015. gada 19. janvāris, 12:28:30 »
Jāpalasa sastāvs - šķiet, ka tas ir sālījums. Ja grib, lai zupa tumīgāka, var liet, ja dzidrāka, tad jānoskalo.. Manuprāt :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies hm@

« Atbilde #3 : 2015. gada 19. janvāris, 12:29:28 »
Bet salātiem tu tātad noskalo? Tev ir kaut kāds racionāls skaidojums tam vai arī vienkārši jums ģimenē "tā pieņemts" ?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2015. gada 19. janvāris, 12:32:16 »
Jāpalasa sastāvs - šķiet, ka tas ir sālījums. Ja grib, lai zupa tumīgāka, var liet, ja dzidrāka, tad jānoskalo.. Manuprāt :)

ā, jā, manā uztverē pupiņzupa ir tikai un vienīgi  tāda, kas ir tumīga. Tā dzidrā ir zupa AR pupiņām. Piekrītu, tai laikam vajag noskalot. Bet tā recepte, kur es to izlasīju bija konservēto tomātu- pupiņu zupa, kura nebūt nav dzidra.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 19. janvāris, 12:33:38 »
Vienmēr un obligāti skaloju, ja vien neskaitās "tomātu mērcē". Tas pretīgais glumais šķidrums taču nav lietojams. Turklāt skaloju drušlakā tik ilgi, kamēr pupiņas vairs neputo (pamēģiniet - nāk  visādi brīnumi tur).

Atslēdzies danu

« Atbilde #6 : 2015. gada 19. janvāris, 12:35:44 »
Es arī noleju un skaloju- neptīk man tas glumums.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #7 : 2015. gada 19. janvāris, 12:41:13 »
Bet salātiem tu tātad noskalo? Tev ir kaut kāds racionāls skaidojums tam vai arī vienkārši jums ģimenē "tā pieņemts" ?
es arī skaloju.
skaidrojuma nav, pirmoreiz salātā ieliku ar šķidrumu. nesmuks paskats bija un pa daudz sasulojās
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2015. gada 19. janvāris, 12:44:24 »
Man visi šķidrumi liekas aizdomīgi vai nu krāsas vai konsistences dēļ, leju nost, pupiņas, sēnes u.c.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 19. janvāris, 12:44:27 »
Nē, nu ir jau cilvēki, kas dzer gurķu marinādi, konservētu zaļo zirnīšu šķidrumu...

A tās tvaicētās/vārītās pupiņas, kas rimi tirgojas vakuumā, kāda ir mēģinājusi?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2015. gada 19. janvāris, 13:15:38 »
Nē, nu ir jau cilvēki, kas dzer gurķu marinādi, konservētu zaļo zirnīšu šķidrumu...

šausmas:)  es tiešām esmu dzērusi gurķu marinādi ( ne jau visu burku, bet tā - kādu malciņu), un arī labu konservēto zirnīšu šķidrumu es leju bļodiņā kopā ar zirnīšiem ta`jas reizēs, kad man uznāk vēlēšanās ēst kons. zaļos zirnīšus.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2015. gada 19. janvāris, 13:15:58 »

Salātos gribas tīras un smukas pupiņas, tāpēc arī skaloju to duļķaino šķidrumu nost. Zaļos zirnīšus es, piemēram, neskaloju, jo tiem parasti šķidrums ir dzidrs.
Ģimenē vispār ir pieņemts ēst pašu vārītas pupiņas. Tikai es mēdzu pēkšņi sagribēt pupiņu salātus, nevis ieplānot uz nākamo dienu un savlaicīgi iemērcēt pupiņas. Tādās reizēs  mani glābj pupiņas no bundžas.

Atslēdzies rutta

« Atbilde #12 : 2015. gada 19. janvāris, 13:17:46 »
Šķidrumu noleju, pupiņas noskaloju.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #13 : 2015. gada 19. janvāris, 13:26:33 »
Jaa, gurkju marinaade - mans beerniibas kaarums, i tagad nesmaadeeju. Arii zirniishu shkjidrums labs, tas, kas pupinjaas, tas gan nav garshiigs.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2015. gada 19. janvāris, 13:39:09 »
Nu, es arī pupiņu šķidrumu nekad atsevišķi neesmu ēdusi. Un vispār - liet to šķidrumu pupiņu/gaļas sautējumā es pamēģināju tikai decembrī un secināju, ka nav ne vaina - kāpēc liet klāt ūdeni, ja var pieliet satumējušos šķidrumu? Bet, ja jūs visas kā viena sakāt, ka jālej nost, laikam es atgriezīšos pie vecā paraduma un liešu nost vismaz 2/3 šķidruma. Bet NESKALOŠU. Vismaz zupai es NEKAD neskalošu!!
:)