Autors Tēma: Pelmeņu ēšanas paradumi  (Lasīts 5724 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Betons

Re: Pelmeņu ēšanas paradumi
« Atbilde #15 : 2015. gada 20. janvāris, 15:35:21 »
Vajag cept pēc apvārīšanas. Sviestā. Ar vāku. Baigi labi, tikai jāgroza ik pa brīdim.
Ja cep pa tiešo no saldētavas - pelmeņi baigi savāc eļļu iekšā.

No šitās vietas lūdzu papadrobnije!

ko tu vēl nesaproti? Piecel pakaļu, aizej līdz ledusskapim, izņem paciņu ar pelmeņiem, uzvāri ūdeni, saber pelmeņus vārošā, pavāri kamēr uzpeld, uzliec pannu ar 1/8 paciņas sviesta, uzkarsē, nokās pelmeņus, saber pannā, uzliec vāku, stāvi klāt, ik pa brīdim apgrozi, kamēr rezultāts izskatās ēdams. POŅAL ?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #16 : 2015. gada 20. janvāris, 15:36:57 »
Vienreiz mēģināju cept vārītus pelmeņus uz pannas. Never ever again.

« Atbilde #17 : 2015. gada 20. janvāris, 15:50:50 »
Diez es esmu vienīgā, kurai pelmeņi liekas absolūti nebaudāms produkts  :confused:  Un pie cepšanas viņi smird tā, ka māju pēc tam 3 dienas nevar izvēdināt  :faint:
ok, ok, jums, protams, ir tiesības ēst visu, ko gribat, bet man ir tiesības izteikt savu atšķirīgo viedokli  :smoker: [size=78%] [/size]
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #18 : 2015. gada 20. janvāris, 15:52:28 »
Mans Latvijas ex-viirs (nu jau citaa saulee) iemaaciija mani pelmenjus eest ar visu zupinju. Tikai ieprieksh uudens par taadu kaa daarzenj, garshvielu buljonu jaauzvaara. Pipari, smarzhiigie pipari, lauru lapas, kaada kjiploka daiva, kaada puse siipola. tas viss lai kaadas minuutes 15 pavaaraas, tad var mest iekshaa pelmenjus. Iznaak labu labaa pelmenjzuppa. Mees eedaam ar kreejumu. Bija gardi. Tiesi gan - karaajas (pec NC terminologjijas) no pelmenjiem. Ja izejmateriaals suudiigs.... No suuda zeltu neizspiediisi

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #19 : 2015. gada 20. janvāris, 15:56:25 »
nelabas aizdomas, ka meklēšu lopu un jēru, lai brīvdienās saspiestu pati savējos... Ar plāno mīkliņu un apaļus, nevis saviņķelētos. Pelmenim ir jābūt maz mīklai+daudz gaļai :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2015. gada 20. janvāris, 16:08:54 »
Vienreiz mēģināju cept... Nekad vairs. Izķēzīts produkts. Arī, piemēram, Chili Picā ceptie pelmeņi ir IMHO cieti un nesagraužami. Šī fīča man nav saprotama - vispirms piesātināt ar ūdeni (vārīt), pēc tam kaltēt (cept)...

Pelmeņu zupiņa gan laba - tikai jāpavāra, līdz buljons sāk parādīties. Mierīgi izķeksēju vīram pelmeņus, pašai pelmeņi ar zupiņu. Plus krējums, dilles, ja ir. Ideāli. Ūdens, kurā pelmeņi ir tikai apmērcēti, gan nav ēdams. Un ne visi rūpnieciskie pelmeņi ir principā ēdami.
Protams, Rītiņš smalkiem ļaužiem tādus nerekomendē. ;P
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #21 : 2015. gada 20. janvāris, 16:09:27 »
nelabas aizdomas, ka meklēšu lopu un jēru, lai brīvdienās saspiestu pati savējos... Ar plāno mīkliņu un apaļus, nevis saviņķelētos. Pelmenim ir jābūt maz mīklai+daudz gaļai :)

Galvenais - receptīti un bildi te ieliec, savādāk es nedraudzēšos. :)

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #22 : 2015. gada 20. janvāris, 17:01:27 »
Mūsmājās iecienīti Rāmkalnu vai Lido pelmeņi. Vāŗiti ar krējumu, es lieku pa virsu citronpipraus.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #23 : 2015. gada 20. janvāris, 17:08:26 »
a man tieši tā zupiņa garšo... protams, pelmeņi jāpavāra, un max mazā ūdens daudzumā. un tad klāt svaigus sīpollokus, piparu, laurlapu, krējumu. nedomāju vis, ka tas no nabadzības vai taupības, vienkārši - garšo.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #24 : 2015. gada 20. janvāris, 17:10:58 »
Nē, nu citi no kartupeļu vārīšanas ūdeņa mērces taisa arī... :D

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #25 : 2015. gada 20. janvāris, 17:23:43 »
un? kartupelis tak ir dārzenis, un būtībā tas ir dārzeņu buljons. no viena dārzeņa. vispār laba doma, jo es kartupeļiem vārot sīpolu piemetu... mērcēm gan nav bijis domas izmantot, bet patiesībā - kāpēc ne?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #26 : 2015. gada 20. janvāris, 17:31:00 »
Kopš regulāri piegādā hinkaļus, pelmeņus vairs neēdu. Hinkaļus vāra lielā ūdens daudzumā, izzvejo, apkaisa ar čili, tur ar pirkstiem aiz katiņa un ēd, sākumā izsūcot buljonu no tā hinkaļa.

Bērnībā ēdu pelmeņus ar šķidrumu.
Cepti negaršo.
Pelmeņos visgaršīgākie liekas zaļie ar sēnēm.
Vienreiz taisīju pati, bet mīkla sanāca par biezu, nepatika.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #27 : 2015. gada 20. janvāris, 17:47:16 »
Tikai un vienīgi ceptus, bez iepriekšējas vārīšanas. Rīgas Miesniekam ir speciālie cepampelmeņi, bet cept var visus. Rezultāts daudz baudāmāks kā vārīti.
P.S. IMHO.

Atslēdzies reno

« Atbilde #28 : 2015. gada 20. janvāris, 17:50:54 »
sāk tā kā uz pelmeņiem vilkt...

Kartupeļu ūdeni vienmēr, ja vien atceros, lietoju mērces gatavošanai. Protams, ja blakus pannā kaut kas cepas

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #29 : 2015. gada 20. janvāris, 19:18:07 »
Pelmeņi mājās ir ļooooti reti. Bērnībā bija bieži un garšoja gan cepti, gan vārīti. Cepti bija garšīgāki ;)
Vārītiem ar mazliet zupiņas, bet tur noteikti bija pabijusi arī lozberlapa un pipari. Tiesa gan, no tiem pelmeņiem tā "zupīte" sanāca tāda buljonīgāka, tagad nekā ...
Mūsdienās garšīgus pelmeņus vēl neemsu atradusi, tāpēc jau sen apdomāju pati samunsterēt ...