Autors Tēma: Pelmeņu ēšanas paradumi  (Lasīts 5748 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: Pelmeņu ēšanas paradumi
« Atbilde #30 : 2015. gada 20. janvāris, 20:38:37 »
Nu, īstā tēma atslodzes dienai :rofl: Man garšo, bet es neēdu. Tādu lietu ir daudz, un vienkāršāk ir viņas iztēloties par neeksistējošām :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #31 : 2015. gada 20. janvāris, 21:07:28 »
Ja neesi veģetāriete, tad gan jau ko labu var saveidot ;)

Plāna mīkliņa, laba gaļa - sliktam nevajadzētu sanākt :D

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #32 : 2015. gada 20. janvāris, 21:31:58 »
Ir mājās, šad un tad izvāru, apcepu un apēdu :) Diezgan labus pelmeņus pēdējā laikā esmu pirkusi Ulbrokas gaļas bodītē Mildas tirdziņā.

Ja netiek apcepti, tad ēdu gan bez šķidruma, mēģinot to atstāt katliņa.

Par cepšanu runājot - nekas nesanāk, ja visu katliņa saturu blākš! uz pannas. Pelmeņus vienā kārtā uz pannas, pagroza un uz lēnas uguns apcep. Sanāk labi, man noteikti patīk labāk par vienkārši vārītiem.

Par pašdarinātiem, protams, nerunāju - tie neapšaubāmi ir vislabākie.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #33 : 2015. gada 20. janvāris, 22:49:51 »
Sanāk arī ar "blākš uzpannas"  :thumbsup:

Atslēdzies diddly

« Atbilde #34 : 2015. gada 20. janvāris, 22:50:06 »
kopš bērnība,kad pelmeņus pārdeva izmirkušā kartona pakā,zilibaltā,cena 55 kapeikas,pus kg,esmu ēdusi-vārītus,sīpols+laurulapa.Ar skābo krējumu. Uz Tērbatas ielas Pelmeņos-arī ar etiči.  Nez,vai Kaļķu ielā,pie Līvu lauk.vēl ir Pelmeņi?

Bet visgaršīgākie ;) [size=78%]-otrā dienā,iepriekš sietā nokāsti,sausi(otra dienā tiešam sausi)-pannā izkausētā sviestā cepti.Protams,ar skābo krējumu. [/size]

Man patikuši-Mazulīši,arī Vičī mēģinājums-plānākā mīklā,kā tradicionālos,nav tik ļepīgi. Hinkaļi arī proveti,nez,kuri labakie..

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #35 : 2015. gada 21. janvāris, 08:05:15 »
Vičī ar vistu man patika tieši mīklas dēļ. Bet, ja pirmajā reizē, kad tikko šie parādījās, pildījums bija gana ok, tad paŗis nākamās bija ar pārāk lielu sīpolu daudzumu. Pārējie veidi neaizrāva.
Mazulīšus (un ir vēl vieni maziņie) tagad ņemu sīcim, jo maziņi, nav audz mīklas.
Kādreiz iecienītākie bija Ekspress (Ariols ražojums, laikam tāpat kā Mazulīšiem).
Bērnības garšu atsit Rīgas miesnieka Garšīgie. Cepampelmeņi.. ok, nav slikti, bet izmērs kā vareņikam gandrīz, mīkla par biezu.
Bija vieni ļoti garšīgi no "krievu" sērijas, bet neatceros, kuri tieši. Tikai tik daudz, ka maza paciņa, salīdzinoši dārgi un izcakotā kirilicā uzraksti.

Citi laikam nav tā palikuši atmiņā vai arī nav nemaz mēģināti.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #36 : 2015. gada 21. janvāris, 09:44:11 »
Esmu dzirdējusi labas atsauksmes par Tradīciju, laikam jaunums, Ludzas ražojums. Ar gaļu un ceptiem sīpoliem, labi cepti sanāk un ar tītara gaļu un sēnēm vārīšanai. Ar bekonu neesot garšīgi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #37 : 2015. gada 21. janvāris, 16:18:52 »
Pelmenjus eedu reti, bet parasti censhos kaadu aatraas paliidziibas paku saldeetavaa tureet. Vaaru ar saali, pipariem, smarzhiigajiem pipariem, krustnaglinju un lauru lapu. Eedu ar kreejumu. Paareejie ar etikji.

Lido ir Ok, sevishkji ar jeeru, bet padaargi. Toties ceriiba, ka taadeelj varbuut kvalitatiivaaki.

Shad tad uzeedu arii Miesnieka Garshiigos vai Cepampelmenjus, vaariitus.

Salasiijos pozitiivas atsauksmes par Mazuliishiem....jeeee...nekad muuzhaa....meegjinaaju dazhus iekshaa dabuut, nespeeju...izlidinaaju podaa. Nezinu, ko shie tur nomushiijushi un samalushi, bet sajuuta, ka kaulu drumslas starp zobiem, bbbrrrrrr..

Visforshaakie ir pashlipinaatie. Pa reizei sanjemos, salieku pa maisinjiem un sasaldeeju.

Atslēdzies rutta

« Atbilde #38 : 2015. gada 21. janvāris, 16:39:50 »
Vienmēr paka stāv sladētavā.
Parasti cepam.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #39 : 2015. gada 21. janvāris, 17:59:51 »
Es vārītāju nometnē. Melnie pipari, lauru lapa. Sķīvī ar nedzudz šķidruma, pa virsu skābs krējums un zaļie lociņi.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #40 : 2015. gada 21. janvāris, 19:11:14 »
Rimčikā Lido pelmeņiem atlaides.