Autors Tēma: Par padomju laikiem  (Lasīts 17936 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

ēvele

• Viesi
Re: Par padomju laikiem
« Atbilde #75 : 2015. gada 21. janvāris, 19:41:32 »
Padomju laiki bija forši, man visi laiki liekas forši. Vienīgā trauma no tiem laikiem ir tā, ka vēl tagad nespēju iet pa ielu ar rokassomu un vēl iepirkumu maisiņu!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #76 : 2015. gada 21. janvāris, 19:44:26 »
Laikam nebūšu starp tiem, kuri tikai un vienīgi ar nicinājumu atceras padomju laikus. Tāpēc, ka to ko piedzīvoju laikaposmā no 1991. līdz 1997.gadam nenovēlu nevienam ... Sīkumos neanalizēšu, bet  .... katram laikam savi plusi un mīnusi ...

Ja no katra laika perioda varētu paņemt tikai plusus .... "Ай Ягода Малина"....

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #77 : 2015. gada 21. janvāris, 19:45:21 »
Laikam nebūšu starp tiem, kuri tikai un vienīgi ar nicinājumu atceras padomju laikus. Tāpēc, ka to ko piedzīvoju laikaposmā no 1991. līdz 1997.gadam nenovēlu nevienam ... Sīkumos neanalizēšu, bet  .... katram laikam savi plusi un mīnusi ...

Ja no katra laika perioda varētu paņemt tikai plusus ....

Karoče - avenes, avenes ;)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #78 : 2015. gada 21. janvāris, 20:10:59 »
Es nesaprotu vienu, kā cilvēks no šodienas viedokļa raugoties, vispār var jūsmot par padlaikiem? Tiešām "nesapront".

Atslēdzies Betons

« Atbilde #79 : 2015. gada 21. janvāris, 20:15:12 »
Pamēģini pēc gadiem 10-15 brīvi izteikties par islāma ekstrēmistiem, kuri pusaudžiem, kas futbolu skatījušies, nocērt galvas. Tieši tāpat klusējot piecietīsi un savā pagalmā staigāsi melnā paltrakā, ja vispār uzdrošināsies no mājas iziet. Jo pēc tā, kurp pašlaik virzās notikumi, tas ir pat pārāk reāls scenārijs. Pirmā maija parādes varēsi atcerēties ar nostalģiju.

Vot šitas ir īstens latvietis. Negatīvs pret visu esošo un vēl ņaud par nepienākušu nākotni. Galvenais - sēt bažas un nedo Die's par kaut ko priecāties.
Piedo Trix, bet pati ar saviem izteikumiem mani uz šādiem secinājumiem pamudināji.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #80 : 2015. gada 21. janvāris, 20:18:45 »
Nevis jūsmot, bet "nenolikt" ...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #81 : 2015. gada 21. janvāris, 20:27:42 »
Bet es taču nenolieku, vienkārši atstāstu sajūtas un pieredzēto. Un ar šodienas pieaugušā acīm un prātu redzu, cik šī sistēma bija sapuvusi no galvas. Vai tiešām kāds grib atpakaļ sociālismu????????????????

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #82 : 2015. gada 21. janvāris, 20:28:53 »
man negribas atkārtoties ...

Atslēdzies tex

« Atbilde #83 : 2015. gada 21. janvāris, 20:36:39 »
Kurš tad noliek? Vnk stāsta faktus iz to laiku dzīves.
Redz, bija, kam i vates nebija, kur nu kapitālistu paketes. Rindas, blati, komunalkas. 1 mazpadsmitmetru istaba uz 2-4clv ģimeni kā norma. Liegums teikt, ko par režīmu domā. Karjeras apstāšanās pie neesamības partijā un/vai radu esamības kapitālistiskajā rietumos.
U.t.t

Atslēdzies j

« Atbilde #84 : 2015. gada 21. janvāris, 20:38:27 »
O, es jau nu gan labi atceros dažādus padlaikus, gan drūmākus, gan gaišākus, gan pēc tam tos ar pilnīgo preču vakuumu, kad stāvējām bezgalīgās rindās, lai nopirktu sviesta paciņu uz galviņas.
Vates nebija gan :)
Mantu kults bija- kam džinsas, tas lielais :)
Un brilles! Fuu, mūžam nesapratīšu tagadējo aizraušanos ar t.s. Šurika brillēm!
Dzērāji bija daudz, kur alus mucas stāvēja, caurām dienām gulšņāja.
Laukos nedzēris traktorists bija retums :)
Skolā tā trakā mācīšanās par Ļeņinu un kongresiem :) partijas vēsture augstskolā, ja nejauši nesaskanēja ar tās pasniedzēju, varēji arī nepabeigt studijas

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #85 : 2015. gada 21. janvāris, 20:44:55 »
Bet nebija jādala viens "ķiegelītis" uz sešiem cilvēkiem un katram ar savu daļu jādzīvo 7 dienas ...  Nebija jācep pankūkas no  tritikāles, jo mājās ir viena pudele eļļas un kūtī tritikāles milti ... tas arī viss.

Es nevaru izcelt vienus laikus, kā labākus pār citiem, bet ... diemžēl daudz sliktā ir katros laikos ...

Šobrīd ik dienu skatos uz kolēģi, kuru draud izlikt no dzīvokļa par komunālo maksājumu parādu ... kaut gan, izaudzinājusi lieliskus bērnus, spējusi savlaicīgi samaksāt bankas kredītu par dzīvokli .... tik vien tā nelaime, ka sašķobījās veselība un nauda tika atvēlēta medicīnai, bet komunālie palika otrajā plānā ...
Es neatceros, kad padomijā būtu bijis jāizvēlas starp komunālajiem un veselību ....

P.S. Es neslavinu nevienus laikus, bet arī nezākāju visu, kas ir bijis ...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #86 : 2015. gada 21. janvāris, 20:48:21 »
Man arī nav noskaņojuma atkārtoties.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #87 : 2015. gada 21. janvāris, 20:52:36 »
Bet es atkārtošos - man ļoti patika padomju laiki un patīk arī šie laiki :) Katrā savs labums un sliktums, bet nekā traģiska nevienos.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #88 : 2015. gada 21. janvāris, 20:55:40 »
Izstāvēji desu rindu, dabūji desu un pārlaime. Nu jā, katram savs.  :rocking:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #89 : 2015. gada 21. janvāris, 20:57:20 »
Izstāvēji desu rindu, dabūji desu un pārlaime. Nu jā, katram savs.  :rocking:

Tās rindas ko stāvēju, man kaulus nelauza. + mums bija daudzbērnu ģimeņu veikali, kuros varējām pirkties bez rindas.