Autors Tēma: Ziedojiet!  (Lasīts 5464 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Ziedojiet!
« Atbilde #15 : 2015. gada 21. janvāris, 20:47:49 »
Tjip ziedot driikst tikai tie restoraanos eedeeji, kas savu darbiibu par biznesmeniibu sauc? :D

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #16 : 2015. gada 21. janvāris, 20:51:43 »
mani interesē par ko viņu no Rimi izmeta
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #17 : 2015. gada 21. janvāris, 20:54:10 »
Jauns paveersiens, nu ka staasti, kas tur ar Rimi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2015. gada 22. janvāris, 16:05:02 »
Nu vāc ziedojumus arī lielākai figņai...
Piekrītu, ja tā summa nav tavas biznesa pusdienas, bet nedēļas paika ģimenei, neziedo...

Te vismaz joma, kuru nevar prasīt no valsts kā slimie bērni utt.

St. c. ņergājāties tak par mani vecajā forumā, kad es uz kkādiem zsv kinectu gribēju. Vot i nav joprojām man spēļiekārtas, pie kuras vicināties :(
A kāpēc lai nebūtu, ja kādam citam ir lieki resursi vai iekārta. I aprakstiņu uzrakstītu, i iekārtas visas labās īpašības uzskaitītu , pāris sliktās pieminētu kā nelielus trūkumus, lai nav pārāk rožaini :D
Nu, nevienam nav lieka kinecta joprojām?

Atslēdzies tex

« Atbilde #19 : 2015. gada 22. janvāris, 17:13:58 »
IMO šī pasākuma 1. neveiksme, ka LV. Otrā, ka te vēl nav attīstījies tāds jēdziens kā crowdfunding.
Šādam projektam būtu ļoti pat ok.
LV valodā īsti nav vārda, kas būtu crowdfunding tiešs tulkojums. Tie paši ziedojumi vien sanāk... aber te ziedošanai cits konteksts.
Crowdfunding ideja principā nav slikta: cilvēki, kam patīk kāds projekts, samet naudiņu, lai to nofinansētu. Un kāpēc ne? Turklāt, ja no brīvas gribas un tie nav pēdējie iztikas līdzekļi...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #20 : 2015. gada 22. janvāris, 17:24:38 »
Tex, ieliec arii tu sludinaajumu, lai biznesmenji noziedo tev vienas savas pusdienas, un tu iegaadaasies to savu sapnju ieriici (es nezinu, kas tas ir).
Bet taadi cilveeki, kaa taa Zane, man ir nesaprotami kaa citplaneetieshi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2015. gada 22. janvāris, 17:28:39 »
Tex, ieliec arii tu sludinaajumu
Tex varētu mēģināt pretī solīt izsmeļošu aprakstu foruma titullapā :)

Atslēdzies Tille

« Atbilde #22 : 2015. gada 22. janvāris, 17:49:35 »
Briesmīgi.
Tie komentāri pie raksta. Truli, šaurpieraini un skaudīgi.

Kurš un kad ir izdomājis/nolēmis, ka ziedot var tikai bēdīgajiem gadījumiem?
Kurš aizliedzis vairot prieku? Kurš to mums ir nodarījis?

Atslēdzies kuulaps

« Atbilde #23 : 2015. gada 22. janvāris, 17:58:34 »
Bet interesantākais jau tas, ka cepas ne jau viņas sludinājuma mērķauditorija... H. Paukšam ir grāmata "Operācija septiņas m....." (starp citu, ļoti laba). Un tur tas ļoti turīgais cilvēks paskaidro, kādēļ parasti neziedo - jo piecīti ziedot viņam nozīmē neko neziedot, bet ziedojot tik, cik gribas, viņš laupītu ļaužiem parastajiem iespēju kliegt "lūk, tas par mūsu ziedojumiem uzcelts/izdarīts/..., tie bagātie jau tikai sev rauš". Toreiz negribēju īsti piekrist, bet tagad, lasot komentārus, sāku piekrist. Es izlasīju, sapratu, ka manas pusdienas maksā daudz mazāk, un - viss. Taču citiem gribas izteikties, ja arī pusdienās parasti tik daudz neatstāj un līdz ar to šīs reizes ziedotāju kategorijā neierakstās. Es gribētu kāda no viņas mērķauditorijas komentāru izlasīt.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #24 : 2015. gada 22. janvāris, 18:40:02 »
Jauns paveersiens, nu ka staasti, kas tur ar Rimi.
tak viņa ir bijusī RIMI sab attiecību vadītāja.
vaitad no labestības dienas neatceraties?
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #25 : 2015. gada 22. janvāris, 18:55:37 »
Jēz, bet viņa taču uzrunā biznesmeņus! Esi biznesmenis, tevi Zane ir aizkustinājusi, ziedo! Neesi biznesmenis, pusdienas nevari atļauties restorānā, neziedo. Neredzu problēmu.

Ja, viņa uzrunā biznesmeņus? Viņai pilnīgi noteikti sava iepriekšējā darba rezultātā ir daudz tiešo kontaktu.Ja viņa uzrunātu biznesmeņus, mēs nekad par to neuzzinātu, tici man.

Crowdsourcing princips ir labs, bet tur, kur tas strādā, ir liela konkurence. Labākie no labākajiem cīnās. Es esmu sūtījusi naudu čalim, kurš ceļo pa pasauli un mācās valodas- tas ir patiešām pārsteidzoši un loti noderīgi, visiem iesaku:http://www.fluentin3months.com/ Tas Zanes bla-bla ir tik blāvs...Man jau nav iebildumu, ka kāds ziedo, bet es pilnīgi saprotu tos, kas ne tikai negrib ziedot, bet arī jūtas drusku tā ka neizdevušās krāpšanas upuri.

Atslēdzies kuulaps

« Atbilde #26 : 2015. gada 22. janvāris, 18:58:09 »
Bet viņa nevienam NELIEK ziedot. Tas vispār ir brīvprātīgi. Es pret ziedošanu izturos tāpat kā pret naudu, kas iztērēta ballējoties - atdevi, aizmirsti. Un viss. Ja viņai būtu stāsts, ka ir smagi slima ar retu saslimšanu, un šis ir viens no dzīves sapņiem, tad lūgums ziedot tiktu atbalstīts? Es tik tā, cenšos saprast, kas drīkst lūgt ziedojumus.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #27 : 2015. gada 22. janvāris, 19:22:07 »
Katrs drīkst lūgt. Un katram var būt viedoklis :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #28 : 2015. gada 22. janvāris, 19:25:07 »
Kuulap, es laikam veco laiku cilveeks, es nesaprotu, kas te buutu, ko skaust. Vari paskaidrot?
Mees esam dazhaadi, katrs domaa un juut savaadaak. Taapeec es tikai no sava skatu punkta. Mani izbriina taada ziedojuma prasiishanas forma, tjipa, tu esi bagaats, tev taas tikai pusdienas, a man sapnis, nu kas tev ko neiedot man to attieciigo summu celjojumam vai kaadai smalkai ieriicei (kaa Tex gribeetu)? Man kaa vecai tantei jaasaka, vai tad kauna nemaz nav? Kad driikst luugt? Nu kas tas vispaar taads ir? Luugt vispaar ir shausmiigi gruuti, tas ir piespiedu solis, kad jaaiet luugt, lai paliidz.. Neviens sakariigs cilveeks to negribeetu. Bet shajaa situaacijaa taa nav.
Par to skauzhsanu, es nelasiiju komentaarus, bet man vienmeer smiekliigi liekas, ka peec kaada kritiska komentaara naakoshais ir - tev skauzh. Vairumaa gadiijumu tur nav, ko skaust. Ja par to celjoshanu uz Antarktiidu, tad, vai daudzi tur gribeetu braukt? Es nee. Pie tam taa vinjas mineetaa summa, man neshkjiet liela, man tik daudz naudas buutu, mieriigi vareetu nonjemt no konta un aizbraukt, ja gribeetu. To bezkauniibu varbuut skaust? Bet man driizaak taa kaa neeerti vinjas vietaa. Nu tas tikai mans viedoklis, nevienam neuzspiezhu, tikai paskaidroju, par ko cilveeki shajaa gadiijumaa briinaas vai ir sashutushi, jo laikam jau ir taadi, kas to nesaprot.

Atslēdzies kuulaps

« Atbilde #29 : 2015. gada 22. janvāris, 20:26:47 »
Man šķiet, es par skaušanu neko nerakstīju. Es par to, ka cilvēks savu vēstījumu adresēja tiem, kas regulāri par pusdienām atstāj 50 naudiņas. Un tie, nezin kādēļ, neizsakās.
Jāpiekrīt
IMO šī pasākuma 1. neveiksme, ka --- te vēl nav attīstījies tāds jēdziens kā crowdfunding.
Jo ziedot - latviski ir konkrēts jēdziens, kas šajā kontekstā varbūt tiešām neierakstās.