Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78351 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Rail Baltica
« Atbilde #405 : 2024. gada 30. jūlijs, 08:23:30 »
Redzot mazu daļiņu no tehniskā procesa un atmetot politiskās peripētijas, teikšu godīgi, ka man cerības neviešas. Izdarīt to teorētiski var (ja visa pasaule sadodas rokās), bet zinot apjomus un līdzīgus megaprojektus - es teiktu - 20 gadi no šī brīža. Vai 15, ja viss superīgi paveicas un darbi "iet no rokas".

Atslēdzies daddy

« Atbilde #406 : 2024. gada 30. jūlijs, 10:01:04 »

Redzot mazu daļiņu no tehniskā procesa un atmetot politiskās peripētijas, teikšu godīgi, ka man cerības neviešas. Izdarīt to teorētiski var (ja visa pasaule sadodas rokās), bet zinot apjomus un līdzīgus megaprojektus - es teiktu - 20 gadi no šī brīža. Vai 15, ja viss superīgi paveicas un darbi "iet no rokas".

Beidz, Bob, šo viņi paši dēvē par 100gades projektu Baltijā Rail Baltica – simtgades projekts | Rail Baltica. Un šai sakarā man ir 2 ziņas, viena laba un otra ļoti laba:
1. labā - pagājuši tikai 23 gadi no sadarbības līguma parakstīšanas Projekta vēsture | Rail Baltica, vēl rezervē veseli 77 gadi! Turklāt 100gadu karš patiesībā ilga 115 gadus, tā ka rezerve ir vēl lielāka. Noteikti uzbūvēs!! :)
2. Ļoti labā - es esmu tik vecs, ka manas acis šīs šausmas (nelietderīgu līdzekļu un vides izplakarēšanu) neredzēs!!  :clap: :rofl:       

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #407 : 2024. gada 30. jūlijs, 14:12:25 »
Un pa 100 gadiem sazin kas vēl notiks - "Gulbju ezers", politikas maiņa, tehnikas attīstība.... Tanki, ja tādi vispār vēl būs, varbūt lidos pa gaisu, karos BLA un roboti, mēs paši varbūt pārvietosimies pa gaisu ar propellerīšiem uz muguras vai teleportēsimies, un dzelzceļš būs kļuvis par tādu pašu arhaismu kā zirgu pasts... :thinking:   :mrgr:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #408 : 2024. gada 30. jūlijs, 14:19:13 »

2. Ļoti labā - es esmu tik vecs, ka manas acis šīs šausmas (nelietderīgu līdzekļu un vides izplakarēšanu) neredzēs!!  :clap: :rofl:       

Atļaušos nepiekrist šai Tavai ļoti labai ziņai: Tu jau redzi šīs šausmas!
Es tomēr gribētu redzēt arī gala produktu. Tas būtu pozitīvi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #409 : 2024. gada 30. jūlijs, 15:12:32 »

Atļaušos nepiekrist šai Tavai ļoti labai ziņai: Tu jau redzi šīs šausmas!
Es tomēr gribētu redzēt arī gala produktu. Tas būtu pozitīvi.

Pagaidām izplakarēta ir ļoti maza daļa naudas un vide praktiski ir neskarta, ja nerēķina dažus "dolgostrojus" pie lidostas (tur pofig, 1 vairāk vai mazāk) un Centrālās stacijas (šeit tāpat bija jāsakārto vide)...

Par redzēšanu dabā - Vari izbraukt ar Ārlandas ekspresi (Ārlanda-Stokholma), brīžiem iet uz 200 km/h, ja gribas ātrāk, ap 300km/h, tad izmēģini vācu ICE (InterCity Express)... ja gribas vēl ātrāk, tad ķīniešu G-Trains...

Mūsējais RB, kad (ja) pēc tiem 100+ gadiem tiks pabeigts, būs vēsturisks čukčukbānītis a-ļa Gulbene-Alūksne   :sad_smiley:  ...bet... vispār pasaulē ir ļoti populāri ražot jaunas vintage (retro) lietas... VARBŪT tur ir fiška - būvējam lēnāko ātrvilcienu pasaulē, lai pasažieri nesteidzīgi varētu baudīt skaisto Igaunijas, Latvijas un Lietuvas dabu... :D

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #410 : 2024. gada 30. jūlijs, 16:21:13 »
Iespējams, ka Tev taisnība.

Tiešām nepamet sajūta, ka te tāds ļauns prieks, eh...atkal viss ir sačakarēts, atkal jau nekas nebūs un ja būs, tad s-gi :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #411 : 2024. gada 30. jūlijs, 17:34:19 »

Tiešām nepamet sajūta, ka te tāds ļauns prieks, eh...atkal viss ir sačakarēts, atkal jau nekas nebūs un ja būs, tad s-gi :mrgr:

skan jau ļoti latviski - re, mana govs slima, bet kaimiņam, lūk nosprāga!! 

Nē, nav vissirslikti.lv.

Ir projekti un "projekti". RB ir "projekts", balstīts uz aprēķinu nokāst ES naudu. Nesanāca, palikām jaņos... Poligons Sēlijā, robežas ar Krieviju izbūve - Ok, reāli drošības projekti, arī te varētu kļančīt ES naudu, bet laikam pie šprices neīstie ļauži - tiesājas, cik kurš baļķus "ievilcis" nāsīs, nevis reāli būvē...   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #412 : 2024. gada 30. jūlijs, 17:45:25 »

Kāds nu tur ļauns prieks. Es personīgi vienīgi ceru uz to, ka neizpostīs man ļoti nozīmīgas teritorijas. Ja šitā gadsimta būve pāri nenāks, jutīšos ļoooti atvieglota un glābta. Par to, protams, prieks. Bet, ka būs izplakarēts pulka līdzekļu beigu galos nerealizētā projektā, kas tur ko priecāties. Nu vismaz mums būs jauna moderna stacija.   ;)

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #413 : 2024. gada 30. jūlijs, 18:07:23 »
Nu vismaz mums būs jauna moderna stacija  ;)

... un tilts vai vismaz tā fragments (gluži kā pāri Daugavgrīvas ielai uzbūvētais ...)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #414 : 2024. gada 30. jūlijs, 18:26:10 »
Interesanti būtu uzzināt, vai un kā esat tikuši ietekmēti šī visa sakarā. Kā ar īpašumiem, robežām, kompensācijām utml.,kurus tas skāra? Varbūt mainījušies viedokļi? No skepses uz ticību? No optimisma un bezceri?
Varbūt kaut kur tajās n lappusēs jau rakstīju. S  kgs pārdeva māju, kura kartēs bija nepatīkami tuvu RB. Daļu naudas ieguldīja tagadējās mājas renovācijā.
Toreiz bija pārliecība, ka tūlīt tūlīt jau sāks sliedes likt :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #415 : 2024. gada 30. jūlijs, 18:39:10 »
MHM. Mēs Saulkrastu vasarnīcu pārdevām ARĪ (bet ne tikai) dēļ Via Baltica, (Saulkrastu apvedceļa)... uzbūvēja, sāka braukt, troksnis cauru nakti... bet bija mežiņš starpā... kad arī to izcirta, bļ... sāka ne tikai troksnis, bet arī šosejas gaismas spīdēt logos, nakuj!!... :evil:  sīkā atbrauca, paskatījās un teica, jā, šitai mežā vairs rūķīšu nav...

citi iemesli, ka bijām jau Siguldas novadā māju uzcēluši un uz Saulkrastiem braucām zāli pļaut, ābolus un bērnu tukšās pudeles vākt... 2x nakuj!!  :evil: :evil:

nu tie, kas varēs zemi pārdot, jo trase ies pāri būs laimīgi... toties tie 2-3km no trases, kuri katru vilcienu dzirdēs gan varēs zāģēt trubā, onkol Kriš (c) Skailis 

S-kungs nav muļķis  :talking: :talking:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #416 : 2024. gada 30. jūlijs, 18:43:34 »
Jā, Spārka, Tu biji ierakstījusi par viena īpašuma pārdošanu. Un daddy par Saulkrastiem arī

Atslēdzies daddy

« Atbilde #417 : 2024. gada 30. jūlijs, 18:47:55 »
Jā, Spārka, Tu biji ierakstījusi par viena īpašuma pārdošanu. Un daddy par Saulkrastiem arī

veci ļauži mēdz atkārtoties, jā...  :sad_smiley:  smalkjūtīgākie piecieš...  :smile: :smile:
...hroniste Tu mūsu mīļā :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #418 : 2024. gada 30. jūlijs, 20:05:46 »

veci ļauži mēdz atkārtoties, jā...  :sad_smiley:  smalkjūtīgākie piecieš...  :smile: :smile:
...hroniste Tu mūsu mīļā :)

Kā minēju, es vakar dienas gaitā pacietīgi pārlasīju tēmu, tādēļ jau tagad varu pirkstus mētāt  :taunt:

Bet, ja nopietni, tas nebija domāts kā degunā bāšana, pasarg dies

Atslēdzies daddy

« Atbilde #419 : 2024. gada 30. jūlijs, 21:12:58 »
es to tā neuztvēru, pasarg dies... tieši otrādi - trešās puses apliecinājumu manu uzskatu pastāvībai :) 
...man jau tā Rubesa patika, sazin ko kādā vājuma brīdī varēju ļapnuķ...