Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78412 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Rail Baltica
« Atbilde #450 : 2024. gada 18. septembris, 03:19:29 »

...baterijelektrifikācija - tā laikam sauca to sviestu. Tas ir tipa elektriskais vilciens, kas uzlādē baterijas galapunktos. Un neprasi, nafig tāds vajadzīgs, es arī izbolīju acis, kad uzzināju par tādu

ja dīzeļi jānorok, bet līnijas elektrifikācijai (stabi, vadi, elektrība) nav naudas - jūsu pakaļu glābs baterijvilcieni!!
Stabi, vadi, elektrība vajadzīgi tikai galapunktos!! kuri, kā katram kārtīgam nogrieznim, ir tikai 2!!

/ja ko nezinat, jautājiet man! Es esmu gudrāks par jums!! (c) Barons Bunduls. Apsīšu Jēkabs/   

Atslēdzies Trix

« Atbilde #451 : 2024. gada 18. septembris, 13:02:30 »
Kārtējā vecu ideju pārgremošana? 50.–60. gados līdz Siguldai gāja elektrovilcieni. Tieši tā – Rīgā uzlādējās un mauca. Ja pareizi sapratu, tad viena uzlāde turp un atpakaļ. Atpakaļ pie Rīgas gan esot vilkušies tā palēnāk, kad špans sācis beigties.
Dzīvē nepieredzēju, senči stāstīja.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #452 : 2024. gada 18. septembris, 13:27:51 »
Kārtējā vecu ideju pārgremošana? 50.–60. gados līdz Siguldai gāja elektrovilcieni. Tieši tā – Rīgā uzlādējās un mauca. Ja pareizi sapratu, tad viena uzlāde turp un atpakaļ. Atpakaļ pie Rīgas gan esot vilkušies tā palēnāk, kad špans sācis beigties.
Dzīvē nepieredzēju, senči stāstīja.

papētīju wikipēdiju - tiešām!!
1964. gadā uzsāka dīzeļvilcienu ekspluatāciju.
1967. gadā uzsāka akumulatoru elektrolokomotīvju ekspluatāciju. Nez cik to daudz bija? Es atceros, ka uz tālajiem laukiem ar tvaika lokomotīvi braucām gadā ~1970.!
1976. gadā notika traģiska katastrofa Juglas stacijā. - šito es kā Juglas puika  pieredzēju, pēs skolas gājām skatīties!!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #453 : 2024. gada 18. septembris, 14:49:13 »
Ā, es nepārbaudīju gadus, tātad 60. gadi, ne 50.
Nez, ilgi tās akumulatoru lokomotīves tur nebraukāja, jo es tādu dzīvu neredzēju.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #454 : 2024. gada 18. septembris, 15:42:38 »
Vakar LTV studijā viens otram pretī sēdēja pagaidām vēl esošais satiksmes ministrs Kaspars Briškens un bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits - par 'Rail Baltica' un ne tikai https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/337398/sodienas-jautajums-jauno-peronu-izbuve-kapec-kavejas

Atslēdzies daddy

« Atbilde #455 : 2024. gada 18. septembris, 15:53:57 »

Vakar LTV studijā viens otram pretī sēdēja pagaidām vēl esošais satiksmes ministrs Kaspars Briškens un bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits - par 'Rail Baltica' un ne tikai https://replay.lsm.lv/lv/ieraksts/ltv/337398/sodienas-jautajums-jauno-peronu-izbuve-kapec-kavejas

Paskatījos, un nevarēju saprast, kurš no viņiem nožēlojamāks nespējnieks  :f-palm: 
piem, Briškens, lai uztaisītu peronus, taisa komisiju  :sad_smiley:   tas gan par LDZ...reizēm, šito redzot, gribas autoritāru režīmu, kurš visu "komisiju" ar ministru priekšgalā aizsūtītu uz vietu, lai būvē peronu 2 maiņās, nakšņo vagoniņos un atpakaļ nerādās, kamēr perons/vai risinājums augstajiem/zemajiem vilcieniem nav gatavs
:)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #456 : 2024. gada 18. septembris, 19:18:19 »
Humānists daddy - vagoniņus  :mrgr:
Rumānijā grāfa Drakulas laikos esot bijis tā - sasauc atbildīgos večus, iespundē šos vienā telpā ar tekstu - jums jāizdomā risinājums tādai un tādai problēmai! Piemēram, kā noķert un nomušīt kādu ienaidnieku barvedi. Laiks tik un tik. Ja šajā termiņā neizdomāsiet, tad jūsu galvas nekam nav derīgas, un nav ko tādu lieku balastu nēsāt - nocirtīsim tās nost!  Diezgan motivējoši, es teiktu  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #457 : 2024. gada 19. septembris, 08:49:34 »
nu labi, vagoniņus bez apkures, ar tualeti "sibīrijas variants" (ļikbez - tie ir 2 mieti, uz īsākā uzkarina fufaiku, ar garāko atgaiņājas no vilkiem)   :evil: :fryingpan:

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #458 : 2024. gada 25. septembris, 07:43:37 »
"... satiksmes ministrs Briškena kungs ir paziņojis presei, ka mēs atgriežamies pie bāzes modeļa, ka Salaspili un Rīgu, Rīgas lidostu savienos ar pasažieru vilcienu un pašreizējā platuma sliedēm ... Eiropas Savienība šāda platuma sliežu celtniecību nefinansē ..."
Andris Kulbergs (Saeimas izmeklēšanas komisija) par "gadsimta projektu" un tā izgāšanos https://nra.lv/neatkariga/intervijas/469773-rail-baltica-gadsimta-projekts-un-ta-izgasanas-kas-nogaja-greizi.htm

Atslēdzies daddy

« Atbilde #459 : 2024. gada 25. septembris, 09:59:43 »
...bet eiroņūsā jaunie komisāri šodien vervelēja, ka visiem spēkiem jāveicina ātrvilcienu attīstība EU, ka tās nav nacionālas, bet pārnacionālas intereses. Ka tas esot videi daudz draudzīgāk, nekā lidenes, ka līdz šim bijusi nevienlīdzīga konkurence, ķip lidenes atbalstītas par daudz, dzelzceļš ņifiga utt. utt.

Karoč sajutu, ka zaļuma un vienlīdzīgas konkurences mērcē būs lieli ieguldījumi dzelzceļos un, ka varbūt arī RB dabūs kādu papildus piķīti, savukārt AB varēs sūkāt ledu Lufthansa paspārnē, visur lidosim caur Vācijas lidostām, kā SAS laikos caur Skandināviju...  :sad_smiley:   Nu, tādus 1h lidojumus (300-500km) uz Varšavu, vai Tallinu toč vajadzētu aizliegt, ja būtu normāla dzelzceļa alternatīva... 

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #460 : 2024. gada 25. septembris, 17:15:25 »
Lidot uz Tallinu vai Viļņu tiešām neredzu jēgu - ceļš uz/no lidostas, feiskontrole, gaidīšana + pats lidojums nebūs diži ātrāk kā ar autobusu aizbraukt, ja sava auto nav. Un vēl jāpiedomā, ko bagāžā drīkst līdzi ņemt. Un vēl aviobiļetes cena. Da nu nafig...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #461 : 2024. gada 25. septembris, 20:31:59 »
a es pavasarī lidinājos uz TLL :P

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #462 : 2024. gada 25. septembris, 22:16:03 »
es toties esmu uz Viļņu lidojis. Lidmašīna gan mazāka par autobusu, tikai ar spārniņiem

Atslēdzies daddy

« Atbilde #463 : 2024. gada 26. septembris, 09:56:31 »
bet ES...
lidoju no Tallinas uz Sāremu. Lidene mazāka par mikriņu, pa 1 rindai sēdekļu gar malām. Kuresāres lidosta - miets ar plāksnīti un čurubūda :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #464 : 2024. gada 26. septembris, 11:59:16 »
Uz Ruhnu lidinās 9 vietīgā un nolaižas vienkārši nopļautā pļavā kura skaitās lidosta...