Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78455 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Rail Baltica
« Atbilde #15 : 2015. gada 22. janvāris, 15:52:34 »
bet vsp man patīk kā Mārupieši azistāv savas tiesības un realizē skaitlisko vairākumu. Baldones novadam ir no kā pamācīties ;)
pārdomāju: ķekaviešiem un baldoniešiem vajadzētu pievienoties, lai protestējošais grupējums būtu vēl lielāks.
Un jā, prom no mana pagalma! Ar visu savu troksni, aiz£@$%£$ ceļiem u.t.t.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2015. gada 22. janvāris, 16:06:35 »
2) Līnija ir novilkta tā, ka ka visā ~200 km garumā nojaukt vajadzētu tikai 4 dzīvojamās ēkas.
Vēl - cipars tiešām nav kļūdains? Visur internetā (db.lv u.c.) teikts, ka četri TŪKSTOŠI īpašumu, nu, ja paveiksies, tad divi. Tiešām tai gabalā būs tikai 4 mājas? Nav jau Transsibīrijas maģistrāle.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #17 : 2015. gada 22. janvāris, 16:38:48 »
Mēģināšu atbildēt uz visiem jautājumiem, ja kaut ko aizmirstu, atgādiniet :)

1) Trase skars ap 4000 ĪPAŠUMUS, nevis MĀJAS. Īpašums ir jebkurš zemes pleķis, vienalga, vai apdzīvots vai nē. Māju skaits ir mazāks, un tiks precizēts IVN un projektēšanas procesā. Īpašumu vai to daļu atpirkšana notiks vismaz dzelzceļa nodalījuma joslas platumā (50 m), par konkrētiem kompensāciju mehānismiem varēsiet prasīt sanāksmēs.
2) Detalizēta karte ar trases novietojumu BŪS internetā FEBRUĀRĪ, kad oficiāli sāksies sākotnējā apspriešana. Pašlaik pieejamā informācija ir tas, ar ko iepazīstināja medijus, lai vispār būtu skaidrs, par ko ir runa.
3) Visur, kur trase aizšķērso vienīgo piebrauktuvi pie mājām vai apdzīvotas vietas, būs kāds šķērsojuma risinājums, visdrīzāk tunelis. Visos krustojumos ar lielākiem ceļiem ir paredzēts izvērtēt iespējamos šķērsojuma risinājumus (tilts vai tunelis).

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2015. gada 22. janvāris, 17:01:57 »
Mēģināšu atbildēt uz visiem jautājumiem, ja kaut ko aizmirstu, atgādiniet :)

1) Trase skars ap 4000 ĪPAŠUMUS, nevis MĀJAS. Īpašums ir jebkurš zemes pleķis, vienalga, vai apdzīvots vai nē. Māju skaits ir mazāks, un tiks precizēts IVN un projektēšanas procesā. Īpašumu vai to daļu atpirkšana notiks vismaz dzelzceļa nodalījuma joslas platumā (50 m), par konkrētiem kompensāciju mehānismiem varēsiet prasīt sanāksmēs.
2) Detalizēta karte ar trases novietojumu BŪS internetā FEBRUĀRĪ, kad oficiāli sāksies sākotnējā apspriešana. Pašlaik pieejamā informācija ir tas, ar ko iepazīstināja medijus, lai vispār būtu skaidrs, par ko ir runa.
3) Visur, kur trase aizšķērso vienīgo piebrauktuvi pie mājām vai apdzīvotas vietas, būs kāds šķērsojuma risinājums, visdrīzāk tunelis. Visos krustojumos ar lielākiem ceļiem ir paredzēts izvērtēt iespējamos šķērsojuma risinājumus (tilts vai tunelis).
vasarnīca skaitās Īpasums vai Māja?

un mums , piemēram, nogriežot pāris km garo ceļu līdz Bauskas šosejai viss kļūtu stipri sliktāk, jo paliktu vienīgais ceļš uz baldones neceļiem... Uz rīgu tikt varētu, bet ar riktīgu līkumu.
Apmēram kā daddy ar to vasarnīcu un jūru....

Atslēdzies tex

« Atbilde #19 : 2015. gada 22. janvāris, 17:07:59 »
tuneļi? nu nu... bez meliorācijas ir f@ka... tikko māja nebūs uzkalniņā, tā pagrabā ūdens...
Bez makten modernām,viltīgām un regulāri kopjamām tehnoloģijām deru, ka tie tuneļi regulāri būs ūdenī ... Tādā ziņā ar tiltu aš vienkāršāk, tikai dārgi maitas ...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #20 : 2015. gada 22. janvāris, 17:37:11 »
Cik nu iepazinos ar trasi, tad vasarnīcu rajoniem gluži pāri negāja.
Tehnoloģiski ir vienkāršāk drusku pacelt dzelzceļu un izlaist pa apakšu tuneli, nekā taisīt tiltu katram mazceliņam. Apskatieties uz Maskavas šosejas, tur pārsvarā šķērsojumi ar mazajiem ceļiem atrisināti kā tuneļi. Nekādus grēku plūdus nemana :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #21 : 2015. gada 22. janvāris, 18:14:32 »
Kaa tad nemana? Man liekas, ka pat bez tabu raadiija.

Atslēdzies tex

« Atbilde #22 : 2015. gada 22. janvāris, 19:03:37 »
aaa gluži pāri negāja, bet tieši gar gan :D T.i. 0 kompensācijas, bet aiz loga rīb dzelzceļš... nice :D
un piebraucamais ceļš 1 vismaz pāris mēnešus gadā applūdis tunelītis....
O, jā, tautas sajūsma būs neizmērojama un īpašuma vērtība celsies debesīs :D

Tur pavasaros visi pagrabi applūst. Puse ex rīgas rajona vsp ir purvs...
Ja applūst pagrabiņš, kāpēc lai neapplūstu tunelis? Ja nav kkādas spec. tehnoloģijas...

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #23 : 2015. gada 23. janvāris, 14:25:03 »
mani konkrētajā kartē izbrīna jūras krasta tuvums - skaistākās vietas dzelzceļam...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies alex

« Atbilde #24 : 2015. gada 23. janvāris, 14:49:39 »
Tex ir īstena latviete! Sen nebiju tā sajūsminājies! Neko nezinu, iepazinusies neesmu, bet viss ir slikti un, ja kāds pacentīsies kaut ko labu izdarīt, tad tas noteikti neizdosies! Bravo!!!!!!!!

Atslēdzies alex

« Atbilde #25 : 2015. gada 23. janvāris, 14:51:52 »
mani konkrētajā kartē izbrīna jūras krasta tuvums - skaistākās vietas dzelzceļam...

Pie trases nospraušanas ir strādājuši daudzi cilvēki un ne tie dumjākie plānošanas jomā. Ja tev ir racionālāki priekšlikumi- uz priekšu, izliec savus apsvērumus uz papīra un iesniedz.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #26 : 2015. gada 23. janvāris, 14:56:41 »

Pie trases nospraušanas ir strādājuši daudzi cilvēki un ne tie dumjākie plānošanas jomā. Ja tev ir racionālāki priekšlikumi- uz priekšu, izliec savus apsvērumus uz papīra un iesniedz.

Nebrauc augumā - es no ceļu plānošanas neko nejēdz - manī mīt citas prasmes un kompetences :)
Izteicos tikai "skaistuma" vadīta :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies tex

« Atbilde #27 : 2015. gada 23. janvāris, 15:46:41 »
Tex ir īstena latviete! Sen nebiju tā sajūsminājies! Neko nezinu, iepazinusies neesmu, bet viss ir slikti un, ja kāds pacentīsies kaut ko labu izdarīt, tad tas noteikti neizdosies! Bravo!!!!!!!!
tak laipni lūgti būvēties Tavā pagalmā un supar! mani tas pilnīgi apmierinātu :)
Aber manā - skuju!

To, ka kartes ar labāku izšķirtspēju nav publicētas, i nemēģini man piesiet.  Un iepazīties ne ar ko neviens jau nav pat ne ļāvis, kur nu vēl piedāvājis  - tiaki pašvaldība pasūtījusi , ka neko nezina :D
Arī no šādas izšķirt(ne)spējas kartes, zinot ceļus ap tām RB līnijām, ir skaidrs, ka pat, ja neies tieši pāri, tad simtu m attālumā gan. Nah man to vajag? It sevišķi, ja nogriezīs no šosejas (un jā, jā , tas nav vienīgais ceļš, ir vēl herņa ar līkumu gar baldoni. Paldies!).

Un tik tiešām novēlu Tev to dzelzceļu Tavā pagalmā vai kādu nepilnu 500m attālumā! Tu ar šo komentu to godam esi nopelnījis :)

Atslēdzies alex

« Atbilde #28 : 2015. gada 23. janvāris, 16:33:30 »
tak laipni lūgti būvēties Tavā pagalmā un supar! mani tas pilnīgi apmierinātu :)
Aber manā - skuju!

To, ka kartes ar labāku izšķirtspēju nav publicētas, i nemēģini man piesiet.  Un iepazīties ne ar ko neviens jau nav pat ne ļāvis, kur nu vēl piedāvājis  - tiaki pašvaldība pasūtījusi , ka neko nezina :D
Arī no šādas izšķirt(ne)spējas kartes, zinot ceļus ap tām RB līnijām, ir skaidrs, ka pat, ja neies tieši pāri, tad simtu m attālumā gan. Nah man to vajag? It sevišķi, ja nogriezīs no šosejas (un jā, jā , tas nav vienīgais ceļš, ir vēl herņa ar līkumu gar baldoni. Paldies!).

Un tik tiešām novēlu Tev to dzelzceļu Tavā pagalmā vai kādu nepilnu 500m attālumā! Tu ar šo komentu to godam esi nopelnījis :)

Vēlreiz BRAVO! Esmu sajūsmā!!!

daddy

• Viesi
« Atbilde #29 : 2015. gada 23. janvāris, 16:57:11 »
Pie trases nospraušanas ir strādājuši daudzi cilvēki un ne tie dumjākie plānošanas jomā.

Pie projekta, t.sk. trases nospraušanas ir strādājuši paši malacīgākie un apsviedīgākie cilvēki eiropā. Būs "gadsimta būve" ar 4 miljardu eiro izmaksām, tikai ļoti neskaidru pielietojumu. MUMS TAS MURIS NAV VAJADZĪGS. Kāpēc nerīko sabiedrisko apspriešanu, par šī pasakuma lietderību?

Ok ir publicēta papirka http://www.sam.gov.lv/images/modules/items/PDF/item_3187_Rail_Baltica_Final_Report_Executive_Summary_31_05_11_FINAL_v2_LV.pdf, bet tur publicētie cipariņi ir maigi izsakoties aiz matiem pievilkti...